به گزارش ایسنا، اعضای شورای اسلامی شهر تهران در چهلوسومین جلسه علنی این شورا بررسی لایحه شهردار تهران در خصوص اصلاحیه مصوبه نحوه محاسبه و دریافت عوارض صدور مجوز نصب و نظارت دورهای بر دکلها و آنتنهای مخابراتی در شهر تهران را در دستور کار خود داشتند که در همین راستا مهدی بابایی در تشریح این لایحه ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص فرمول محاسبه این عوارض گفت: پیشنهاد شهرداری تهران این است که اگر اپراتوری قبل از دریافت مجوز برای نصب دکل اقدام به نصب دکل کرد به عنوان جریمه در فرمول محاسبه عوارض برای وی ضریب دو برابری در نظر گرفته شود که کمیسیون نیز با این پیشنهاد موافق است یعنی ضریب t در فرمول محاسبه عوارض ۲ در نظر گرفته خواهد شد و اگر اپراتور قبل از نصب اقدام به اخذ مجوز برای نصب کند این عدد در فرمول یک محاسبه خواهد شد.
در ادامه این جلسه صادقی دیگر عضو شورای تهران گفت: سیطرهای که اپراتورها بربحث دکلهای شهر تهران دارند و همچنین نفوذی که در این حوزه کسب کردهاند در پیشنهاد شهرداری تهران نیز خود را نشان داده به شکلی که هزینه صدور مجوز نصب دکل در سال ۱۳۹۸، سه میلیون تومان بوده و در پیشنهاد شهرداری دو میلیون تومان ارائه شده که کاهش پیدا کرده و این امر موجب کاهش درآمدهای شهرداری خواهد شد و پول آن به جیب اپراتورها میرود.
وی تاکید کرد: متاسفانه تعیین تکلیف مجموعه فاوا و زیرمجموعههای آن انجام نشده و تصمیم درستی برای مجموعه گرفته نشده است. پیشنهاد من این است که هزینه صدور مجوز به پنج میلیون تومان برسد و هزینه تمدید مجوز نیز دو میلیون تومان شود. همچنین باید شهرداری تهران را مکلف به شناسایی دکلهای فاقد مجوز در شهر تهران کنیم.
در ادامه بابایی در پاسخ به تذکرات صادقی اظهار کرد: عددی که قبلا برای صدور و تمدید مجوز دکلها وجود داشته دو میلیون و ۱.۵ میلیون تومان بوده است که به حساب شرکت ارتباطات شهر واریز میشده اما در لایحه جدید مبلغ سه میلیون برای صدور مجوز و دو میلیون تومان برای تمدید مجوز به حساب خدمه شهرداری تهران واریز خواهد شد که این مبلغ توسط اپراتورها واریز خواهد شد.
وی اضافه کرد: مشکل حوزه دکلها این است که در تمام دنیا اینترنتی که به شهروندان ارائه میشود بر روی خطوط ثابت است و این همه دکل مورد استفاده قرار نمیگیرد؛ اما با توجه به اینکه دولتها در گذشته ترک فعل در حوزه توسعه فیبر نوری داشتند اپراتورها توسعه این حوزه را با نصب دکلها پیش بردهاند.
در ادامه تشکر هاشمی دیگر عضو شورای شهر تهران در طرح سوالی اظهار کرد: یکی از مشکلات شهر تهران وجود همین دکلهاست. علاوه بر بحث عوارض باید چارهاندیشی در خصوص ضوابط سیمای بصری در این حوزه داشته باشیم و نهایتا باید بدانیم درآمد حاصل از نصب این دکلها چه کمکی به بهبود بسترهای ارتباطی شهر تهران خواهد داشت.
فروزنده معاون برنامه ریزی شهرداری تهران نیز در تشریح جزییات این لایحه گفت: این لایحه در خصوص بحث عوارض صدور مجوز نصب دکلهاست و تلاش شده با این نرخها بخشی از کار اصلاح در این حوزه محقق شود. به دنبال این هستیم که اصلاحاتی را در این حوزه داشته باشیم و مواردی که دکلها بدون مجوز نصب شدهاند شناسایی کنیم.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای اسلامی شهر تهران با ۲۰ رای موافق با نظر کمیسیون تخصصی در خصوص نرخ عوارض صدور مجوز نصب دکلها و تمدید این مجوزها موافقت کردند.
انتهای پیام