سید راشد جزایری در تشریح آخرین وضعیت شیوع کرونا در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه سویه اُمیکرون ۸۰ تا ۹۰ درصد در افراد بدون علامت است، اظهار کرد: این مسئله یک زنگ خطر جدی محسوب میشود، میزان بستری مبتلایان به کرونا در این سویه در افرادی که دو دز واکسن دریافت کردهاند ۶۰درصد کمتر و افرادی که سه دز دریافت کردهاند ۸۰ درصد کمتر از سایرین است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با اشاره به وضعیت شیوع اُمیکرون در مدیترانه شرقی که ایران نیز جزو این کشورها است، گفت: حدود ۳۵ هزار مبتلا به امیکرون در این کشورها شناسایی شده است و طبق پیشبینیها حدود ۵۰ درصد مردم تا چند هفته آینده به این سویه مبتلا میشوند.
وی افزود: در کشور آفریقای جنوبی ۹۷ درصد سویه قالب اُمیکرون بوده و در ترکیه و عربستان نیز آمار ابتلا به اُمیکرون بهصورت آسانسوری در حال افزایش است.
جزایری در خصوص وضعیت نظارتهای کرونایی در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: از تاریخ ۲۱ آذرماه تا ۳۰ دیماه ۳۲ هزار ۶۹۳ مورد بازرسی از پنج حیطه صورت گرفت و در همین راستا ۲۶۲۹ اخطار صادر شد و ۲۳۹ مورد به دادگاه معرفی و ۱۱ واحد نیز تعطیل شدند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد ادامه داد: از ۱۷۸۵ مدرسه در استان حدود دو بار بازرسی بهعمل آمده است، ۸۸ درصد مدارس پروتکلهای بهداشتی را رعایت میکنند و برای ۴۷۵ مدرسه نیز اخطار کتبی صادر شده است، بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در شهرستان کوهرنگ با ۹۵ درصد و کمترین میزان در شهرستان اردل با ۷۷ درصد است.
وی با اشاره به کاهشی بودن روند فوت، بستری و میزان بروز کرونا در چهارمحال و بختیاری، گفت: رنگبندی جدید کرونایی باتوجه به عدم تعیین تکلیف سویه اُمیکرون اعلام نشده است، از ۵۵ سویه اُمیکرون شناسایی شده در شهرکرد ۴۲ مورد مربوط به شهرستان شهرکرد بوده و یک مورد فوتی ناشی از اُمیکرون در استان نیز ثبت شده است.
جزایری از راهاندازی آزمایشگاه آنفلوآنزا در شهرکرد خبر داد و اظهار کرد: ۴۶۶ نمونهگیری در استان انجام و ۶۸ مورد ابتلا به این بیماری در استان شناسایی شد و دو مدرسه نیز در استان تعطیل به همین دلیل تعطیل شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با بیان اینکه انتظار انفجار سویه اُمیکرون وجود دارد، خاطرنشان کرد: در تمامی اجتماعات بالای ۳۰ نفر استفاده از دو ماسک الزامی است، استفاده از ماسک باید در سیستم حمل و نقل عمومی اجباری شود.
وی با تاکید بر اینکه میزان تزریق دز سوم واکسن رضایتبخش نیست، عنوان کرد: باید تزریق ۲۱ درصدی واکسن دز سوم به ۵۰ درصد در چهارمحال و بختیاری برسد، احتمالا از اسفندماه تزریق واکسن برای گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال انجام شود.
مطالبات کادر بهداشت و درمان باید کشوری پرداخت شود
در ادامه جعفر مردانی- معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی و وسایل حمل و نقل عمومی، اظهار کرد: متاسفانه میزان رعایت پروتکلها کاهش پیدا کرده است، باتوجه به شیوع سویه اُمیکرون باید بحث رعایت پروتکلهای بهداشتی جدی گرفته شود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: گلایههای بسیاری از عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در سیستم حمل نقل عمومی درون شهری و برونشهری وجود دارد، باید بر بحث استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در سیستم حمل و نقل عمومی توجه ویژهای صورت بگیرد.
وی در ادامه با بیان اینکه باید تجمعات بیش از ۳۰ نفر در فضاهای بسته با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شود، یادآور شد: تلاش شود از شکلگیری تجمعات غیرضروری در فضای بسته خودداری شود.
مردانی در خصوص مطالبات کادر بهداشت و درمان در چهارمحال و بختیاری، توضیح داد: این تاخیر در پرداخت مطالبات گلایه کادر بهداشت و درمان را در پی داشت، این مطالبات باید بهصورت کشوری پرداخت شود، بنابراین این گلایه طی نامهای با امضای استاندار به وزیر بهداشت و درمان و وزیر کشور ارجاع داده خواهد شد.
انتهای پیام