مژده ارشادی در گفتوگو با ایسنا در خصوص تاثیر تکرار جملات انگیزشی در موفقیت افراد، اظهار کرد: جملات انگیزشی، مسائل مباحث مربوط به کائنات و این قبیل مباحث شرایطی را به فرد القا میکند تا با امیدواری و مثبتاندیشی به پیش برود، مثبتاندیشی در کارکرد مغز و ترشح هورمنها تاثیر دارد.
این روانشناس خانواده افزود: تفکرات مثبت بهعنوان یک موتور محرک برای فرد محسوب میشود، اما استفاده از این جملات تنها برای رسیدن به موفقیت کافی نیست و نباید افراد را از تلاش ساقط کند، اگر فرد تلاش کند، اما به نتیجه دلخواه نمیرسد، نباید روحیه خود را از دست بدهد، بلکه باید بهدنبال راهکارهای دیگر برود.
وی در خصوص تبعات مثبتاندیشی بر زندگی افراد، توضیح داد: مثبتاندیشی موجب افزایش خلاقیت، اعتماد به نفس و پیدا کردن راهحلهای خلاقانه میشود، اما اگر فرد تنها برای موفقیت به تکرار جملات انگیزشی اکتفا کند، پس از مدتی دچار ناکامی و سرخوردگی میشود.
ارشادی تاکید کرد: تکرار جملات انگیزشی نیز مانند باورهای مذهبی است، امکان دارد فرد طبق دستورات ذکر یا دعایی را برای چند مرتبه تکرار کند، اگر فرد به نتیجه دلخواه نرسد، بعد از مدتی دلزده خواهد شد، بودن باورهای مذهبی و مثبتاندیشی تاثیرات مثبت زیادی در افراد دارد، اما هیچ مبنای علمی در رسیدن به موفقیت ندارد و افراد باید برای رسیدن به هدف تلاش هم داشته باشند.
عضو انجمن خانواده درمانی ایران با اشاره به مسئله رایحه درمانی در زندگی، بیان کرد: نگهداری برخی گیاهان موجب ایجاد آرامش در فرد میشود، این رایحهها تاثیر مثبتی بر گیرندههای مغز دارند، اما باید تاکید کرد که این مسئله نیز هیچگونه ضمانت تائید شدهای ندارد و ممکن است بر روی برخی افراد تاثیر نداشته باشد.
وی با تاکید بر اینکه باورهای غلط و هذیانگونه تاثیرات منفی را بر روح و جسم افراد باقی میگذارد، خاطرنشان کرد: امکان دارد شخص بهعلت اضطراب و نگرانی دچار روانپریشی شود، نباید زندگی خود را به باورهای غلط گره بزنیم، استفاده از جملات انگیزشی، رایحه درمانی و ... در کسب موفقیت و ثروت پشتوانه علمی ندارد و افراد باید برای رسیدن به موفقیت در کنار تلاش مثبت بیندیشند.
انتهای پیام