غلامحسین ساقی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه سالانه هفت میلیارد متر مکعب بارش در این استان اتفاق می افتد، اظهارکرد: از این میزان 6 میلیارد متر مکعب تبخیر می شود و فقط ۹۸۸ میلیون متر مکعب از آن باقی می ماند و این به معنای آن است که حدود ۹۰ درصد از بارش های انجام شده را با تبخیر از دست می دهیم.
وی افزود: از ۹۸۸ میلیون متر مکعب، ۸۶ میلیون مترمکعب در بخش آب شرب این استان استفاده می شود که معادل هشت تا ۹ درصد از آب بارندگی های باقی مانده در استان است.
ساقی با اشاره به اینکه مصرف آب شهری همچون شیروان پنج تا 6 میلیون متر مکعب در سال است، ادامه داد: این در حالی است که آبی شرب مورد استفاده دام ها در این استان ۱۶ میلیون متر مکعب است.
وی با تصریح بر اینکه میزان بارندگی های در خراسان شمالی به شدت کاهش یافته و با کمبود شدید منابع آبی روبه رو هستیم، گفت: در حال حاضر آب سدهای بارزوی شیروان و بیدواز اسفراین خشک شده و برای تامین آب مجبور به استفاده از آب چاه ها شده ایم.
این مقام مسئول تاکیدکرد: از دامداران تقاضا داریم تا جاییکه امکان دارد از آب شرب برای دام های خود استفاده نکنند.
وی با تصریح بر اینکه در برخی از مناطق شهری و روستایی شاهد وجود باغچه های بزرگ در حیاط منازل مردم هستیم که اقدام به کشت سبزی و صیفی می کنند، گفت: به منظور مدیریت در مصرف آب از آبیاری باغچه ها با آب شرب به صورت جدی خودداری شود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی با اشاره به بارندگی های اخیر اتفاق افتاده در کشور افزود: به رغم بارش های صورت گرفته، هنوز میزان بارندگی پنج استان در کشور به اندازه مقدار بارندگی های سال گذشته خود در همان منطقه نرسیده است.
وی ادامه داد: خراسان شمالی یکی از آن پنج استان است که میزان بارندگی های آن هنوز به مقدار سال گذشته نرسیده است.
انتهای پیام