به گزارش ایسنا، دکتر علی رزمی، عضو هیات علمی گروه فارماکولوژی و طب کاربردی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی در خصوص پژوهشی با عنوان «ارزیابی اثرات ضدافسردگی بره موم در یک مطالعه بالینی تصادفی شده دو سوکور در بیماران مبتلا به افسردگی ماژور» گفت: در این پژوهش در گروه بیمارانی که بره موم دریافت کردند، کاهش قابل توجهی در نمره HAMD در مقایسه با گروه دارونما مشاهده شد.
وی افزود: این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی و ایمنی بره موم در درمان مکمل اختلال افسردگی انجام شده و از تکنیک کروماتوگرافی برای تشخیص اجزای بره موم استفاده شد.
این عضو هیات علمی با اشاره به اینکه یک کارآزمایی دوسوکور، تصادفی شده و کنترل شده با دارونما، طراحی و ۵۴ شرکت کننده به طور تصادفی برای دریافت بره موم یا دارونما به مدت ۶ هفته تقسیم شدند، اظهار کرد: یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که درمان تکمیلی بره موم با داروهای متداول میتواند علائم افسردگی ماژور متوسط تا شدید را کاهش دهد.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، رزمی خاطر نشان کرد: یافتههای این مطالعه با عنوان «درمان مکمل بره موم علائم افسردگی را کاهش می دهد؛ یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده با دارونما» در پایگاه علمی ISI نمایه شده و در ژورنال Phytotherapy Research به چاپ رسیده است.
برهموم یا Propolis که به آن چسب زنبور عسل هم گفته می شود، یکی از تولیدات زنبور عسل است که حالت آن خمیری شکل و چسبناک با بوی مطبوع که رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است. رنگ و عطر بره موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. بره موم ترکیبی غنی از پلی فنل ها، ترپن ها، ویتامین ها، مواد معدنی، آمینواسیدها و قندها است. نتایج پژوهشی کاربردی در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی حاکی از آن است که بره موم اثرات ضد افسردگی دارد و این اثرات می تواند ناشی از محتوای غنی اسیدهای فنولیک و فلاونوئیدهای آن باشد.
انتهای پیام