به گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در همایش سراسری مدیران بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، گفت: راهیان نور در جنوب سابقه دارد و باید در غرب نیز تقویت شود. پیشنهاد من برای سردار کارگر این است که جاذبههای تکمیلی برای این برنامه در نظر بگیریم و ما باید با کمک بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به طور مرتب آن را توسعه دهیم، یعنی جوانانی که برای بازدید به منطقه جنوب سفر میکنند فقط مناطق جنگی را نبینند، بلکه در کنار آن جاذبههای دیگر باید داشته باشیم و تفریحات و سرگرمی مانند دیدن مناظر طبیعی برای آنها در نظر بگیریم. این نوع گردشگری باید خانواده محور باشد.
ضرغامی با بیان اینکه دو موضوع را با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خواهیم داشت، افزود: یک موضوع آن در حوزه گردشگری و مرتبط با این بنیاد است، «گردشگری دفاع مقدس»، «گردشگری جنگ» یا «گردشگری مقاومت». البته گردشگری مقاومت را در سطح منطقهای و جهانی خواهیم دید
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: وقتی شما راهیان نور را راهاندازی میکنید و هفت میلیون نفر از آن بازدید میکنند، نشاندهنده ارزشهای دفاع مقدس است و تاثیرات معنوی دارد. حوزهای که بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کار میکند حوزه کاملا مقدس و متفاوتی است. کوچکترین کاری که میکنید به تعبیر قرآن برکاتش چندین برابر است. هر بذری که میکارید، برکت آن به دلیل خونهای پاک شهیدان است.
اشاعه ارزشهای انقلاب اسلامی از طریق بومگردی
او ادامه داد: موضوع دومی که ما با بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس خواهیم داشت در حوزه بومگردی است. این حوزه بسیار مهم است و اگر درست برنامهریزی کنیم در اشاعه ارزشهای انقلاب اسلامی میتواند بسیار مؤثر باشد.
ضرغامی گفت: در حوزه گردشگری مشکل مراکز اقامتی داریم. برای افزایش تختهای اقامتی تسهیلات میگیریم و به این بخش کمک خواهیم کرد. دولت با وجود مشکلات اعتباری که دارد، تسهیلات و وامهای ارزان قیمت برای فعالان در نظر گرفته است. تبصره ۱۸ یکی از راههای مهمی است که ما در سه ماهه اخیر آن را فعال کردیم و اولین دستگاهی که بیشترین عملکرد را در مورد این تبصره داشته، وزارت میراثفرهنگی بوده است.
او در ادامه این همایش که در موزه دفاع مقدس برگزار شد، با بیان اینکه دفاع مقدس یکی از مهمترین و سرنوشتسازترین مقاطع این ملت بزرگ بوده است، اظهار کرد: سالگرد عملیات کربلای پنج است. دستاوردهای این عملیات زیاد بوده و هزینههای آن نیز کم نبوده است. برای کارهای بزرگ باید هزینه داد. در طول تاریخ کارهای بزرگی که انجام شده، هزینههای خودش را هم داشته است. کسی که باید تنور این تحلیل را گرم نگاه دارد شما هستید.
ضرغامی همچنین گفت: بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مصداق تامِ میراثفرهنگی است، یعنی حاکمیت و نظام، وظیفه حفظ میراثفرهنگی را بر عهده دارند و مصداق بارز آن آثار و ارزشهای دفاع مقدس است.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، دفاع مقدس را یک پدیده تاریخی، ویژه و بیبدیل دانست و افزود: این پدیده خروجیها و دستاوردهای زیادی دارد که یکی از آنها قطعاً وحدت و انسجام ملی است.
عضو کابینه دولت سیزدهم در ادامه گفت: در طول تاریخ سیاسی کشور و در سالیان گذشته، هر وقت شکافی عمیق ایجاد شده، دفاع مقدس آمده و آن شکاف را پر کرده است. به عنوان مثال پس از جریان دوم خرداد موضعگیریهای مختلفی انجام شد که شهادت صیاد شیرازی و تشییع پیکر آن شهید والامقام ورق را در سطح ملی برگرداند. شهادت او مشابه عملیات ثامن الائمه (ع) است. این حادثه مدام تکرار میشود و برکتی است که مربوط به دفاع مقدس است. شهادت حاج قاسم سلیمانی مصداق تام آن بود و تشییع پیکر آن شهید بزرگوار، بزرگترین رفراندوم عملی تاریخ بود که همه عاشقانه آمدند.
ضرغامی همچنین اظهار کرد: اگر داریم ارزشهای دفاع مقدس را حفظ میکنیم، نخست بدانیم ارزش دفاع مقدس همین انسجام و وحدت ملی است. به نام دفاع مقدس بعضیها نیایند و جامعه را دچار تفرقه کنند. ما نسبت به این موضوع هم وظیفه داریم. یکبار رهبر معظم انقلاب در سال ۸۸ با سه گروه به اقتضای همان زمان مرزبندی کردند. به جز این سه گروه، مرزبندی نداریم. فقط یک جامعه ایرانی داریم. جامعهای که عاشق کشور، آب و خاک، ارزشها و قهرمانهای ملیاش است و مردم هستند.
انتهای پیام