جواد امام در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه حذف ارز ترجیحی و یکسان سازی نرخ ارز اظهار کرد: یک بحث حذف این ارز برای از بین بردن رانت و فساد است که بحث درستی است اما بحث اصلی این است که در این شرایط، افزایش یارانه یعنی افزایش نقدینگی و تورم.
وی ادامه داد: تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی درست است اما شرایط کشور برای اجرای این تصمیم مهیا نیست. برای حذف ارز ترجیحی اول باید تورم را کاهش داد در غیر این صورت تورم افزایش یافته و فشار بیشتری بر مردم می آید. کمیسیون تلفیق هم به این مساله تاکید دارد که نباید فشار بیشتری به مردم بیاید. تا زمانیکه که سرمایه گذاری نشده و تولید افزایش نیافته است، افزایش میزان یارانه و افزایش نقدینگی، تورم را افزایش می دهد.من معتقدم که راهی جز جذب سرمایه و ایجاد صنایع مولد برای اشتغال زایی نداریم.
این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین خاطرنشان کرد: هنوز مشکل یارانه های نقدی حل نشده است، ولی گفته می شود که قرار است یارانه جدیدی به مردم داده شود. قرار بود یارانه پرداختی به مردم هدفمند باشد، اما این یارانه به جای آنکه به صنایع و تولید داده شود، بین همه مردم پخش شد که مشکلی را حل نکرد، بلکه پولی به مردم داده شد اما قیمت اجناس چند برابر شد.
امام در پایان گفت: تصمیم دولت برای حذف ارز ترجیحی درست است، اما در شرایطی که جامعه با مشکلات اقتصادی روبرو است، اجرای این تصمیم با واکنش جامعه روبرو خواهد شد. جامعه به اندازه کافی درگیر مشکلات معیشتی است، اما افزایش مالیات هم در بودجه دیده شده است در حالیکه کسب وکار مردم و درآمد آنها با مشکل جدی مواجه است. بنابراین اول باید زمینه برای درآمد مردم ایجاد کرد، سپس دنبال دریافت مالیات بود. نباید یک طرفه و بدون در نظر گرفتن شرایط جامعه، تصمیمات سخت گرفت.
انتهای پیام