به گزارش ایسنا، منابع صندوق توسعه ملی در دو بخش ارزی و ریالی جهت تامین مالی طرحها و پروژههای پیش بینی شده در اساسنامه آن اختصاص پیدا می کند، هر چند که گزارش رسمی صندوق نشان داده که بر خلاف رویه اساسنامه، در این سالها فقط حدود ۴۰ درصد به بخشهای خصوصی و غیر دولتی منابع رسیده و حدود ۵۰ درصد در اختیار بخش دولتی بوده است آنهم در شرایطی که نباید بخش دولتی از منابع صندوق توسعه ملی استفاده کند.
تامین مالی ۳۶۴ طرح از منابع ارزی
به هر ترتیب عملکرد طرحهای ارزی صندوق توسعه ملی تا پایان دی ماه نشان می دهد که از محل قراردادهای عاملیت و سپرده گذاری ارزی برای ۳۶۴ طرح به مبلغ ۴۰ میلیارد دلار تامین مالی شده است.
همچنین در سال جاری حدود ۸۰۰ میلیون دلار برای چهار طرح ارزی اعلام وصول شده است که در مرحلهی تخصیص منابع قرار دارد.
چقدر ارز به نفت و گاز رسید؟
جریان تامین مالی پروژههای اقتصادی از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی از ابتدای تاسیس تا دی ماه امسال نیز نشان می دهد که تامین مالی ۵۷ طرح در بخش نفت و گاز به مبلغ ۲۷ میلیارد دلار و ۴۶ طرح در بخش نیروگاه های تولید برق به مبلغ ۴.۶ میلیارد دلار، از مهمترین طرح های ارزی تامین مالی شده از محل منابع ارزی صندوق توسعه ملی است.
از مهمترین طرحهای ارزی تامین مالی شده از محل منابع ارزی صندوق می توان به تامین مالی طرحهای شرکت توسعه نفت و گاز صبای کنگان به مبلغ هفت میلیارد دلار، شرکت بیدبلند خلیج فارس ۲.۲میلیارد دلار و همچنین نفت و گاز پتروسینا آریا و توسعه نفت و گاز صبا اروند هر کدام به مبلغ دو میلیارد دلار اشاره کرد.
۴.۶ میلیارد دلار برای برق
در رابطه با بخش نیروگاهی نیز عملکرد صندوق توسعه ملی از این حکایت دارد که تامین مالی ۴۶ طرح در بخش نیروگاههای تولید برق به مبلغ ۴.۶ میلیارد دلار و تولید۷.۲ هزار مگاوات برق، از جمله طرحهای شرکت سبلان برق امید به مبلغ ۳۵۰ میلیون دلار، شرکت تدبیر سازان سرآمد با ۳۵۰ میلیون دلار و تانی مالی ۳۹ طرح در بخش آهن و فولاد به مبلغ ۳.۲ میلیارد دلار بوده است.
در مورد طرحهای ارزی به بهره برداری رسیده تا پایان دی سال جاری نیز از محل قراردادهای عاملیت های ارزی می توان به بهره برداری از ۱۸۵ طرح ارزی با مسدودی بیش از ۱۳.۶ میلیارد دلار اشاره کرد.
گفتنی است که بازپرداخت تسهیلات ارزی به متقاضیان در سالهای اخیر با توجه به شرایط حاکم بر کشور از جمله تحریمها با مشکلاتی از سوی دریافت کنندگان مواجه بوده و موجب شده بارها این تسهیلات استمهال شود، این در حالی است که طبق اعلام رئیس هیات عامل صندوق توسعه ملی برای ۲۰۰ طرح ارزی حدود ۴۰۰ بار استمهال انجام شده است.
غضنفری، البته به دریافت کنندگان تسهیلات ارزی هشدار داده بود که هیات عامل صندوق توسعه ملی، برگشت منابع ارزی بر مبنای ریال و یا معادل ارز ۴۲۰۰ تومانی را نخواهد پذیرفت.
انتهای پیام