سرپرست توزیع برق فارس:

دهه فجر ۸۱۸ میلیارد ریال پروژه در برق فارس افتتاح می‌شود

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس اعلام کرد که به میمنت دهه گرامی فجر امسال، بالغ بر ۸۱۸ میلیارد ریال پروژه در بخش‌ها و نقاط مختلف استان به بهره برداری خواهد رسید.

حمیدرضا جلایر دوشنبه ۱۰ بهمن در یک کنفرانس خبری گفت: امسال در گرامیداشت ایام الله دهه فجر ۸۸ پروژه با صرف اعتباری بالغ بر ۸۱۸ میلیارد ریال آماده بهره‌برداری شده است که شامل حوزه‌های توسعه شبکه، برق رسانی، تامین و نصب دستگاه‌های اندازه گیری و برقرسانی روستایی است.

جلایر گفت: احداث کیلومتر شبکه فشار ضعیف،  نصب ۶۰ دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت ۱۲ کیلو ولت آمپر، توسعه و اصلاح ۲ هزار متر شبکه روشنایی معابر، نصب ۳ هزار دستگاه چراغ روشنایی معابر جدید با ۵۵ میلیارد ریال اعتبار، بخشی از این پروژه‌ها است.

او با اشاره به برقرسانی به ۱۴ روستای بالای ۱۰ خانوار استان فارس جزو این برنامه‌ها است، گفت: این روستاها در شهرستان‌های فسا، کازرون، لامرد، آباده، رستم، فراشبند، گراش، قیروکارزین، زرین دشت، ممسنی، مهر و جهرم به شبکه برق سراسری متصل خواهد شد.

جلایر اعتبار هزینه شده برای برقدار کردن روستاهای اعلامی را ۱۰۷ میلیارد ریال، اعلام و اضافه کرد: در این راستا ۴۹ کیلومتر شبکه فشار متوسط، ۹ کیلومتر فشار ضعیف و ۱۸ دستگاه پست برق با ظرفیت ۸۰۰ کیلوآمپر اجرا شده است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق استان فارس خاطرنشان کرد که با برقدار شدن این روستاها، ۲۱۶ خانوار روستایی از نعمت برق بهره‌مند خواهند شد.

جلایر با بیان اینکه نصب ۶۳۵۶ دستگاه کنتور فهام در فارس اجرایی خواهد شد، اعتبار این طرح را ۲۴۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: این کنتورها برای پایش برق مصرفی مشترکان بزرگ و اعمال اقدامات مدیریت مصرف و همچنین راهنمایی مشترکان، نصب خواهد شد.

او گفت: همچون سالیان گذشته در راستای حفظ محیط زیست و رسالت ایجاد نیروگاه‌های سبز اقدامات مطلوبی در فارس انجام و ۷۶۴ سامانه خورشیدی مختص مشترکین خانگی با سرمایه‌گذاری بیش از ۵۱۰ هزار میلیارد ریال تامین شده از سوی مردم، آماده بهره برداری است.

این مقام مسئول، توسعه ایجاد و استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی و بادی را گامی در مسیر کمک به حفظ محیط زیست و تامین انرژی برق مورد نیاز بدون وارد کردن آسیب، دانست و گفت: هم اکنون ۴ مزرعه خورشیدی با ظرفیت ۲۷۰۰ کیلووات در شهرستان‌های نیریز، آباده، داراب و اقلید فعال است.

او با بیان اینکه سرمایه صرف شده برای این نیروگاه‌ها ۳۲۰ هزار میلیون ریال بوده که توسط بخش خصوصی تامین شده است، گفت: هر مشترک امکان ایجاد و نصب سامانه‌های برق خورشیدی را در محل سکونت خود دارد، وزارت نیرو در راستای تشویق متقاضیان راهکارهایی را در دستور کار قرار داده که یکی از آنها خرید تضمین انرژی برق تولید شده به مدت ۲۰ سال است.

جلایر با یادآوری اینکه امکان معرفی متقاضی به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات احداث نیروگاه خورشیدی نیز وجود دارد، گفت: هر مشترکی که برای ایجاد نیروگاه خورشیدی از ۱۰۰ درصد سیستم‌های تولید داخل استفاده کند، برق تولیدی تا ۳۰ درصد گرانتر خریداری خواهد شد، این اقدام یکی از راهکارهای حمایت از تولید و تولیدکنندگان داخلی است.

سرپرست شرکت توزیع نیروی برق فارس خاطرنشان کرد که طی ۹ ماهه امسال، توسط مزارع خورشیدی در این استان ۱۷ هزار مگاوات انرژی برق تولید شده که این اقدام منجر به جلوگیری از تولید و انتشار ۸۴۲۳ تن دی اکسید کربن، در محیط زیست بوده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۲:۴۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400111007158
  • خبرنگار :