فرهاد حیدری، امروز(دوشنبه، ۲۷ دیماه) در جمع خبرنگاران، با اشاره به اینکه در هر پایگاه اورژانس باید به طور میانگین ۸ نیرو حضور داشته باشد، گفت: براساس این استاندارد ما نزدیک به ۴۰۰ نفر کمبود نیرو داریم که این کمبود را با استفاده از نیروهای شرکتی و بهصورت اضافه کاری جبران میکنیم.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: ۱۶۰ پایگاه اورژانس داریم که ۱۰ تا ۲۰ پایگاه در روز به خاطر کمبود نیرو تعطیل میشوند، اگرچه پرسنل ما به خاطر عدم همکاری پایگاه را تعطیل نمیکنند، فقط ممکن است اضافه کار نداشته باشند.
وی با دعوت از افرادی که تمایل به کار در اورژانس اصفهان بهصورت شرکتی دارند، گفت: در هیچ استانی از پرسنل خودشان بهصورت شرکتی نمیتوانند استفاده کنند، چون خلاف قانون است.
حیدری با اعلام اینکه به دلیل مشکلات مالی تعدادی از آمبولانسهای اورژانس اصفهان در تعمیرگاه هستند، تصریح کرد: این آمبولانسها در صورت تعمیر میتوانند به چرخه فعالیت بازگردند. در حال حاضر ۲۴ آمبولانس را با اعتبار ۳ و نیم میلیارد تومان میتوانیم تعمیر کرده و به چرخه فعالیت بازگردانیم که در این زمینه با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی و برخی دستگاهها به زودی این اعتبار تأمین و آمبولانسها به تدریج وارد چرخه خدمت میشوند.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پاسخ به سؤال ایسنا در مورد امدادرسانی در کلانشهر اصفهان، گفت: ۵۷ پایگاه از ۱۶۰ پایگاه اورژانس استان در شهر اصفهان مستقر هستند که به دلیل ترافیک و برخی موانعی که وجود دارد گاهی آمبولانسها مجبورند از مسیرهای ویژه عبور کنند که حتی مشمول جریمه رانندگی میشوند.
وی با تأکید بر ضرورت فرهنگسازی در جامعه، از مردم خواست به محض دیدن آمبولانس مسیر را باز کنند، زیرا این کار کمک زیادی به امدادرسانی میکند، همچنین سازمانها باید امکان استفاده از خطوط ویژه را برای آمبولانسها فراهم کنند.
حیدری در پاسخ به سؤال دیگر ایسنا، میانگین امدادرسانی در استان را ۱۲ دقیقه اعلام کرد و افزود: میانگین در پایگاههای شهری ۱۱ دقیقه، در شهرستانها ۸ دقیقه و در جاده ۱۴ دقیقه است که تقریباً به میانگین کشوری نزدیک است. امسال میانگین زمان امدادرسانی ۴۰ ثانیه نسبت به سال قبل کاهش داشته و با افزایش پایگاهها میتوان این زمان را بیشتر کاهش داد.
وی در پاسخ به سؤال دیگر ایسنا درباره تجمیع دیسپچ در سال ۱۴۰۰، گفت: این تصمیم ملی بود و تمام دیسپچها به جز چند شهرستان، در اصفهان مستقر شدهاند. این تصمیم یکسری معایب و یکسری مزایا دارد، از جمله مزایا این است که میتوانیم اگر کد شهرستان اشغال بود، نزدیکترین کد را اعزام کنیم و از ظرفیت شهرستانهای همجوار نیز بهرهمند شویم. با تجمیع دیسپچ آدرس گرفتن سخت میشود، اما از مردم میخواهیم آدرس را کامل و با جزئیات بیشتر بگویند، ضمن اینکه کدی که اعزام میشود از شهرستان است و تا حدی از آدرسها اطلاع دارند.
حیدری با بیان اینکه ۶ شهرستان باقی مانده که هنوز به دیسپچ مرکزی متصل نشدهاند، گفت: به علت مشکلات مالی نتوانستیم مرکز دیسپچ در ساختمان اورژانس اصفهان را تجهیز کرده و کل شهرستانها را پوشش دهیم.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به نقاط کوری که برای برقراری تماس در استان وجود دارد، تصریح کرد: تلاش میکنیم از سامانهای استفاده کنیم که در صورت تماس، آدرس دقیق امدادخواه را مشخص کند، در این صورت زمان امدادرسانی نیز کاهش پیدا میکند.
مدیر مرکز حوادث و فوریتهای پزشکی اصفهان در پاسخ به سؤال دیگر ایسنا در مورد مزاحمتهای تلفنی برای اورژانس، گفت: ۵ درصد از تماسهای روزانه مزاحمت تلفنی است که شاید زیاد نباشد، اما در جایی که موضوع امدادرسانی مطرح است، حتی یک مورد هم زیاد محسوب میشود. این آمار به غیر از تماسهای اشتباه و صرفاً مربوط به کسانی است که به قصد مزاحمت تماس میگیرند.
وی در مورد میانگین امدادخواهی از اورژانس استان بیان کرد: میانگین امدادرسانی در سال جاری در استان نسبت به ۹ ماهه اول سال گذشته، ۲۰ بیشتر شده، اما تماسهای تلفنی کمتر شده که نشان میدهد تماسها واقعیتر شدهاند. البته تماسها نسبت به پیک کرونا تغییری نکرده و تعداد تماس برای مشکلات تنفسی در زمان آلودگی هوا نیز تفاوتی پیدا نکرده است.
به گزارش ایسنا، حیدری با بیان اینکه اکنون ۱۸ پد بالگرد در استان داریم، گفت: ۲۴ پد بالگرد دیگر در استان پیش بینی شده است و ۲ مورد در دهه فجر امسال افتتاح میشود. با تکمیل پدهای بالگرد در استان، اورژانس هوایی میتواند کل استان را پوشش دهد.
سرپرست اورژانس پیشبیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: موتورلانس نیز جزو اولویتها است و قرار شده به ویژه برای کلانشهر اصفهان خریداری شود که با فعال شدن آنها، میانگین زمان امدادرسانی ۱۲ دقیقه کاهش مییابد.
حیدی در خاتمه بر استفاده از ظرفیت خیرین تأکید و خاطرنشان کرد: قبلاً خیریهای وجود داشت که تلاش میکنیم آن را احیا و به مردم معرفی کنیم تا به کمک این خیریه، نواقصی که وجود دارد، برطرف شود.
انتهای پیام