به گزارش ایسنا و به نقل از سینت، دانشمندان یک تست کووید-۱۹ ایجاد کردهاند که انجام آن تنها نیازمند داشتن چندین مورد تجهیزات آزمایشگاهی مقرون به صرفه و تلفن همراه هوشمند است و نتایج اولیه نشان میدهد که این تست به اندازه تست "واکنش زنجیرهای پلیمراز"(PCR) دقیق است.
به گفتهی گیزمودو، این سیستم که توسط دانشمندان دانشگاه سانتا باربارا کالیفرنیا ایجاد شده و در مقالهای جدید در مجلهی JAMA Network Open به چاپ رسیده است نیازمند تجهیزاتی ارزان مانند یک صفحه داغ(Hot plate) با ارزش کمتر از ۱۰۰ دلار است.
پس از تهیه این موارد هر آزمایش تنها هفت دلار هزینه خواهد داشت. این موضوع آن را به طور بالقوه به گزینهای مناسب برای جوامعی که در مناطق دور زندگی میکنند تبدیل میکند.
روش کار آن ساده است. اپلیکیشن ایجاد شده توسط دانشمندان موسوم به "Bacticount" را دانلود کنید. بزاق خود را درون یک کیت که روی صفحه داغ است قرار داده و یک مادهی واکنش دهنده که باعث مشخص شدن آرانای برای دوربین تلفن شما میشود به آن اضافه کنید. تلفن را روی صفحه داغ گرفته و اپلیکیشن را فعال کنید.
محلول واکنشدهنده با مواد ویروسی از جمله کووید و آنفلوانزا ترکیب میشود و باعث ایجاد رنگ قرمز روشن میشود. اپلیکیشن تلفن همراه براساس سرعت تغییر رنگ بزاق، میزان بار ویروسی را تشخیص میدهد.
این سیستم موسوم به Smart-lamp قیمتی ارزان داشته و راهاندازی آن آسان است. به همین دلیل برای رسیدن به هدف این پروژه که برآورده کردن نیاز کشورهای کمدرآمد و با درآمد متوسط به یک تست سارس-کوو-۲ قابل اعتماد، کمهزینه و با فناوری ساده است، گزینهی فوقالعادهای به شمار میآید.
اما این روش هنوز به بررسی بیشتر نیاز دارد زیرا در مطالعه اول مجموعهی کوچکی از نمونههای ۵۰ فرد علائمدار و بیعلائم در کالیفرنیای جنوبی مورد بررسی قرار گرفتند. به معنای دیگر انتظار نداشته باشید که به زودی بتوان کیتهای Bacticount را سفارش داد. علاوه بر آن این اپلیکیشن در حال حاضر تنها برای کار با دوربین موبایل سامسونگ گلکسی اس ۹ کالیبره شده است.
با این حال این سیستم امیدوار کننده است و اگر همانطور که آزمایشهای اولیه نشان داده دقت آن بالا باشد گزینه مناسبی برای تست کووید-۱۹ خواهد بود که احتمالا همچنان تا پایان سال ۲۰۲۲ به آنها نیاز خواهیم داشت.
انتهای پیام