به گزارش ایسنا، مجید باجلان در نشستی خبری با بیان اینکه کمیته امداد حدود ۱۸ برنامه اصلی دارد و ۱۲۰ خدمت را به مددجویان ارائه میدهد، گفت: در کنار این خدمات، خدمات اصلی کمیته امداد از قبیل پرداخت مستمری ماهانه، مسکن، اشتغال، فرهنگی، فرانشیز درمان، خدمات فرهنگی و قرآنی و خدمات تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان است. درکنار این خدمات، فعالیتی تحت عنوان کمک به لوازم ضروری خانوارها و تهیه جهیزیه برای نوعروسان در دستور کار قرار دارد.
جزییات تحویل «جهیزیه» ایرانی به خانوادههای مستحق
معاون اداری و مالی کمیته امداد در ادامه درخصوص کمک کمیته امداد برای تهیه جهیزیه مددجویان اظهار کرد: در سال ۹۹ و ۱۴۰۰ رویکردی باتوجه به شرایط اقتصادی در دستور کار قرار گرفت؛ در کنار تهیه لوازم ضروری و جهیزیه، کمیته امداد دست به اقدامی زد که بتواند آورده و ارزش افزوده بهتری را درخصوص لوازم ضروری و جهیزیه در سفره مددجویان داشته باشد.
باجلان ادامه داد: در سنوات قبل کمیته امداد سرانه جهیزیه را به فرزندان دختر و پسر خانوادههای تحت پوشش که میخواهند زندگی مشترکشان را آغاز کنند، پرداخت میکرد. این هدیه ازدواج در سفره این افراد زیاد تاثیری نداشت، اما در سال ۹۹ و سال جاری به این سمت گرایش پیدا کرد که بتوانیم از کالاهای ایرانی یک جهیزیه به آنها داده شود.
وی با بیان اینکه هدف اصلی این بود که باتوجه به اینکه وجه ریالی تاثیری روی خرید لوازم ندارد، بتوانیم از کارخانجات تولید داخل کشور، محصولات با کیفیتی را به این افراد بدهیم، افزود: با هماهنگیهایی که با وزارت صنعت و معدن انجام شد، تهیه ۵ قلم جهیزیه شامل یخچال و فریزر، تلویزیون، اجاق گاز، جاروبرقی و ماشین لباسشویی در سال جاری در دستور کار قرار گرفت. این کالاها به قیمت ۲۰ میلیون تومان از کارخانجات دریافت شده و بدون هیچ واسطهای خریداری میشود.
به گفته وی، در سال جاری، با کمک خیران و اهتمام مدیران کل استانها و با تاکیدات و پیگیری های ریاست امداد، تاکنون ۱۷ هزار جهیزیه در سراسر کشور توزیع شده است و حدود ۱۳ هزار جهیزیه نیز تا قبل از بیستم اسفندماه در سراسر کشور توزیع خواهد شد که در مجموع شامل ۳۰ هزار جهیزیه میشود که ۶۰۰ میلیاردتومان ارزش دارد.
معاون اداری و مالی کمیته امداد گفت: امسال هیچ پشت نوبت جهیزیه در امداد وجود ندارد و خانواده های تحت حمایت کمیته امداد که استحقاق دریافت جهیزیه را داشته باشند جهیزیه شان به آنها تحویل داده میشود.
تهیه لوازم گرمایشی و سرمایشی مددجویان
باجلان در ادامه درخصوص رسیدگی به لوازم ضروری مددجویان اظهار کرد: سال قبل استحقاق سنجی انجام شد و ابتدای سال جاری باتوجه به فصل گرما در مناطق گرمسیر در سراسر کشور، حدود ۵۵ هزار کولر آبی از محصولات داخلی و ۲۵ هزار کولر گازی در مناطق گرمسیر میان مددجویان توزیع شد. حدود ۵۴۰ میلیاردتومان هزینه تهیه لوازم سرمایشی شد.
وی با اشاره به تهیه لوازم گرمایشی نیز بیان کرد: قبل از رسیدن فصل زمستان نیز نیازسنجی جهت لوازم گرمایشی انجام شد که حدود ۴۷ هزار بخاری گازی از تولیدات داخلی و ۴۹ هزار بخاریهاهای برقی، نفتی و هیزمی بوده که باتوجه به اقلیم استانها تهیه و توزیع شده است.
به گفته باجلان، بالغ بر ۲۵۰ میلیاردتومان هزینه بخاریهای بوده است.
معاون کمیته امداد در ادامه با بیان اینکه کمیته امداد برنامهای درخصوص لولهکشی و احداث لوازم بهداشتی دارد، گفت: درخصوص برخی از سرویسهای بهداشتی، حدود ۴۷ هزار آبگرمکن گازی از محصولات داخلی تهیه شده که حدود ۹۸ میلیاردتومان هزینه تهیه این لوازم بوده است.
واریز یک ماه مستمری به حساب مددجویان سیلزده
وی در ادامه به اقدامات حمایتی این نهاد از مناطق سیلزده پرداخت و گفت: طی چند هفته اخیر در سطح کشور، باتوجه به باران رحمتی که در سراسر کشور اتفاق افتاده است، در مناطق جنوب استان کرمان، هرمزگان، فارس و سیستان و بلوچستان، منازل مسکونی برخی افراد دچار آسیب شدهاند.
باجلان بیان کرد: کمیته امداد باتوجه به پیگیریهایی که انجام شده و در جلساتی که در قرارگاه امام حسن مجتبی برگزار شد، قرار شد به تمامی مددجویان تحت پوشش آسیب دیده از سیل جنوب کشور یک ماه مستمری (مازاد از مستمری ماهانه شان) پرداخت کند. این مبالغ در همان هفته اول به حساب آنها واریز شد.
معاون اداری و مالی کمیته امداد ادامه داد: باتوجه به اینکه در مناطق سیل زده برخی خانوادهها دچار آسیب شده بودند، ۷۷ میلیاردتومان اعتبار از سوی بنیاد مستضعفان به این مناطق تخصیص یافت که حدود ۶۰۸ دام سبک، ۷۰ دام سنگین جبران خسارت شد. ۱۴۰۰ یخچال، ۴۰۰۰ فرش و ۹۵۰ تلویزیون توزیع شد.
وی همچنین گفت: تمامی واحدهای مسکونی با توجه به ارزیابیهای صورت گرفته تعمیر و بازسازی خواهند شد.
باجلان خاطرنشان کرد: هماکنون ۵۰۰ گروه جهادی با حضور در مناطق سیل زده با مددجویان کمیته امداد خدمات رسانی میکنند.
انتهای پیام