/در دایره هنر هفتم/

هیچ چیز پنهان نمی‌ماند

فیلم سینمایی «پنهان» داستان خانواده لورن است که با دریافت بسته‌هایی مرموز شامل کاست‌های ویدیویی و نقاشی‌هایی کودکانه و تهدیدآمیز به یکباره به هم می‌خورد.

«پنهان» یا Caché فیلمی به زبان فرانسوی و به نویسندگی و کارگردانی میشائیل هانکه، فیلم‌ساز مطرح اتریشی، است که در سال ۲۰۰۵ ساخته شده است. هانکه با ساخت این فیلم توانست جایزه بهترین کارگردانی را از جشنواره کن فرانسه از آن خود کند. او همچنین برای دو فیلم «روبان سفید» ساخته ۲۰۰۹ و «عشق» ساخته ۲۰۱۲ توانسته است برنده نخل طلا از جشنواره فیلم کن شود. از دیگر فیلم‌های این کارگردان اتریشی می‌توان به «بازی‌های مسخره» محصول ۱۹۹۷ و «معلم پیانو» محصول ۲۰۰۱ نیز اشاره کرد. دنیل اتوتوی و ژولیت بینوش دو بازیگر مطرح سینمای فرانسه و دنیا هستند که دو نقش‌ اصلی فیلم هانکه را ایفا می‌کنند.

ژولیت بینوش، بازیگر سرشناس فرانسوی، در این فیلم در نقش اَن را بازی می‌کند. بینوش با فیلم‌سازان بزرگ بسیاری همکاری داشته است و با بازی‌های بی‌نظیر خود همیشه خوش درخشیده است. او در فیلم‌هایی همچون «آبی» ساخته کریشتف کیشلوفسکی و «کپی برابر اصل» ساخته عباس کیارستمی ایفای نقش کرده است و برای بازی در فیلم کیارستمی برنده جایزه نخل طلای کن در بخش بهترین بازیگر زن از این جشنواره شده است.

«پنهان» داستان زوجی به نام ژرژ و اَن لورن است که پس از اینکه بسته‌هایی تهدیدآمیز از سوی فردی ناشناس دریافت می‌کنند، آرامش خانه خود را از دست می‌دهند و به دنبال بازگرداندن آن آرامش به هر دری می‌زنند. بسته‌ها شامل کاست‌های ویدیویی و نقاشی‌های کودکانه و تهدیدآمیز است. کاست‌ها با تصاویری از خانه‌ خانواده لورن، به شکلی که گویا فردی مخفیانه در حال تماشای آن‌ها است، ضبط شده است و همین موضوع باعث بروز آشفتگی در این خانواده می‌شود. آن‌ها تلاش می‌کنند تا فرد تهدیدکننده را پیدا کنند و آرامش را به خانه‌ خود بازگردانند.

این فیلم اثری قابل تحسین است که در آن هانکه تلاش می‌کند خشونت را بار دیگر به تصویر بکشد و سوال‌هایی را برای مخاطب خود مطرح و او را مجبور می‌کند که پس از پایان فیلم سعی در پاسخ دادن به آن سوالات کند. داستان فیلم به آرامی ژرژ را به گذشته و اشتباهاتی که او انجام داده می‌برد و سوال پیچ می‌کند. ژرژ برای بازگرداندن آرامش به خانه‌ خود مجبور است مشکلات بسیاری را از سر بگذراند.

هانکه از بهترین فیلم‌سازان حال حاضر دنیا است که در اکثر آثار به بهترین شکل جامعه مدرن را به تصویر می‌کشد و در این مسیر از خشونت بهره لازم را می‌برد. فیلم‌های هانکه با خشونت گره خورده است و او فیلم‌سازی است که به درستی و کاملا به جا از آن استفاده می‌کند. فیلم سینمایی «پنهان» نیز از خشونتی از جنس هانکه بهره‌مند است و در اکثر لحظات فیلم احساس می‌شود.

امتیازی که کاربران سایت بانک اطلاعات اینترنتی فیلم‌ها به «پنهان» داده‌اند، ۷.۳ از ۱۰ است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۳۰ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400103022629
  • خبرنگار :