به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اعتراضات که موجب راهبندان در جادههای اتاوا، پایتخت کانادا شده است، تظاهراتی که اتاوا را درگیر کرده است، عمدتاً مسالمت آمیز بوده، اما صدای بوق کرکننده معترضان، دادگاهی را وادار به صدور دستوری موقت کرد که مردم را از بوق زدن در مرکز این شهر باز میدارد.
این به اصطلاح "کاروان آزادی" متشکل از کامیونداران و دیگر رانندگان به عنوان جنبشی در مخالفت با دستور واکسیناسیون اجباری برای رانندگان برونمرزی شروع شد، اما رفته رفته به عامل تجمیع مردم علیه اقدامات جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در حوزه سلامت همگانی بدل شد.
ترودو که پس از یک هفته بعد از آلوده شدن به ویروس کرونا دیده شد، گفت که این اعتراضات باید متوقف شود. او در پاسخ به یک بحث اضطراری در پارلمان کانادا، شیوههای مورد استفاده تظاهرکنندگان را محکوم کرد.
او گفت: این داستان کشوری است که با کمک اتحاد، از این همهگیری گذر کرد؛ چند نفری که فریاد میزنند و صلیب شکسته در دست دارند، تعریفکننده کاناداییها نیستند.
با تجمع کاروان معترضان در اتاوا، ترودو و خانوادهاش پایتخت را به مقصدی نامعلوم ترک کردند. برخی معترضان در هفته گذشته پرچمهای متفقین و نازیها را برافراشتند.
اغلب کاناداییها از اقدامات دولت در همهگیری تبعیت کرده و حدود ۷۹ درصد جمعیت واجد شرایط این کشور دو دوز واکسن دریافت کردهاند، اما نظرسنجیهای اخیر نشان میدهد که استیصال آنان از محدودیتهای ناشی از همهگیری کرونا، در حال افزایش است.
پلیس و رهبران سیاسی، از این اعتراضات با عنوان "محاصره" یاد کردهاند و رئیس پلیس اتاوا، روز دوشنبه گفت که فعالیت در راهبندانها کاهش یافته است. وی افزود، در اوایل هفته جاری، پلیس ۱۰۰۰ کامیون و ۵۰۰۰ معترض را شمارش کرد که نسبت به ۳۰۰۰ کامیون و ۱۰ تا ۱۵ هزار معترض هفته گذشته، کاهش یافته است.
همچنین یکشنبه شب، در پی اعلام وضعیت اضطراری از سوی شهردار اتاوا، پلیس آغاز به جمعآوری و خارج کردن بنزین و سوخت در کمپ تدارکاتی معترضان کرد.
در روز دوشنبه، دادگاهی در کانادا در پی شکایت جمعی ساکنان مرکز شهر اتاوا دستوری ۱۰ روزه صادر کرد که به موجب آن، کاناداییها حق بوق زدن در این منطقه از پایتخت را ندارند. برخی از این شاکیان گفتهاند که در محل زندگی خود احساس امنیت ندارند.
وبسایت دولت کانادا در اواخر هفتم فوریه گفت که پل "آمباسادور"، که کانادا و آمریکا را به یکدیگر متصل میکند، به طور موقت در هر دو جهت بسته شد. این مرز ویندزور - دیترویت شلوغترین گذرگاه بینالمللی در آمریکای شمالی است.
انتهای پیام