به گزارش ایسنا دکتر مصطفی بغدادی امروز در یازدهمین رویداد پیوند در حوزه صنایع خلاق که به صورت مجازی در محل صندوق نوآوری و شکوفایی برگزار شد، رویداد پیوند را رویدادی دانست که با هدف کمک به توسعه کسب و کارهای نوپا و استارتآپ ها و هستههای فناور و تبدیل آنها به کسب و کارهای بالغ برگزار میشود و افزود: در این رویداد با همرسانی با نهادهای حامی و کمک کننده مانند شتابدهندهها، تلاش می شود تا سرمایههای مورد نیاز شتابدهندهها با هدف توسعه فعالیت تیمهای فناور تامین شود.
وی اظهار کرد: در این راستا سعی شده است تا در مسیر ایده به بازار، ابزارهای متنوعی را در اختیار کسب و کارها قرار دهیم تا بتوانند از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان اصلیترین نهاد تامین مالی بهره مند شوند.
بغدادی با بیان اینکه در حال حاضر بخش عمده ای از فعالان اکوسیستم فناوری، شرکتهای دانش بنیان نیستند، ادامه داد: این فعالان امکان استفاده از خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی را ندارند و ما تلاش کردیم تا با همکاری سایر فعالان این عرصه، خدمات حمایتی را به شرکتهای غیر دانش بنیان ارائه دهیم که این فعالان شامل واسطهایی مانند شتابدهندهها و صندوق های پژوهش و فناوری میشود.
مدیر دفتر توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به برخی از حمایتهای صندوق نوآوری از شتابدهندهها، یادآور شد: اعطای ۳ میلیارد تومان به عنوان تامین مالی شتابدهندهها در حوزه ایجاد فضای کاری به منظور استقرار تیمهای فناور ازجمله این حمایتها به شمار میرود.
بغدادی، اعطای ۳ میلیارد تومان از طریق سرمایه در گردش به منظور تامین نیروی انسانی و تجهیز فضای کاری را از دیگر تسهیلات صندوق نوآوری به شتابدهندهها ذکر کرد و ادامه داد: اعطای تسهیلات ارزان قیمت برای تامین تجهیزات تخصصی شتابدهندهها از دیگر حمایتهای این صندوق است. شتابدهندهها با تامین این تجهیزات، آنها را در اختیار تیمهای فناور قرار خواهند داد.
وی با بیان اینکه ما از دو طریق اقدام به تامین مالی سرمایه بذری برای شتابدهندهها میکنیم، در این باره توضیح داد: در روش اول از طریق تسهیلات قرضالحسنه سرمایه بذری به مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان در سال به شتابدهندهها پرداخت می شود که بازپرداخت آن ۳۶ ماهه خواهد بود.
مدیر دفتر توسعه صندوق نوآوری با بیان اینکه تاکنون ۷ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه به شتابدهندهها پرداخت شده است، خاطر نشان کرد: روش دوم از طریق هم سرمایه گذاری به نسبت ۱ به ۲ است.
به گفته وی در حال حاضر ۱۵ شتابدهنده بعد از طی مراحل ارزیابی و داوری به عنوان عاملین هم سرمایه گذاری صندوق نوآوری و شکوفایی انتخاب شده اند.
بغدادی اضافه کرد: در حال حاضر ۴۲ میلیارد تومان سرمایه در قالب هم سرمایه گذاری در اختیار شتابدهنده ها قرار داده شده است که با احتساب اعتباراتی که خود شتابدهندهها وارد کردند، تاکنون ۶۳ میلیارد تومان در این قالب تزریق شده است.
وی تاکید کرد: با اجرای این دو روش به تامین سرمایه بذری تیمها کمک شده است.
بغدادی افزود: علاوه بر اینها شتابدهندههای دانش بنیان از خدمات بلاعوض صندوق شامل مشاوره، آموزش، خدمات توسعه بازار برای حضور در نمایشگاه ها، مالکیت فکری، ثبت پتنت و توانمندسازی بهرهمند شدهاند.
وی خدمات گرنت تحقیق و توسعه را از دیگر خدمات این صندوق به شتابدهندهها دانست و گفت: در این زمینه ۳۰۰ میلیون تومان بلاعوض به شتابدهندهها برای تامین سرمایه مورد نیاز برای استفاده در هستههای فناور به منظور توسعه فناوری و تکمیل ایدهها پرداخت میشود.
به گفته این مقام مسؤول هر شرکت دانش بنیان تنها میتواند سالی یک بار از این گرنت بهرهمند شود، ولی برای شتابدهندهها پرداخت این گرنت در طول سال برای ۵ بار تضمین شده است.
بغدادی با اشاره به برگزاری رویداد نوآورانه در زمینه صنایع خلاق گفت: هر چند که در کشور پتانسیلهای خوبی در این حوزه وجود دارد، ولی کمتر به آن پرداخته شده است.
انتهای پیام