مهران زینلیان در گفتوگو با ایسنا درباره اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعتبار ویژهای برای احیای زایندهرود در نظر گرفته نشده، در حالیکه ۴۴۰ میلیارد تومان به طرح بن- بروجن تخصیص یافته است، اظهار کرد: در استان اصفهان مجموعه جلسات فشرده برای رسیدن به بسته راهکارهای احیای زایندهرود تخصیص یافته و این کار صورت گرفته است.
وی درباره عدم بارگذاری جدید بر زایندهرود که یکی از این طرحها، طرح انتقال آب بن-بروجن است، گفت: تخصیص اعتبار به این طرح در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و عدم تخصیص اعتبار به زایندهرود و احیای این رودخانه برایمان قبول نیست و به سازمان مدیریت و دستگاههای مختلف نسبت به این موضوع گلایه داشتهایم و همچنین مکاتبات محکم و متعددی با وزیر کشور و نیرو انجام دادهایم که نباید بارگذاری جدیدی بر زایندهرود داشته باشیم.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان با بیان اینکه برای طرح بن-بروحن حکم تعطیلی این طرح در دادگاه تجدیدنظر قطعی است، اما این طرح همچنان در حال اجرا و پیشروی است، افزود: معتقدم رئیس دادگستری استان اصفهان نسبت به این موضوع پیگیری جدی داشته باشند.
وی درباره طرح تونل سوم کوهرنگ و اجرای سد آن، گفت: اکنون خود تونل سوم کوهرنگ تقریباً تمام شده است، اما برخی افراد محلی اجازه روشن کردن پمپها به ما ندادهاند که از نظر ما قابل قبول نیست که در پی این جریان چندین بار مکاتبه برای حل این مشکل صورت گرفته است.
زینلیان درباره اتمام سد تونل سوم کوهرنگ نیز، اظهار کرد: اتمام این طرح نیازمند اعتبار چند ده هزار میلیاردی است که باید آب منطقهای بهصورت جدی این موضوع را دنبال کند.
وی گفت: ما به عنوان استانداری از سوی مردم مطالبهگر اجرا و اتمام این طرحها برای نجات زایندهرود هستیم، اما دستگاه مسئول باید پاسخهای لازم را دراینباره اعلام کنند.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان درباره برخی صحبتها برای بازگشایی زایندهرود، گفت: اگرچه در بالادست زایندهرود بارش وجود دارد، اما متاسفانه نسبت به سالهای گذشته آبی کمتری به سمت پاییندست و زایندهرود روانه میشود که یکی از دلایل آن طرحهای آبخیزداری نامناسب در بالادست رودخانه است. در این زمنیه با وزارت جهاد کشاورزی بارها مکاتبه شده که متأسفانه در این خصوص شاهد کوتاهیهایی هستیم.
زینلیان درباره زمان دقیق بازگشایی زایندهرود، توضیح داد: پیشنهاد اولیه این بود که در بهمنماه رودخانه جاری شود، منتها توافق انجام شده با استاندار اصفهان بر این اساس بوده که جهاد کشاورزی و صنف کشاورزان زمان مشخص تحویل آب را تعیین کنند و با اعلام آن به شرکت آب منطقهای، درنهایت براساس خط قرمز که تامین آب شرب مردم است، برای بازگشایی رودخانه تصمیمگیری شود.
وی درباره اینکه آیا با این میزان ذخیره اندک سد زایندهرود امکان بازگشایی آب وجود دارد یا خیر، گفت: نگران این موضوع هستم. متأسفانه مشکل این است که زایندهرود در فضای دعواهای دوقطبی قرار گرفته که به اسم کشاورزان برخی اتفاقات رخ میدهد، اما فراموش میشود اکنون بحث آب شرب اصفهان و شهرهای اطراف در اولویت قرار دارد.
معاون امور عمرانی استانداری اصفهان افزود: امروز کشاورزان اصرار به بازشدن آب زایندهرود دارند و از سوی دیگر شاهد تنشهای اجتماعی هستیم که معتقدم رسانهها باید اطلاعرسانی دقیقی داشته باشند.
وی درباره گفته وزیر نیرو مبنی بر اینکه تا دو سال دیگر مشکل زایندهرود حل خواهد شد، گفت: معتقدم اگر عزم جدی برای احیای زایندهرود وجود داشته باشد و از سوی دیگر اعتبار لازم به این طرح داده شود، میتوان به نجات این رودخانه امید داشت.
زینلیان گفت: اگر عزمی نباشد، امیدی به نجات زایندهرود نیست، البته مدیریت استان به دنبال ایجاد عزم کشوری در این زمینه است، اما متأسفانه فضای منطقی درباره زایندهرود نیست و شاهد تقابل بین استانها و مردم پیرامون آب و زایندهرود هستیم.
انتهای پیام