معاون شهردار مشهد:

۳۰ درصد معتادان مشهد اهل این شهر نیستند

معاون شهردار مشهد گفت: ۳۰ درصد معتادان شهر اهل مشهد نیستند. همچنین اکثر معتادانی که مشهدی هستند، دارای خانواده هستند.

حسین باغ‌گلی در برنامه زنده تلویزیونی اشاره که از سیمای خراسان رضوی پخش شد، در خصوص ساماندهی افراد بی‌خانمان در مشهد اظهار کرد: مصوبات شورای اجتماعی کشور مربوط به بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر است و شهرداری در این زمینه همکاری می‌کند تا مکان لازم را برای اسکان معتادان فراهم کند.

وی افزود: در اصل گرمخانه‌ها برای متکدیان و کسانی است که سرپناهی ندارند اما متاسفانه در حال حاضر ۹۵ درصد افراد حاضر در گرمخانه‌ها را معتادان تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با طرح این سوال که باید بدانیم اقدامات ما چقدر موفق بوده و آیا تعداد معتادان متجاهر کمتر شده یا بیشتر، بیان کرد: بنده شخصا چند ساعتی را با کارتن‌خواب‌ها گذرانده و متوجه شدم که خانه سبز آن‌ها را پذیرش نمی‌کند؛ به همین دلیل با لباس مبدل به آنجا رفتم و خوشبختانه بدون مشکل پذیرش شدم و ساعاتی را آنجا سپری کردم.

باغگلی خاطرنشان کرد: ما باید به مطالعات ملی و بین‌المللی نگاه کنیم تا دریابیم میزان پایداری ترک اعتیاد چقدر است. سناریوی خوشبینانه در حفظ این پایداری بین ۱۰ تا ۱۵ درصد اما میزان طبیعی آن بین پنج تا هفت درصد است.

وی با بیان به اینکه دسترسی آسان به مواد مخدر مساله مهمی است، خاطرنشان کرد: فرض کنید در یک روز تمام ۷۰۰۰ معتاد را جمع‌آوری کنیم. آن کسی که درآمدش از فروش مواد است، کارش را تعطیل نمی‌کند بلکه گروه جدیدی را ایجاد می کند.

معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه شهردار و اعضای شورای شهر هیجان و جرات حل مسائل را دارند، گفت: ابتدا باید بپذیریم که قصد حل مشکل را داریم. حل مسائل قاعده‌ای منطقی دارد که باید آن را پیدا کنیم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد وی ادامه داد: مسائل اجتماعی همیشه با قانون حل نمی‌شود. همچنین انجام کارهای پیچیده و موثر در گروه‌های بزرگ امکان‌پذیر نیست؛ به این معنا که نمی‌توانیم چند هزار نفر را یک‌جا جمع و از یک روش برای همه آن‌ها استفاده کنیم.

معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد با بیان اینکه ما باید حمایت دائمی را جاری کنیم، اظهار کرد: براساس قانون به ازای هر نفر از این افراد باید روزی ۳۵ هزار تومان هزینه شود؛ در صورتی که این کمترین میزان هزینه به حساب می‌آید؛این در حالی است که برخی از هزینه‌های مستقیم و غیرمستقیم ما در شهرداری برای هر نفر در ۲۴ ساعت ۷۰ هزار تومان است.

باغگلی خاطرنشان کرد: در حال حاضر افراد بعد از خروج از گرمخانه‌ها اقدام به زباله‌گردی، دزدی و تکدی‌گری می‌کنند که باید برای این موضوع فکری کنیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400110604462
  • خبرنگار : 50071