سرهنگ علی بقایی در گفتوگو با ایسنا به مناسبت دهه فجر، اظهار کرد: انقلاب اسلامی یک مدل جدیدی از حکومت بود که پیشتر در جوامع امروزی بشری سابقه نداشت و ما میخواستیم یک مدل از حکومت را که مبتنی بر دین و در عین حال برای مردم نقش قائل است یعنی جمهوری اسلامی که جمهوریت و اسلامیت دارد را پایهریزی کنیم.
بقایی با بیان اینکه این مدل پیشتر وجود نداشت، تصریح کرد: ما نه سابقهای در این زمینه داشتیم و حتی در آغاز مسیر، در سطح دنیا حامی نیز نداشتیم. هیچ الگوی اجرا شده در بین کشورهای جهان وجود نداشت که ما بخواهیم آن را دنبال یا تکمیل کنیم بنابراین از صفر شروع کردیم و جز از مدلهای حکومت معصومین علیهمالسلام، در عصر حاضر از هیچ مدلی در واقع امکان بهرهمندی و استفاده نداشتیم.
وی با اشاره به جذابیت شعارهای بنیانگذار انقلاب در ایران، مطرح کرد: شعارهایی که امام خمینی(ره) مطرح کرد، شعارهای اساسی و درواقع انسانی بودند به همین دلیل برای همه جوامع بشری بهویژه مستضعفین و مظلومین سراسر جهان، جذابیت داشت. مدل حکومتی جمهوری اسلامی در برابر نظام سلطه، ایستاد و این رفتار باعث شد که جهانیان و به ویژه مستضعفین ببینند که میشود در برابر آمریکا و استکبار ایستاد و شعارها، مبانی گفتمانی و اعتقادی حکومت جمهوری اسلامی برای خیلی از مستضعفین جهان بهعنوان یک قالب پذیرفتهشده توانست ایفای نقش کند و امروز، خیلی از مردم در اقصی نقاط جهان، این مدل را پذیرفتند.
فرمانده سپاه ناحیه همدان، خاطرنشان کرد: قبلاً جهان بین دو بلوک شرق و غرب تقسیم شده بود و مردم و ملتها پذیرفته بودند که باید تحت سلطه باشی و امکان استقلال وجود ندارد اما جمهوری اسلامی بر این نظریه خط بطلان کشید و مدلی را ارائه کرد که در آن، شما میتوانید ظالم نباشید، مستقل باشید و ظلم هم نپذیرید، از مظلوم دفاع کنید و در برابر ظالم بایستید.
بقایی ادامه داد: این مدل، طرفداران خودش را در دنیا پیدا کرد و امروز در سطح جهان بهویژه در محور مقاومت و جبهه مقاومت کشورهای منطقه، پذیرش این مدل را میبینیم و حتی در برخی از کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی هم تأثیرگذار بوده است. گروههای جهادی فلسطینی، گروههای شیعی نیستند و سنی هستند اما الگوی حضرت امام که از جهت انسانی خود را بروز میدهد و مورد پذیرش قرار میگیرد موفق شده هیمنه نظام سلطه را بشکند.
وی با اشاره به نامه رهبر انقلاب به جوانان آمریکایی و اروپایی، بیان کرد: فضای مجازی امروز به کمک آمده که پیامها، شعارها، مدلها، گفتگوها، گفتمانها و تبادل اندیشهها بین ملتها بیشتر شکل بگیرد و پذیرش مدل ایران و جمهوری اسلامی برای خیلی از افراد که حتی تناسب دینی و مذهبی هم با ما ندارند، بیشتر شود.
فرمانده سپاه ناحیه همدان در رابطه با گروههای جهادی که مولود انقلاب در ایران هستند، توضیح داد: از همان ابتدای انقلاب اسلامی، رفتار جهادی در کشور شکل گرفت و بعدها منجر به تأسیس یک نهاد مقدس مثل جهاد سازندگی شد و در سپاه هم این مسئله را پیگیری کردند.
بقایی با بیان اینکه خیلی از گروههای مردمی در قالب بسیج برای رفع محرومیت به مردم کمک میکردند، ادامه داد: نگاه امام خمینی(ره) در خیلی از موضوعات این بود که مردم محور باشند و حتی با وجود اینکه ما ارتش، سپاه، ژاندارمری، شهربانی و کمیته را داشتیم، امام دستور تاسیس بسیج را صادر کردند که امنیت مردمی باشد. حتی در توسعه علم و فناوری هم نهضت سوادآموزی شکل گرفت تا کارکرد مردمی داشته باشد.
وی با اشاره به فعالیتهای جهادی در همدان، گفت: امروز رفع محرومیت بهعنوان یک رفتار نهادینه در مردم شکل گرفته و ما در شهرستان همدان، حدود ۲۰۰ گروه جهادی سازمانیافته داریم که در وضعیت شیوع کرونا توانستند بیشاز دو میلیارد تومان در سال از خیرین و افراد متمکن و توانمند یا حتی افرادی که توان مالی چندانی ندارند، جمعآوری و به نیازمندان تقدیم کنند.
فرمانده سپاه ناحیه همدان در رابطه با حضور نیروهای جهادی در بیمارستانها همزمان با پیکهای کرونا، اظهار کرد: نیروهای جهادی به صورت داوطلبانه در مواقعی که همه از بیمارستانها فراری بودند به کمک کادر درمان، رفتند.
وی ادامه داد: ضدعفونی معابر، کمک به دانشآموزان بازمانده از تحصیل به دلیل شیوع کرونا و تولید ماسک، دستکش و گان در پایگاههای بسیج مساجد و حتی هیئات مذهبی از اقدامات جهادی و دستاوردهایی است که امام خمینی(ره) بنای آن را گذاشت و فرزندان حضرت امام و مدافعین انقلاب اسلامی که سربازان ولایت و رهبر انقلاب هستند، این کار را دنبال میکنند.
انتهای پیام