به گزارش ایسنا، به نقل از حوزه هنری خوزستان، حجتالاسلام و المسلمین سید محسن شفیعی شب گذشته در مراسم شب خاطره سالگرد حماسه چهارشنبه سیاه که به همت حوزه هنری خوزستان در یادمان سردار شهید علی هاشمی و سرداران دفاع مقدس برگزار شد اظهار کرد: امام (ره) مطلبی را چند بار در صحبتهایشان تکرار کردند و فرمودند آن وقتی که در همه جای کشور، شهر، روستا، متن و حاشیه شعار مردم در روند نهضت یکی شد و همه با هم یک هدف را دنبال کردند، من گفتم این کار خداست که میتواند در منظومه و جغرافیای این کشور، دلها، نگاهها و شعارها را به یک جهت سوق دهد و دانستم که کار خداست و این نهضت به پیروزی خواهد رسید.
وی افزود: از ویژگیهای انقلاب اسلامی این است که خیزش آن همگانی و عمومی است و آحاد مردم در این حرکت سهیم بودند و همه این جغرافیا به یک موجود زنده تبدیل شد و نشستگان برپا ایستادند و سروی بلند به نام ملت ایران در میانه میدان به پا شد و انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
شفیعی اضافه کرد: در این نهضت همگانی و خیزش عمومی مردم خوزستان نقش تاثیرگذاری را ایفا کردند و به ندای امام راحل لبیک گفتند اما امروز که به مستندات و تاریخ شفاهی ثبت شده و مکتوبات نگاه میکنیم مطالب بسیار کمی از نقش خوزستان در انقلاب اسلامی در اختیار داریم.
حجتالاسلام شفیعی تصریح کرد: مسالهای نیست که ما روزی به نام خوزستان داریم یا نه و این اتفاق، رویداد و تقویم چه هست و کار کیست؛ مساله این است که این غفلت باعث شده که به مرور این تصور پیش بیاید که در خوزستان در مبارزات انقلابی اتفاقی نیفتاده و کاری صورت نگرفته و حرکتی نبوده و این خلاف بدیهیات و قطعی واقعیاتی است که در این استان انجام شده است.
وی بیان کرد: بخشی از ارتباط جامعه ما در دوران مبارزه با امام راحل در نجف، از طریق مرزهای خوزستان صورت گرفته، بخشی از اطلاعیهها، بیانیهها و پیامهای مکتوب امام (ره) در دوران مبارزه از طریق مرزهای عراق و خوزستان به داخل کشور آمده و توزیع شده و شخصیتهای زیادی برای دیدار با امام (ره) در ایامی که در عراق تبعید بودند،از خوزستان عبور کردند و به دیدار امام راحل رفتند و خاستگاه بخشی از گروههای چریکی و مسلح مبارز علیه رژیم پهلوی خوزستان بوده است؛ آنچنانی که در دفاع مقدس هم همینطور بود.
مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان خاطرنشان کرد: بیش از ۲ دهه است که در هر جلسه تصمیمگیری فرهنگی این را بیان کردم که ۵ دی ۱۳۵۹ به ابتکار شهید علمالهدی روز دیدار و بیعت عشایر خوزستان با امام (ره) است، مبدا شناخت کشوری حاج صادق آهنگران با نوحه «ای شهیدان به خون غلطان درود» را ثبت و مطرح و بازگو کنید و به رخ بکشید و این افتخارات را حفظ کنید.
وی با اشاره به اینکه این مناسبتها باید حفظ شود چراکه اینها میراث تلاش جهادی ملت ایران و بخشی از تاریخ است که باید ثبت شود گفت: در ۲۷ دی ۱۳۵۷ حدود ۵۰ نفر در خوزستان شهید شده که نباید آن را ساده انگاشت.
شفیعی یادآوری کرد: استاندار نظامی وقت خوزستان یک شب قبل از حضور و ورود نظامیهای وابسته به شاه در خیابانهای اهواز در جمع وفاداران به شاه رسما اعلام میکند درست است که شاه رفته ولی من او را بازمیگردانم و حتی شده خوزستان را جدا میکنم و او باید در این استان سلطنت و پادشاهی را ادامه دهد ولی مردم در اهواز، دزفول، اندیمشک و مسجدسلیمان با ایستادگی خود به دهان او و اربابانش میزنند.
وی بیان اینکه چرا این مطلب گفته نمیشود و فرزندان ما نمیدانند این انقلاب با چه بها و قیمتی به دست آمده است تاکید کرد: خوزستان در انقلاب مجاهدت کرده و تمام قامت ایستاده بوده و این را امام راحل تایید کردند و فرمودند خوزستان دین خود را نسبت به آنچه تکلیف و وظیفه بر دوش داشته، ادا کرده و این حرکتهای مبارک باید ثبت شود. مسئول دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان خاطر نشان کرد: راویان حوادث و شاهدان به مرور و با گذشت ایام امکان داره اطلاعات، مطالب و نکات خود را از دست بدهند و از این رو باید نسبت به ثبت این ایام تلاش کرد.
وی با اشاره به اینکه پس از اتفاقی که در چهارشنبه سیاه خوزستان در ۲۷ دی ۱۳۵۷ رخ داد امام (ره) مستقیم از پاریس پیغام دادند و از مردم تقدیر و تشکر کردند گفت: نقش علما و روحانیت، اقشار مختلف همچون بازاریان، اماکن مختلفی همچون حسینیه اعظم، مسجد آذربایجانیها و عباسیه که مبدا بسیاری از حرکتهای عظیم مردمی در دوران شکلگیری انقلاب بوده و ... مسائلی است که خیلی کم به آن توجه شده و به این اماکن و شخصیتها نپرداختیم.
حجتالاسلام شفیعی با تاکید بر اینکه این کوتاهیها باید جبران شود تصریح کرد: بخشی از فرزندان ما که آن زمان نبودند و فقط شنونده این مسایل هستند به صورت آتش به اختیار همت کردند و در حال جمعآوری مطالبی در این خصوص هستند که جای تقدیر دارد.
وی با تاکید بر اینکه حتما این سلسله برنامهها باید تداوم یابد و نقش خوزستان در پیروزی انقلاب ثبت و ابعاد آن بررسی شود گفت: مطالب و مستندات کسانی که نقشآفرین این وقایع بودند باید گردآوری شود و این اقدام در زمینه وقایع دفاع مقدس و دفاع از حرم هم باید صورت گیرد.
در این شب خاطره که به همت حوزه هنری خوزستان و با همکاری برخی دستگاهها برگزار شد، امیر امینصفت، محمود روغنی و پورموسوی و ملکی جان به بیان خاطراتی از روز چهارشنبه سیاه اهواز پرداختند و اجرای گروه سرود خدام الزهرا و تقدیر از خانواده شهدا از دیگر برنامههای این مراسم بود.
انتهای پیام