به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، سرطان پروستات علت اصلی بروز سرطان در مردان در سرتاسر جهان است و رادیوتراپی یکی از روشهای درمانی رایج برای این نوع سرطان است. در اولین مطالعه فراتحلیلی که اخیرا در مجله "The Lancet Oncology" منتشر شد، محققان بیمارستانهای دانشگاهی(UH) و دانشگاه "کیس وسترن رزرو"(Case Western Reserve University) نشان دادند که در بقای کلی مردان مبتلا به پروستات با خطر متوسط و بالا انجام هورمون درمانی به همراه رادیوتراپی بهبودی بیشتر و افزایش میزان بقا دیده میشود.
در طول ۴۰ سال گذشته، کارآزماییهای تصادفی در مورد تاثیر افزودن هورمون درمانی به درمانهای سرطان پروستات انجام شده است. در حالی که این کارآزماییها به صورت جداگانه همانند هورمون درمانی دارای مزایایی بودند اما محققان در کل درباره مدت زمان استفاده از این درمان به یک نتیجه قطعی نرسیده بودند.
"دنیل ای اسپرات"(Daniel E. Spratt) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: تیم تحقیقاتی ما با جمعآوری دادههای بیماران از هر کارآزمایی تصادفی انجام شده در این مورد در سراسر جهان، اولین تحلیل جامعی را انجام دادند و با استفاده از هورمون درمانی یا پرتودرمانی یک مطالعه فراتحلیلی از تاثیر استراتژیهای مختلف درمانی برای سرطان پروستات، انجام دادیم. هدف ما شخصی سازی بهتر درمانها برای بیماران مبتلا به سرطان پروستات است و قصد داریم دقیقترین تخمینها از فواید هورمون درمانی را ارائه دهیم.
در این تجزیه و تحلیل، محققان به سه کشف کلیدی دست یافتند:
۱) مردان مبتلا به سرطان پروستات با خطر متوسط و پرخطر هنگام انجام هورمون درمانی به همراه رادیوتراپی، میزان بقای بیشتری دارند. این امر هم در مردان جوانتر و هم در مردان مسنتر و در مردانی که با دوزهای کمتر و بالاتر رادیوتراپی درمان شده بودند مشاهده شد.
۲) میزان بقا در مردان مبتلا به سرطان پروستات با طولانی شدن روند هورمون درمانی کمکی به همراه رادیوتراپی بهبود مییابد. این مزیت هم در مردان جوانتر و هم در مردان مسنتر، در مردانی که با دوزهای کمتر و بالاتر رادیوتراپی درمان شده بودند و در مردان مبتلا به سرطان پروستات با خطر متوسط و بالا مشاهده شد.
۳) طولانی شدن روند هورمون درمانی پیش کمکی (neoadjuvant) قبل از رادیوتراپی در هیچ یک از مطالعات برای مردان سودی نداشت. این یک یافته مهم است، زیرا برخی از کشورها به طور معمول دورههای طولانی مدت هورمون درمانی را قبل از رادیوتراپی تجویز میکنند. محققان نشان دادند که این روش نسبت به مدت زمان کوتاهتر چندان سودمند نیست.
دکتر اسپرات در ادامه افزود: یافتههای ما نشان دادند که درمان گروهی متشکل از ۱۰ تا ۱۵ مرد با هورمون درمانی یا هورمون درمانی کمکی طولانی مدت (extended adjuvant hormone therapy)، حداقل به مدت ۱۸ ماه، از ابتلای یک مرد به بیماری متاستاتیک ۱۰ سال پس از درمان جلوگیری کرد.
"کنسرسیوم فراتحلیلی کارآزماییهای تصادفی در سرطان پروستات"(MARCAP)، اولین و جامعترین همکاری بین المللی محققان برای بررسی دادههای فردی بیمار در مرحله سوم کارآزمایی بالینی تصادفی است. توانایی تجزیه و تحلیل دادهها از هر گروه کارآزمایی بالینی در جهان، بررسی تاثیر هورمون درمانی با رادیوتراپی، پیشرفت چشمگیری را در زمینه سرطان پروستات نشان میدهد.
در ابتدا در این تجزیه و تحلیل کنسرسیوم فراتحلیلی کارآزماییهای تصادفی در سرطان پروستات، ۱۲ کارآزمایی تصادفی در حال انجام بوند. این تیم تحقیقاتی اکنون بیش از ۲۰ کارآزمایی دارند و این تعداد به خاطر وجود گروههایی از سراسر جهان که توافق کردهاند دادهها را به اشتراک بگذارند، همچنان در حال افزایش است. در مراحل بعدی این تحقیق، این منابع برای بررسی سوالات بالینی مرتبط در مورد دوز مناسب رادیوتراپی، شکنش (fractionation)، استفاده از رادیوتراپی گره لگنی و گسترش مطالعات در حالات بیماری عود کننده و پیشرفته استفاده خواهد شد.
انتهای پیام