به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، حکومت نظامیان میانمار که به یک دوره کوتاه دموکراسی در این کشور جنوب شرق آسیا پایان داد و آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور را سرنگون کرد، باعث آغاز اعتراضات گسترده و سرکوب مخالفان شد.
براساس گزارش یک گروه ناظر محلی، ارتش میانمار در تلاش برای مهار عکسالعملها و مبارزه با درگیریهای روزانه جان بیش از ۱۵۰۰ غیرنظامی را گرفت.
به دنبال درخواست فعالان سیاسی برای برگزاری یک "اعتصاب خاموش" در نخستین سالروز کودتای نظامی میانمار، حکومت نظامیان دستور داده بود مغازهها و فروشگاهها امروز باز باشند.
به گفته گزارشگران خبرگزاری فرانسه، اما خیابانهای مرکز تجاری "یانگون" ساعت ۱۰ صبح امروز به وقت محلی خالی بودند؛ صحنهای که در شهر "ماندالی" و منطقه "تانینتاریی" نیز تکرار شد.
یکی از ساکنین گفت: بازار معروف یشم ماندالی باز است اما ترافیک بسیار کم است. اطراف من هیچ کسی قرار نیست از خانه بیرون بیایید و نیروهای امنیتی در حال گشتزنی هستند. من نیز در خانه ماندهام تا در این اعتصاب خاموش شرکت کنم.
اعتصابی مشابه در دسامبر سال گذشته خیابانهای شهرهای سراسر میانمار را خالی کرده بود.
اما رسانههای محلی صبح سهشنبه تصاویر متفاوتی را از شهرهای یانگون و ماندالی نشان دادند؛ جایی که معترضان بنرهایی در حمایت از دموکراسی دردست گرفته و آتش روشن کرده بودند.
در آستانه نخستین سالروز کودتا، حکومت نظامیان تهدید کرده بود که هر مغازه و فروشگاهی که تعطیل باشد را مصادره میکند و هشدار داد که راهپیماییهای پر سر و صدا یا به اشتراک گذاشتن پروپاگاندای ضد ارتش میتواند منجر به وارد شدن اتهامات تروریسم یا خیانت شود.
ژنرال مین آنگ هلاینگ، رهبر حاکمیت نظامی میانمار امروز بار دیگر ادعای ارتش را تکرار کرد و گفت، ارتش مجبور شد به دنبال "تقلب" حزب آنگ سان سوچی در انتخابات ۲۰۲۰ وارد عمل شود و قدرت را در دست بگیرد؛ انتخاباتی که به گفته ناظران بینالمللی کاملا عادلانه و آزاد بود.
وی افزود: زمانی که ثبات به میانمار بازگردد، انتخاباتی تازه اعلام خواهد شد.
آمریکا، انگلیس و کانادا روز دوشنبه تحریمهای هماهنگشده ای را علیه مقامات میانمار از جمله آنهایی که در محاکمه سوچی شرکت داشتند، اعلام کردند.
واشنگتن همچنین تحریمهایی را علیه ادارهای که مسئول خرید تسلیحات برای حکومت نظامیان از خارج است، یک دلال اسلحه و شرکتی که حمایتهای مالی از حکومت نظامیان میانمار را تامین میکند، اعمال کرده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفت: این تحریمهای هماهنگ شده با کانادا و انگلیس، حمایت بینالمللی از مردم میانمار را نشان میدهد و بیش از پیش حکومت نظامیان را وادار میکند تا به خاطر کودتا و خشونتهایی که مرتکب شده است، پاسخگو باشد.
وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد: ما روز دوشنبه به طور کلی هفت تن و دو کمپانی را به لیست تحریمها اضافه کردیم. آنها شامل "تیدا اوو"، دادستان کل حکومت نظامیان میانمار که اتهاماتی را با انگیزه سیاسی علیه آنگ سان سوچی مطرح کرده، هستند.
وزارت خزانه داری آمریکا همچنین قاضی ارشد دادگاه عالی میانمار و رئیس کمیسیون مبارزه با فساد را که در تحت پیگرد قرار دادن سوچی دست داشتند، به لیست تحریمها اضافه کرد.
این اقدام منجر به مسدود شدن اموال آنها در آمریکا و به طور کلی منع کردن آمریکاییها از معامله با آنها میشود.
کانادا نیز اعلام کرد که این سه تن را به لیست تحریمهای خود اضافه کرده است. انگلیس نیز اعلام کرد که دادستان کل، رئس کمیسیون مبارزه با فساد و همچنین رئیس کمیسیون انتخابات میانمار را به لیست تحریمهای خود اضافه کرده است.
سوچی در حال حاضر به جرم واردات و مالکیت غیرقانونی واکیتاکی، تحریک مردم علیه ارتش و نقض پروتکلهای کووید ۱۹ با شش سال حبس مواجه است.
انتهای پیام