علی بهبهانی، اجرای قانون جامع حدنگار را یکی از مهمترین قوانین کشور در راستای توسعه پایدار دانست و اظهار کرد: برای پیشگیری از زمین خواری، کاهش دعاوی ملکی و امنیت و ثبات سرمایه گذاری راهی جز اجرای قانون جامع حدنگار نداریم.
وی با اشاره به تصویب قانون مذکور در اسفند ۹۳ و آغاز اجرای آن از سال ۹۴، افزود: روند اجرای این قانون به دلایلی با وقفه مواجه شد، اما در سال ۹۸ اعتبار ویژه ای دیده شد و شاهد جهش خوبی طی سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ هستیم.
معاون امور املاک و کاداستر سازمان ثبت اسناد و املاک در گفت وگوی ویژه خبری باران، کل اراضی کشور را ۱۶۸ میلیون هکتار دانست و تصریح کرد: ۱۳۷ میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی ماست که از این میزان در سال ۹۹ موفق به صدور سند مالکی تکاداستری برای بالغ بر ۴۷ میلیون هکتار شدیم.
بهبهانی، با بیان اینکه طی ۹ ماهه ۱۴۰۰ نیز برای بالغ بر ۴۲ میلیون هکتار از اراضی منابع طبیعی کشور سند مالکیت کاداستری صادر شده است، گفت: طی چهل سال گذشته تا پایان سال ۹۸، ۱۱ میلیون هکتار سند کاداستری داشتیم که تا امروز مجموعا به ۱۱۰ میلیون هکتار رسیده است.
وی با اشاره به صدور سند کاداستری برای بالغ بر پنج میلیون هکتار معادل ۱۹۰ هزار قطعه مستثنیات، خاطرنشان کرد: فقط در سال ۹۹ موفق به صدور سند کاداستری برای بالغ بر ۱۸۰ هزار قطعه مستثنیات شدیم و حقوق مردم تثبیت شد.
معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک، با بیان اینکه مردم در تمام نقاط کشور باید دارای سند ملکیت شوند، عنوان کرد: گیلان از حیث اراضی کشاورزی شرایط خاصی دارد و لذا خرده مالکین باید بتوانند سند مالکیت بگیرند.
وی با اشاره به قرارداد سازمان ثبت اسناد و املاک با شرکت های مشاور جهت کاهش هزینه های صدور سند، گفت: این شرکت ها قطعه به قطعه و پلاک به پلاک محدوده مستثتیات را مشخص می کنند تا حقی از مردم تضییع نشود. در استان گیلان ۶۰ هزار هکتار در پنج شهر زیر پوشش قرارداد شرکت های مشاور بوده و لذا مردم هیچ هزینه ای برای تولید نقشه پرداخت نمی کنند؛ از سال آینده این شهرها را افزایش می دهیم.
بهبهانی، با تاکید بر لزوم تعویض اسناد دفترچه ای، یادآور شد: در حال حاضر ۳۹۴ هزار سند دفترچه ای فعال نزد مردم داریم و لذا قانون اعتباری برای اسناد دفترچه ای قائل نبوده و مردم قبل از نیاز به سند مالکیت جهت تعویض به ادارات ثبت اسناد و املاک مراجعه کنند.
معاون امور املاک سازمان ثبت اسناد و املاک، با بیان اینکه از مجموع یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتاری اراضی استان گیلان، یک میلیون و ۱۷ هزار هکتار جزو اراضی ملی و مابقی جزو اراضی مستثنیات، شهری و کشاورزی است، اظهار کرد: تاکنون ۷۸۵۰ قطعه مستثنیات مردم معادل ۱۸۵ هزار هکتار تثبیت شده است.
وی از افزایش حد نصاب جمعیتی قانون ساماندهی مسکن از شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر و روستا به شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر خبر داد و اضافه کرد: ۸۰ درصد شهرهای گیلان زیر ۱۰۰ هزار نفر بوده و مشمول این قانون می شوند.
انتهای پیام