به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی صداوسیما، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما از برگزاری نخستین همایش "حقوق و رسانه" در اردیبهشت ۱۴۰۱ خبر داد و از استادان دانشگاه، پژوهشگران و دانشجویانی را که در این حوزه تحصیل کردهاند، دعوت کرد تا در این همایش مشارکت داشته باشند.
حسن گروسی، رئیس نخستین همایش ملی "حقوق و رسانه" برگزاری همایشی خاص با عنوان "حقوق و رسانه" را در طول تاریخ پس از انقلاب اسلامی در کشور بیسابقه توصیف کرد و گفت: از این حیث بار سنگینی بر دوش برگزارکنندگان این همایش نهاده شده است. امیدواریم در گام دوم انقلاب اسلامی، برگزاری همایش "حقوق و رسانه" مطلع نور و بنیانی مستحکم برای توجه جدی و ریشهای به این مقوله باشد و بتواند فصل جدیدی در پیوند میانه رسانه و حقوق رقم بزند.
وی با اشاره به نقش صداوسیما در تأمین آزادی بیان و نشر افکار، عمل به عنوان دانشگاهی بزرگ و همین طور ترویج و نهادینهسازی فرهنگ رعایت، تمکین و احترام به قانون و تبدیل آن به یک مطالبه عمومیکه در قانون اساسی، کلام امام (ره) و رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) مورد تاکید قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب (مدظلهالعالی) این دغدغه را در حکم انتصاب ریاست سازمان در سال جاری نیز با اشاره به جایگاه رسانه ملی به عنوان دانشگاهی برای ارتقای سطح آگاهی و معرفت عمومی بیان فرمودند.
گروسی سپس هدف از برگزاری نخستین همایش ملی "حقوق و رسانه" را پرداختن به بخشی از موضوعات مغفول و در همین حال اساسی برای رسانههای کشور به طور عام و صداوسیما به طور خاص توصیف و تاکید کرد: قصد داریم در این همایش ضمن مواجهه با مسائل مبتلا به رسانه ملی به عنوان ابر رسانه کشور، به مهمترین موضوعات حقوقی که رسانههای نوپدید، مکتوب، دیداری و شنیداری نیز با آن مواجهاند، بپردازیم.
رئیس نخستین همایش ملی "حقوق و رسانه" با اشاره به حکم مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) برای رئیس سازمان صداوسیما در سال جاری اینگونه گفت: ضمن توجه به این حکم، تاکید رئیس سازمان مبنی بر هویتمحوری و عدالتگستری رسانه ملی در دوره جدید و همچنین توجه به اینکه رسانه، بدون مخاطب، مفهوم و هویت ذاتی خود را از دست میدهد بر آن شدیم که نخستین همایش ملی "حقوق و رسانه" را با عنوان اختصاصی "حقوق مخاطب و رسانه" برگزار کنیم.
وی با اعلام اینکه شورای علمی این همایش در هفته جاری با حضور اساتید برجسته حقوق و رسانه برگزار میشود، خاطرنشان کرد: دکتر محسن اسماعیلی، دبیر علمی و دکتر علی کربلائی حسینی، مسئول روابط عمومی این همایش ملی هستند. نخستین همایش "حقوق و رسانه" در اردیبهشت سال ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد و مقالات ارائه شده در این همایش در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) نمایه خواهد شد. همچنین فرصت ارائه چکیده مقالات تا ۱۵ اسفند ماه و ارائه اصل مقالات تا پایان فروردین ماه ۱۴۰۱ میباشد.
رئیس نخستین همایش ملی "حقوق و رسانه" محورهای این همایش را حق دسترسی به اطلاعات و اخبار و الزامات آن، حق بر پاسخگویی در رسانهها، مبانی و الزامات اسلامی سیاست گذاری حقوق مخاطب در رسانه، رسانه و تامین نظم اجتماعی، سواد رسانه ای و حق مخاطب در فضای مجازی اعلام کرد و در عین حال خبر داد: با توجه به اینکه مهمترین مسئله حقوقی کشور در سالهای اخیر مسئله تحریمهاست، بخش ویژهای را هم با عنوان "تحریم و رسانه" از منظر حقوقی در نظر گرفتهایم که در آن بخش، به طور خاص به این مسئله پرداخته خواهد شد. همچنین مقالات ناظر به مسائل حقوقی رسانه ملی و دارای جنبه اسلامی و تطبیقی، دارای امتیاز ویژه خواهند بود.
گروسی از ادامهدار بودن این همایش در سالهای پیش رو خبر داد و گفت: برنامهریزی کردهایم که همایش ملی "حقوق و رسانه" به صورت منظم ادامه یابد. طبق برنامهریزی انجام شده، بنا داریم دومین همایش را با عنوان اختصاصی "تنظیم گری و نظارت رسانه ای" در آذر ۱۴۰۱، همایش سوم را با عنوان "آینده پژوهی حقوق و رسانه" در اردیبهشت ۱۴۰۲، همایش چهارم را با عنوان "عدالت رسانه ای" در آذر ۱۴۰۲ و همایش پنجم را با عنوان "رسانه و خانواده و سبک زندگی اسلامی– ایرانی»"در اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار کنیم.
وی گفت: زیرمحورهای عناوین نخستین همایش "حقوق و رسانه" در پایگاه اطلاع رسانی معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما در اختیار علاقه مندان قرار گرفته که با مراجعه به نشانی dlpirib.ir در دسترس است.
به گزارش ایسنا، رئیس سازمان صداوسیما اول دی ماه ۱۴۰۰ در حکمی حسن گروسی را به ریاست اولین همایش ملی حقوق و رسانه منصوب کرد. در بخشی از این حکم آمده است: "همایش مذکور در برهه حساس کنونی که رسانه ملی با تحریمهای خصمانه و یک جانبه آمریکا، ددمنشی شبکههای معاند نظام و از طرفی هجمه بنگاههای سخنپراکنی کذاب در فضای مجازی مواجه شده است، میتواند ضمن تبیین جایگاه حقوقی سازمان و همچنین دستیابی به آخرین یافتههای پژوهشی حقوقی حوزه رسانه، دستاوردهای بزرگی در عرصه حقوق داخلی و بینالمللی برای رسانه ملی به ارمغان آورد".
انتهای پیام