به گزارش ایسنا، به گفته این آژانس فضایی، آخرین آزمایش پیش از پرتاب ماموریت آرتمیس۱ تا اواسط ماه مارس به تعویق افتاده است. آرتمیس۱ ماموریتی بدون خدمه به سوی ماه است که طی آن ناسا برای اولین بار موشک بزرگ خود یعنی سامانه پرتاب فضایی(SLS) را مورد استفاده قرار میدهد.
چندی پیش گفته شده بود نقطه اوج آزمایشهای آرتمیس ۱ پیش از پرتاب، آزمایشی است که مهندسان آن را "تمرین لباس مرطوب"(wet dress rehearsal) مینامند، طی این آزمایش خدمه تمامی مراحل آمادهسازی پرتاب از جمله پر کردن موشک با سوخت را اجرا میکنند، حال ناسا اعلام کرده انجام این آزمایش را به تعویق انداخته است. انجام این آزمایش در ابتدا برای اواسط فوریه برنامهریزی شده بود. نتایج این آزمایش مشخص خواهد کرد که ماموریت "آرتمیس-۱"چه زمانی پرتاب خواهد شد.
حال ناسا آخرین آزمایش "تمرین لباس مرطوب" موشک عظیم ۳۳۲ فوتی SLS خود را تا ماه مارس به تعویق انداخته تا به مهندسان زمان بیشتری برای تکمیل فعالیتهای مهم بدهد.این شامل فهرستی طولانی از آزمایشها و بررسیها روی موشک، سیستمهای آن، سکوی پرتاب و کپسول اوریون که به بالای آن بسته شده، خواهد بود.
موشک سامانه پرتاب فضایی یک بخش مرکزی دارد، این بخش بر روی چهار موتور و دو پیشران بزرگ قرار دارد که در مجموع ۸۰۸ میلیون پوند نیروی رانشی ایجاد میکنند. موشک "سامانه پرتاب فضایی" دارای یک بخش مرکزی با چهار موتور "RS-۲۵" است که هرکدام کنترلگر پرواز مجزا دارند که ناسا آنها را "مغز" موتور مینامد. هر کدام از این کنترلگرهای پرواز میتوانند در دو کانال کار کنند و افزونگی سیستم را ایجاد کنند. افزونگی در علوم مهندسی عبارت است از قرار دادن زیربخشهای مشابه در یک سامانه به صورت موازی به طوری که عملکرد کلی سامانه در شرایط اضطرار یا خطا تضمین شود.
ناسا قصد دارد تا پیش از پایان این دهه، نخستین زن و نخستین شخص رنگین پوست را روی سطح ماه فرود بیاورد، اما ابتدا باید سختافزارهای جدیدی را آزمایش کند که قرار است آنها را به ماه ببرند. این سختافزارها، موشک SLS و فضاپیمای "اوریون"(Orion) هستند. نخستین پرواز آزمایشی "آرتمیس ۱" قرار است پروازی را با استفاده از فضاپیمای اوریون به مقصد ماه انجام دهد.
هم موشک و هم فضاپیمای این ماموریت، آزمایشهای گستردهای را پشت سر گذاشتهاند، اما هنوز پرتاب نشدهاند. اگر ماموریت آرتمیس ۱ به خوبی انجام شود، آرتمیس ۲ یک پرواز دارای سرنشین را بر فراز ماه انجام خواهد داد و آرتمیس ۳، نخستین فرود سرنشیندار روی ماه را از سال ۱۹۷۲ تاکنون به انجام خواهد رساند.
انتهای پیام