به گزارش ایسنا، افزایش مصرف سوختهای فسیلی توسط بشر بهویژه پس از انقلاب صنعتی، موجب افزایش انتشار گازهای گلخانهای و در نهایت تغییرات آب و هوایی و گرمایش جهانی و حالا مقابله با این پدیده به یکی از مهمترین دغدغهها در سطح جهان تبدیل شده است. اگر میزان غلظت دیاکسید کربن تا سال ۲۱۰۰ دو برابر شود، دمای متوسط ایران به میزان ۱.۵ تا ۴.۵ درجه سانتیگراد افزایش خواهد یافت؛ امری که به گفته متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش گرمایش زمین، خشکسالی را تشدید و زیستگاه گونهها را تغییر میدهد.
عبدالله سالاری در گفتوگو با ایسنا، درباره تاثیرات گرمایش زمین گفت: گرمایش زمین بر زیستگاهگونههای جانوری تاثیر میگذارد. یعنی زیستگاه گونهها را تغییر میدهد، برای مثال خشکسالی را تشدید میکند و یا سطح دریا را بالا میآورد بنابراین آن گونه جانوری نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی ادامه داد: حیات وحش همچون گیاهان ثابت و بدون تحرک نیستند و مدام در حال تغییرند، ممکن است با تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین آن زیستگاه را ترک کرده و مجبور به مهاجرت شوند اما نکته دیگری هم که وجود دارد جزیرهای بودن برخی زیستگاهها است. در زیستگاههای جزیرهای امکان تردد و تحرک وجود ندارد و در این شرایط، وضعیت نامناسب میشود و گونههای جانوری همانجا میمانند و تلف میشوند و نسل آنها منقرض میشود.
این متخصص اکولوژی و مدیریت حیات وحش درباره تغییرات آب و تاثیرات آن اظهار کرد: گرمایش زمین مسئله آب و علوفه در علفخواران، مسئله زمستان گذرانی برای گونههای مهاجر، تغییر زمان مهاجرت و جفتگیری و جوجهوری را تحت تاثیر قرار داده و باعث تغییرات منفی میشود.
وی درباره عوامل موثر در گرمایش زمین گفت: گازهای گلخانهای و دی اکسید کربن و منواکسید کربن اصلیترین موادی هستند که انسانها از طریق صنایع، خودروهای شخصی و مصارف خانگی تولید میکنند و باعث گرمایش جهانی می شوند و ما باید به دنبال راه حل و چاره برای رفع این موضوع باشیم.
سالاری در پایان تصریح کرد: درباره موضوع گرمایش زمین باید دو مسئله فعالیت پژوهشمحوری و آموزش و دغدغهسازی را جدی بگیریم و به مردم آگاهی دهیم تا از فعالیتهایی که تولیدگازهای مضر را افزایش میدهند بکاهند.
انتهای پیام