به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری دویچه وله، آخرین سفر اولاف شولتس، صدراعظم آلمان به واشنگتن در سال ۲۰۲۱ انجام شد؛ هنگامی که او هنوز به عنوان وزیر اقتصاد و معاون صدراعظم خدمت میکرد.
دیدار او با جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در هالهای از ابهام قرار دارد. در آلمان، منتقدان و برخی کاربران فضای مجازی طنزها و گاها اظهارات کنایه آمیزی را درخصوص "بی میلی آشکار شولتس" در مورد بحران اوکراین مینویسند. متحدان ناتو و مخالفان سیاسی شولتس در داخل از عدم تمایل آلمان جهت تحویل سلاح به اوکراین ابراز ناامیدی کردهاند.
در همین حال، رسانههای آلمانی درخصوص شکافهایی در روابط ترانس آتلانتیک گمانه زنیهایی کردند: روزنامه اشپیگل اواخر ماه ژانویه گزارش کرد که اولاف شولتس زمان خالی در برنامه شلوغش جهت دیدار با جو بایدن پیدا نکرده است؛ ماجرایی که به سرعت توسط کاخ سفید رد و خنثی شد.
برخی تحلیلگران معتقدند که سکوت شولتس به "اطلاعات غلط" دامن زده است.
بدین ترتیب، صدراعظم آلمان خود چهارشنبه شب در برنامهای از ZDF حضور پیدا کرد و صراحتا این ادعا که شرکای ناتو، آلمان را "غیرقابل اعتماد" میخوانند را رد کرد و گفت: نه تنها او با همه شرکای ناتو به شدت کار میکند، بلکه قصد سفر به مسکو را دارد تا شخصا با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه گفت و گو کند.
شولتس افزود: متحدان ما آگاهند. ما کسانی هستیم که به عنوان بخشی از ائتلاف دفاعی ناتو کمک نظامی بسیار بالایی انجام میدهیم. همه دقیقا میدانند که برای اروپا، آلمان کشوری است که "هزینههای بسیار بسیار بالایی" در این زمینه انجام میدهد.
وی همچنین تصریح کرد که در چند سال اخیر، هیچ کشور اروپایی به اندازه آلمان به اوکراین کمک اقتصادی نکرده است.
با این وجود برخی تحلیلگران سیاسی میگویند که اکنون شولتس باید به بایدن این اطمینان را بدهد که سمت چه کسی است.
معاون صندوق مارشال آلمان در برلین (GMF) اظهار کرد: شولتس نمیتواند دست خالی برگردد و باید وضعیت موجود را تغییر دهد. به جای اینکه خیلی کم حرف باشد، ویژگی که سبک و سیاق اوست، باید با یک "پیام شفاف" به واشنگتن برود و توضیح دهد که چگونه آلمان با این ائتلاف غربی (ناتو) در این بحران در برابر اوکراین همراه است.
انتهای پیام