به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، این توافق در ۲۶ ژانویه سال جاری میلادی و در جریان تماس تصویری میان هون سن، نخست وزیر کامبوج با مین آنگ هلاینگ، رهبر ارتش میانمار بیانگر یک تغییر کوچک در بنبست روند صلح در میانمار از زمان کودتای نظامی فوریه سال گذشته میلادی در این کشور و برکناری دولت منتخب آنگ سان سوچی، رهبر دموکراسیخواه میانمار و بازداشت او به همراه چند تن از مقامهای دولتی محسوب میشود.
"کائو کیم هورن"، یکی از اعضای دولت کامبوج که در این تماس تصویری حضور داشت، گفت: رهبر ارتش میانمار هنوز تعیین نکرده که کدام یک از اعضای حزب لیگ ملی برای دموکراسی میانمار میتواند با نماینده آ.سه.آن دیدار کنند.
وی ادامه داد: آنها در جریان این تماس ویدئویی گفتند که دسترسی برخی از اعضای حزب برکنار شده سوچی را برای گفتوگو و ملاقات با نماینده آ.سه.آن ایجاد میکنند اما هنوز نمیدانیم این افراد چه کسانی را شامل میشوند.
این مقام مسئول کامبوج همچنین ادامه داد: بعید است که "پراک سوخون"، وزیر امور خارجه کامبوج که به عنوان نماینده ویژه به میانمار سفر میکند با آنگ سان سوچی دیدار کند.
میانمار از زمان کودتای فوریه سال ۲۰۲۱ که به روی کار آمدن ارتش و کشته شدن ۱۵۰۰ غیرنظامی در نتیجه سرکوب مخالفان منجر شد، در ناآرامی و آشوب به سر میبرد.
حضور تمامی احزاب درگیر در بحران سیاسی میانمار در گفتوگوها قطب اصلی روند صلح آ.سه.آن است که سال گذشته میلادی توسط این بلوک آسیایی به تصویب رسید. همچنین دیگر مفاد این توافق شامل پایان خشونت و استقبال از یک نماینده ویژه از این بلوک در میانمار است.
انتهای پیام