به گزارش ایسنا، غفور قاسم پور روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه در حاشیه برگزاری نمایشگاه تخصصی پوشش اسلامی – ایرانی شهر کرج گفت: ترویج فرهنگ پوشش ایرانی و اسلامی نخ اصلی و تار و پود بنیادین را در سیاستگذاری های این رویداد فرهنگی تشکیل داده است.
وی افزود: این اولین تجربهای بود که در قرارگاه اجتماعی امور زنان و خانواده شهرستان کرج، قیچی کار را به بانوان سپردیم تا خودشان متولی اجرا در ترویج فرهنگ پوشش و حجاب باشند.
قاسم پور بیان کرد: ظرفیت ها و پتانسیل های منحصر به فردی در طراحان جوان شهرستان کرج وجود دارد که باید دیده شود و با سیاستگذاری فرهنگی به آن جهت داده شود تا اهداف عالی در حوزه عفاف و حجاب را در بطن جامعه شاهد باشیم.
معاون استاندار با اشاره به نگاه ویژه استاندار محترم به حوزه امور زنان و خانواده در استان گفت: با تشکیل قرارگاه اجتماعی امور زنان و خانواده، پیگیری مطالبات این قشر در شهرستان کرج در دستور کار قرار گرفته است و این بار به جای تشکیل جلسات صرف، سعی شده تا میدانی وارد عرصه ی اجرا بشویم.
قاسم پور گفت: دستگاههای فرهنگی نقش اصلی را در ترویج فرهنگ زندگی ایرانی – اسلامی ایفا مینمایند و حوزه پوشش تنها قطعهای از پازل گسترده فرهنگ است، هر چند قطعه ای کوچک با تاثیری شگرف در جامعه که نقصان در آن چهره فرهنگی شهر را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
وی افزود: این گام کوچک بانوان انقلابی شهر کرج سرآغاز گام های بزرگ تری در امور اجتماعی و فرهنگی کلانشهر کرج خواهد بود.
فرماندار کرج در پایان از تمامی بانوان فعال در قرارگاه اجتماعی امور زنان و خانواده شهرستان کرج و دستگاه های متولی از جمله سپاه ناحیه امام حسین (ع) کرج، اتحادیه پوشاک شهرستان و دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز که در برگزاری این رویداد فرهنگی مشارکت داشتند؛ قدردانی نمود.
سپیده غفاری مشاور فرماندار و مسئول امور بانوان و خانواده فرمانداری کرج هم ضمن تبریک ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و گرامیداشت مقام زن، هدف از برگزاری ان نمایشگاه را ترویج سبک پوشش ایرانی و اسلامی عنوان کرد و گفت: این نمایشگاه یک رویداد تخصصی است؛ افراد متخصص حضور پیدا می کنند تا کارکردهای تخصصی برای آنها داشته باشد و فضای حرفه ای را تجربه کنند.
وی افزود: هر چند میوه همکاری و تعامل بین تولید کننده و طراحی برای مردم جامعه خواهد بود و این اتفاق و برای جامعه و شهرمان ثمر بخش خواهد بود.
وی با بیان اینکه استقبال برای حضور در نمایشگاه پوشش ایرانی اسلامی کرج بالا بود، افزود: این جشنواره برای کسانی که می خواهند در حوزه مد و لباس یاد بگیرند یا با همکاران و هم صف های خودشان همکاری مشترک در تولید داشته باشند مفید خواهد بود.
وی ادامه داد: جامعه هدف ما تولید کنندگان و طراحان هستند و البته ثمره این تعامل به جامعه برمی گردد و برای مردم خواهد بود.
غفاری گفت: طراح، یک هنرمند است نه مزون دار، او می تواند طرحی را تولید کند. در واقع طراح یک صنعت گر یا تولیدکننده نیست وقتی یک طراح می خواهد هم تولید کند و از آنجایی که توان رقابت با تولیدکنندگان بزرگ را ندارد به یک تولید کننده خرد تبدیل می شود و چون تمرکز بر طراحی حرفه ای ندارد یک طرح ضعیف ارائه خواهد داد.
وی گفت: دوخت های اصیل ایرانی همچون رشتی دوزی، بلوچ دوزی و.. دوخت های ظریفی هستند که تلفیق آنها با طرح های مدرن و نمونه های روز طرح های جدیدی را خلق و به تولید می رساند.
غفاری ادامه داد: جشنواره پوشش ایرانی، زبان دیگر ما در عرصه های مختلف است و لباس های سنتی ما نشانگر تجلی تفکر و فرهنگ ما است.
غفاری ادامه داد: این نمایشگاه پیوند بین طر اح و تولید کننده است، تولید کننده طراح حرفه ای را انتخاب می کند چون می داند طراح چارچوب اصلی طرحی را یاد گرفته اما سلیقه بازار را نمی داند. کارکرد این نمایشگاه بی شک برای طراح است چون آثار همکارانش را می بیند و باعث رشد و خلاقیت شده و ایده ها در ذهن اش شکل می گیرد.
وی افزود: تعامل و ارتباط خوبی بین طراح و تولید کننده هم ایجاد می شود. برای تولید کننده هم خوب است که با شیوه های کار آشنا می شود و با دیگر طراحان ارتباط می گیرند.
غفاری تاکید کرد: البته باید هنر پوشش را متناسب با فرهنگ و زندگی امروز طراحی کنیم. زبان هنری خودمان را در طراحی ها ایجاد نماییم.
وی افزود: البته که پرداختن به طرح های انتزاعی و مفهومی شاید در طراحی به جذابیت بصری کمک کند اما در اجتماع کاربرد نخواهد داشت.
غفاری گفت: به کارگیری نمادها و مفاهیم در فرهنگ بومی مهم است و باید عناصر آن را با فرهنگ متنوع خودمان تلفیق کرده و و اثری بیافرینیم که متناسب با فرهنگ ملی و اسلامی باشد.
صدیق رییس اتحادیه پوشاک کرج هم گفت: خوشبختانه توان رقابتی تولیدکنندگان حوزه پوشاک در کرج بالا است و عرصه نیز برای فعالیت و رقابت فراهم می باشد.
رییس اتحادیه پوشاک کرج با اشاره به اینکه تولیدکنندگان توانمندی در حوزه پوشش ایرانی - اسلامی شهر کرج فعالیت دارند، گفت: این نمایشگاه پوشش ایرانی - اسلامی، گزیده ای از توان تولیدکنندگان کرج را به تصویر کشید و خوشبختانه تنوع طرح ها بالا بود و از بین کارها نمونه هایی گزیده شد.
صدیق بیان کرد: هدف اصلی حمایت از تولیدکنندگان داخلی پوشش ایرانی - اسلامی است چرا که تولید پوشاک داخلی ما را از وابستگی به واردات رهایی می بخشد و باعث خوداتکایی خواهد بود.
وی افزود: بخش پوشاک، اشتغالزایی بسیار بالایی دارد که با دیگر صنعت ها قابل قیاس نیست و تمام تلاش خود را برای افزایش توان رقابتی تولیدکنندگان کرج بکار گرفته ایم.
صدیق بیان کرد: برگزاری این رویداد در دورانی که ما بیش از هر زمان نیازمند تولید و خودکفایی هستیم بسیار تاثیر گذار خواهد بود و ایجاد انگیزه، اشتغالزایی و ارزش افزوده در این صنعت بیشتر خواهد شد.
وی در ادامه با قدردانی از فرمانداری کرج، خاصه حمایتهای قاسم پور معاون استاندار و فرماندار ویژه کرج در برگزاری این رویداد فرهنگی - اقتصادی در راستای ترویج فرهنگ ایرانی و پوشش اسلامی افزود: تمام سعی و تلاش خود را بکار خواهیم بست که فعالان و تولیدکنندگان پوشش و حجاب تبلیغ و دیده شوند.
وی در پایان از زحمات و پیگیری های دفتر امور بانوان و خانواده فرمانداری کرج در برگزاری این رویداد و گردهمایی تولیدکنندگان شهر کرج، همچنین تولیدکنندگانی که در این رویداد حضور موثر داشتند تقدیر و تشکر کرد.
در نمایشگاه پوشش ایرانی - اسلامی کرج نمونه هایی از تولیدات حوزه پوشش ایرانی - اسلامی، شامل؛ چادر، مانتو اجتماع و طرح های سنتی اقوام بمدت یک روز در معرض بازدید عموم قرار گرفت.
انتهای پیام