به گزارش ایسنا بنابر اعلام تهران برج، در این مطلب قصد داریم به بررسی همه چیز درباره تعاونی مسکن بپردازیم و علت شکل گیری، نوع ساخت و هدف از تشکیل آن را بررسی نماییم.
شکل گیری تعاونی مسکن
اول به این نکته اشاره کنیم که از نگاه قانون تعاونی مسکن به منظور تهیه زمین و ساختمان و خانه و آپارتمان های مسکونی و واگذاری آنها بصورت نقد یا اقساط به اعضای خود تشکیل میشود . در ادامه اختیارات دیگری از قبیل اجرا و نگهداری نیز به آن داده شده که ما بطور خلاصه بدان اشاره کردیم اما بطور کلی تعاونی مسکن میتواند توسط شخص یا اشخاصی به منظور ساخت یک ساختمان از ابتدا که شامل تهیه زمین ، اخذ مجوزات تا مراحل پایانی تشکیل میشود.
حال میتوان نتیجه گرفت که یک تعاونی میتواند توسط عده ای که هم صنف ، هم محله ، همکار تشکیل شود و نام هایی مانند تعاونی مسکن کارکنان ارتش شامل عده ای از کارکنان ارتش است که تشکیل تعاونی داده اند سپس از بین خود شخص یا اشخاصی را به عنوان مدیر عامل و هیات مدیره انتخاب کرده و مدیریت تعاونی برای مدیریت پروژه به آنها میسپارند
شکل گیری تعاونی مسکن
چه کسانی میتوانند تعاونی تشکیل دهند ؟
از آنجا که قانون هیچ گونه محدودیتی برای اشخاصی که میتوانند اقدام به تشکیل تعاونی کنند تعیین نکرده است و اشخاص واجد الشرایط را مشخص ننموده تشکیل تعاونی توسط هر شخصی امکان پذیر است.
حال هدف از تشکیل تعاونی بدینصورت میباشد که عده ای برای تامین نیاز سرمایه خود برای تکمیل پروژه اقدام به تشکیل تعاونی میکنند زیرا در این تنها میتوان در حین عملیات ساخت واحد تکمیل نشده را بصورت شرایطی و اقساطی واگذار نمود و در واقع پیش خرید ملک به این صورت وجه قانونی پیدا میکند.
از سوی دیگر تعاونی هایی وجود دارند که صاحب زمین هستند یعنی به عنوان مثال تعاونی مسکن وابسته به یک ارگان دولتی میباشد مانند پروژه مرجان که برای کمک به تامین نیاز مسکن کارکنان خود زمینی را به تعاونی واگذار میکند که معمولا با شرایط بسیار مطلوب و قیمت بسیار کم بصورت اقساطی از حقوق اعضای خود کسر خواهد کرد.
در این حالت تعاونی صاحب زمین است اما برای ساخت دیگر نمیتوان بصورت اقساطی و کسر از حقوق مراحل ساخت را پیش برد در این حالت تعاونی با مشارکت با پیمانکار و یا دعوت به پذیره نویسی از عموم مردم برای سرمایه گذاری اقدام به پیشبرد عملیات ساخت میبرد. البته شرایطی نیز وجود داشته که خود ارگان شرکت وابستهای را به عنوان پیمانکار معرفی کرده و عملیات ساخت را انجام میدهد و هزینه آن بصورت اقساطی از اعضا کسر میشود.
توجه داشته باشید این شرایط تنها برای اعضای اصلی تعاونی که از کارکنان اصلی هستند وجود دارد و در صورت واگذاری به شخص غیر عضو بسیاری از امتیازات از قبیل تسهیلات بانکی از خریدار جدید سلب میشود.
تعاونی مسکن چیست ؟
کدام تعاونی مسکن معتبر است ؟
حال به این مسئله مهم میرسیم که کدام تعاونی مسکن معتبر است ؟ همانطور که در بالا اشاره کردیم هر شخصی یا اشخاصی میتوانند اقدام به تشکیل تعاونی کنند پس در واقع شما پیش از انتخاب یک تعاونی مسکن برای سرمایه گذاری باید ریشه تعاونی را پیدا کنید.
توجه داشته باشید استفاده از اسامی شهدا، مشاغل و یا اسمهایی که این تصور را ایجاد میکند که تعاونی دولتی و یا ارگانی است نمیتواند نشان دهنده این باشد که تعاونی شخصی نیست.
بله تعاونیهای شخصی بسیاری وجود دارند که با استفاده از اسامی این چنینی خود را وابسته با سازمانی معرفی میکنند پس بدانید همه چیز را موشکافانه بررسی فرمایید و سابقه تعاونی را ریشهیابی کنید.
بسیاری از سازندهها نیز بصورت شخصی یا در قالب شرکت خصوصی اقدام به ساخت میکنند مانند برج چناران تهرانسر که با این نوع ساخت و ساز حتما آشنایی بیشتری دارید .
شکل کلی تعاونی مسکن
پس با توضیحات بالا به این نتیجه رسیده ایم که ۳ نوع سازنده وجود دارد . اول تعاونی های دولتی و دوم تعاونی های خصوصی مانند پروژه ستین و سوم شخصی یا در قالب شرکت خصوصی که اقدام به ساخت ساز میکند البته این را هم بدانید که مشارکت در ساخت با هر ۳ مورد بالا شرایط خاص، معایب و مزایایی دارد.
از مزایا و معایب هر کدام میتوان به مطمئن بودن تعاونیهای دولتی اشاره کرد ولیکن در اینگونه تعاونیها عملیات ساخت زمانبر است. در تعاونیهای خصوصی میتواند عملیات ساخت سریعتر بوده ولیکن نظارت روی مدیریت پروژه چالش برانگیز باشد و سازنده های شخصی نیز در واقع کلیه امور در اختیار یک نفر است و هم میتواند قانونمند و طبق برنامه پیش برود و هم میتواند بر عکس شود.
کلام آخر
هر کدام از موارد بالا میتواند خوب یا بد باشد و انتخاب پروژه مناسب تنها به نتیجهگیری شما از نوع سرمایه گذاری با توجه به سرمایه خود، زمانی که میتوانید سرمایهگذاری کنید و ریسکپذیری شما دارد.
پیشنهاد ما به شما این است که حتما تعاونی مسکنی را انتخاب کنید که تعهدات مشخص را در قرارداد خود ذکر کند و مهمترین آنها تعهد به تحویل سند میباشد که این یعنی سازنده بطوری عملیات ساخت را انجام دهد که مشکلی از بابت اخذ مجوزات مربوطه برای دریافت سند نباشد.
انتهای رپرتاژ آگهی