اتحادیه اروپا و سایر کشورها "تاثیرات ویرانگر" سلطه نظامیان در میانمار را محکوم کردند

دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا، آمریکا، انگلیس، آلبانی، استرالیا، کانادا، کره جنوبی، نروژ، نیوزیلند و سوئیس "تاثیرات مخرب و ویرانگر" روی کار آمدن ارتش در میانمار را که به دنبال کودتای سال گذشته صورت گرفت، محکوم کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، این وزرای امور خارجه در بیانیه‌ای مشترک گفتند: ما قویا بدرفتاری‌ها و نقض‌های حقوق بشری حکومت نظامیان میانمار در سراسر این کشور را از جمله علیه مسلمانان روهینجا و دیگر اقلیت‌های قومی و مذهبی محکوم می‌کنیم.

آنها همچنین نسبت به "گزارشات معتبر و موثق" درباره شکنجه و خشونت جنسی و همچنین بازداشت تعداد زیادی از فعالان سیاسی به همراه آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی سابق این کشور ابراز نگرانی کرده و از نظامیان حاکم در میانمار خواستند فورا به وضعیت فوق‌العاده در این کشور پایان دهند.

این وزرای امور خارجه تاکید کردند: روز کار آمدن ارتش در میانمار "تاثیرات مخرب و ویرانگری" بر روی این کشور داشته و شدیدا صلح و ثبات در میانمار و در منطقه را متزلزل کرده است.

آنها تاکید کردند: نظامیان حاکم میانمار مسئول بحران انسانی هستند که بر ۱۴ میلیون نفر تاثیر گذاشته و ما از آنها می‌خواهیم تا اجازه دسترسی به کمک‌های بین‌المللی از جمله واکسن کرونا را صادر کنند.

این بیانیه از جامعه بین‌الملل خواست تا عاملان نقض‌های حقوق بشری را به سزای اعمالشان برساند و از دیگر کشورها نیز خواست تا فروش سلاح، مهمات، تجهیزات دو منظوره و کمک‌های فنی به حکومت نظامیان میانمار را متوقف کنند.

ارتش میانمار اول فوریه سال ۲۰۲۱ با ادعای تقلب در انتخابات پارلمانی ۲۰۲۰ دست به کودتا زد و قدرت را تصرف کرد.    

ارتش میانمار رهبران و مقامات حزب حاکم وقت موسوم به "لیگ ملی برای دموکراسی" را بازداشت و اعلام وضعیت فوق‌العاده کرده‌اند.

آنگ سان سوچی در حال حاضر با پرونده‌های مختلفی رو به روست و به اتهام نقض پروتکل‌های کووید ۱۹ و برخورداری از تاکی واکی‌هایی که به صورت غیرقانونی وارد شده بودند به شش سال حبس محکوم شده است.

براساس گزارش "انجمن کمک به زندانیان سیاسی" که یک گروه ناظر محلی است، این کودتای نظامی باعث آغاز اعتراضات گسترده و سرکوب مخالفان شد به طوری که بیش از ۱۵۰۰ غیرنظامی در این بین کشته شده‌اند.  

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۳ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۹:۴۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400111309795
  • خبرنگار : 71477