نوذر شفیعی در گفتوگو با ایسنا در تحلیل خود از سفر رئیس جمهور کشورمان به روسیه گفت: این سفر در سطح ریاست جمهور انجام شد و معمولا سفرهایی که در سطح عالی ترین مقام یک کشور انجام می شود حاوی دستاوردهای مهمی است. البته برخی از اسنادی که در این سفر امضا شد شاید به دلیل محرمانه بودن خیلی انعکاس مطبوعاتی پیدا نکرد اما تنظیم آن ها قطعا موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد: اگر تغییر و تمدید توافق ۲۰ ساله ایران و روسیه مورد موافقت قرار گرفته باشد آن هم همراه با اصلاحات پیشنهادی ایران، امنیت سیاسی و اقتصادی را در برخواهد داشت.
این کارشناس مسائل بین الملل با بیان این اعتقاد که امروز نیاز روسیه به ایران بیش از ایران به روسیه است، گفت: روسیه در آستانه درگیری نظامی با غرب بر سر مسئله اوکراین است و یکی از عواملی که می تواند پشت گرمی روسیه تلقی شود ولو اینکه در فضای تبلیغاتی باشد اطمینان از داشتن یک متحد است.
شفیعی همچنین بیان کرد: ایران هم چالش هایی در حوزه منطقه ای دارد که محور اصلی آن آمریکا است و این توافقنامه یک تکیه گاه محکمی برای ایران در تعامل و تقابل با آمریکا محسوب می شود.
این استاد دانشگاه در ادامه اظهار داشت: مانور مشترکی هم که توسط ایران، چین و روسیه در حوزه اقیانوس هند انجام شد پیامش این است که چین، روسیه و ایران به درجه بالایی از همگرایی امنیتی و نظامی دست یافته اند.
وی خاطر نشان کرد: بنابراین روابط ایران و روسیه در حوزه سیاسی و امنیتی بیش از گذشته تقویت می شود و در حوزه اقتصادی هم با توجه به خلأهای موجود بین دو کشور به نظر می رسد تیم اقتصادی دولت که در این سفر حضور داشتند می تواند نویدبخش شناسایی ظرفیت های توسعه مناسبات در حوزه اقتصادی باشد.
این استاد دانشگاه در پایان گفت: بنابراین روابط ایران و روسیه در ارتباط با غرب هم توازن خواهد داشت و در مناسبات سیاسی، امنیت و اقتصادی نیز این توازن و تقویت برقرار خواهد شد.
انتهای پیام