سرهنگ علی محمدپور، امروز پنجشنبه ۲۳ دی در نشست خبری با موضوع جرایم سایبری و پویش کودکان سایبری افزود: مجموع جرایم مالی در این مدت ۲ میلیارد تومان بوده که عموما از طریق کلاهبرداری در فضای مجازی از حساب افراد سرقت شده که این مبلغ در مدت مشابه سال قبل کمتر از یک میلیارد تومان بوده که بیش از ۸۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد: از ابتدای امسال تاکنون جرایم سایبری ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان افزایش داشته که بخش قابل توجهی از آمار مربوط به جرایم مالی است.
رییس پلیس فتا خراسان جنوبی گفت: با تلاش ماموران پلیس در این مدت شاهد افزایش ۱۹ برابری کشف جرایم سایبری در استان بودیم که در بخش مالی، ۷۰ درصد موارد کلاهبرداری شده، برگشت داده شده است.
وی افزود: کلاهبرداری رایانهای، برداشتهای غیرمجاز، حتک حیثیت و نشر اکاذیب، مزاحمت اینترنتی و تهدید بیشترین فراوانی را در جرمهای اینترنتی دارا هستند.
وی تصریح کرد: ۵۰ درصد فراوانی جرمهای اولویتدار مربوط به کلاهبرداریهای رایانهای است و از نظر تهدید بیشترین قربانیان بانوان هستند.
سرهنگ محمدپور با بیان اینکه کلاهبرداری رایانهای و برداشتهای غیر مجاز ۶۳ درصد جرایم را به خود اختصاص دادهاند افزود: علیرغم اطلاعرسانی گسترده در این موضوع عادیانگاری خریدهای اینترنتی بدون توجه به درگاههای تقلبی افزایش پیدا کرده است.
وی گفت: افراد در وقت طلایی رسیدگی، خودشان به دنبال عودت مبلغ پرداخت شده هستند که این وقت طلایی از محاکم قضایی و پلیس گرفته میشود و بعد از نتیجه نگرفتن به پلیس مراجعه میکنند که روند را زمانبر میکند.
رییس پلیس فتا خراسان جنوبی با بیان اینکه مردم بلافاصله با ۱۱۰ یا شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند بیان کرد: پلیس بهصورت شبانهروزی آماده صیانت از حق و حقوق مردم است.
وی افزود: در حوزه حتک حیثیت و مزاحمتهای اینترنتی درخواست داریم مردم به هیچ عنوان محتواهای خصوصی خود را در فضای مجازی رد و بدل نکنند که احتمالا در دسترس سودجویان قرار میگیرد، باید در این زمان به جای اینکه به دنبال خواسته مجرم باشیم به پلیس مراجعه کنیم.
محمدپور با تاکید بر حساسیت بیشتر والدین به فضای مجازی اظهار کرد: متاسفانه نظارت لازم بر فرزندان نیست که مخرب و ایجاد کننده مشکل میشود و والدین باید طوری با فرزندان برخورد کنند که در اولین رکن از هرگونه سوءاستفاده، فرزند موضوع را با والدین در میان بگذارد.
وی از آغاز پویش سراسری کودکان سایبری از ۲۵ دی ماه خبر داد و گفت: والدگری در فضای مجازی، کودکان و آموزش مجازی، کودکان سایبری و مسوولیت اجتماعی، کودکان و نقض حریم، کودکان و اعتیاد اینترنتی، کودکان و بازیهای رایانهای و پلیس فتا حامی کودکان سایبری از مهمترین محورهای این پویش است.
رییس پلیس فتا خراسان جنوبی گفت: با توجه به حضور کودک و نوجوان در سامانه شاد متقاضیان میتوانند از طریق اپلیکیشن بارگذاری شده در این سامانه عضو شوند.
وی افزود: در هفته اخیر ۲ نوع از کلاهبرداری با عنوان سامانه الکترونیک قضایی و سامانه مسکن در استان صورت گرفت که توصیه میکنیم هرگونه پیامک ارسال شده از شماره تلفن شخصی و دارای لینک مورد اقبال قرار نگیرد.
محمدپور از شناسایی و دستگیری فردی خبر داد که اقدام به انتشار تصاویر خصوصی و فحاشی علیه شخصی در اینستاگرام کرده بود.
وی گفت: بانوی جوانی با مراجعه به پلیس فتا خراسان جنوبی مدعی بود فردی در فضای مجازی اقدام به فحاشی همچنین انتشار تصاویر خصوصی و شماره تلفن همراهش کرده است که رسیدگی به این موضوع بهصورت ویژه در دستور کار کارشناسان این پلیس قرار گرفت.
رییس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات استان خراسان جنوبی افزود: ماموران پلیس فتا پس از تحقیقات و بررسی در اظهارات شاکی با انجام اقدامات تخصصی پلیسی، متهم را شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی به پلیس فتا احضار کردند.
وی بیان کرد: متهم پس از حضور در پلیس فتا، ابتدا منکر اعمال مجرمانه خود شد ولی با رو به رو شدن مستندات و ادله جمعآوری شده به جرم خود اعتراف کرده و در اظهارات خود عنوان داشت این کار را صرفا از روی حس کنجکاوی انجام داده است که متهم به همراه پرونده پس از تکمیل تحقیقات برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شد.
سرهنگ محمدپور گفت: کاربران دقت داشته باشند از عکسهای خصوصی خود در پروفایل شبکههای اجتماعی استفاده نکنند و اطلاعات هویتی خود را در شبکههای اجتماعی قرار ندهند زیرا امکان سوءاستفاده توسط افراد فرصتطلب وجود دارد.
وی از شهروندان خواست هشدارهای پلیس فتا را جدی بگیرند و در صورت اطلاع از هر گونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی یا پیامرسانهای موبایلی موضوع را از طریق نشانی پلیس فتا www.cyberpolice.ir بخش ارتباطات مردمی گزارش کنند.