پکن: دموکراسی آمریکایی یعنی محروم کردن دیگران از حقوقشان برای تامین منافع خود

سخنگوی وزارت خارجه چین با اشاره به سفر وزرای خارجه شورای همکاری خلیج‌فارس و دبیرکل این نهاد به پکن، بر تعمیق روابط چندجانبه و افزایش همکاری‌ها تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین در کنفرانس هفتگی خود درباره دعوت از وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس از جمله عربستان و دبیرکل این نهاد برای سفر به چین گفت: کشورهای عضو شورای همکاری، دوستی دیرینه و عمیقی با چین دارند و شرکای مهم چین در غرب آسیا و شمال آفریقا هستند. از آنجایی که چین مسیر جدیدی را برای ساخت یک کشور سوسیالیستی مدرن آغاز کرده است و کشورهای شورای همکاری به طور فعال توسعه اجتماعی و اقتصادی را در سراسر جهان پیش می‌برند، روابط بین چین و کشورهای شورای همکاری در نقطه شروع تاریخی جدیدی با چشم‌اندازهای گسترده‌ای در پیش است. سفر این مقام‌ها به تعمیق روابط چند جانبه و ارتقای تبادل‌ها و همکاری در عرصه‌های مختلف می‌انجامد تا سود بیشتری به مردم چین و کشورهای شورای همکاری برسد.

سخنگوی وزارت خارجه چین همچنین درباره درخواست عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر دولت موقت طالبان برای دریافت کمک‌های بشردوستانه بدون جانبداری سیاسی و اینکه تحریم‌های آمریکا را ظالمانه خوانده بود، گفت: مردم چین عمیقا نگران مردم افغان هستند. گرچه نیروهای آمریکایی از افغانستان خارج شده‌اند، عواقب این اشغالگری نظامی ۲۰ ساله با شدت فزاینده باقی مانده است. ایالات متحده به‌ عنوان مقصر بحران افغانستان، نباید به سادگی شانه خالی کند، چه رسد به اینکه تحریم‌های یک‌جانبه را برای بدتر کردن اوضاع برای اقتصاد و معیشت افغانستان اعمال کند. ما از ایالات متحده می‌خواهیم که با اشتباهات خود رو به رو شده و به آنها فکر کند، مسئولیت‌های بین‌المللی خود را به عهده بگیرد، دارایی‌های افغانستان را آزاد کند و تحریم‌های یک‌جانبه را در اسرع وقت لغو کند و تلاش کند تا به ‌جای اینکه نمک به زخم مردم افغان بریزد، جبران کند.

همچنین از وانگ ونبین درباره گزارش کمپین قبایل بومیان آمریکایی شوشونی سوالی پرسیده شد. براساس آن دولت آمریکا بیش از ۹۰۰ آزمایش هسته‌ای در اراضی آنها انجام داده و برای پاکسازی آنها تلاش کرده است.

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: این گزارش را دیده‌ام. همچنین به مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۹ اشاره دارد که بیان می‌کند در بازه‌ای کمی بیش از ۴۰ سال، ۹۲۸ آزمایش در سرزمین قبیله شوشونی انجام شد که منجر به انفجار هسته‌ای حدود ۶۲۰ کیلوتنی شد، یعنی ۴۸ برابر مقدار تولید شده در زمان بمباران هیروشیما در ۱۹۴۵. به گفته این قبیله، این برنامه آزمایشی هزاران تن را کشته و بسیاری دیگر از آنها به انواع سرطان‌ها و بیماری‌ها مبتلا شده‌اند، اما دولت ایالات متحده نمی‌خواهد پیامدهای نامطلوب آن بر سلامتی را بررسی کند.

او افزود: من با مردم قبیله شوشونی و سایر قبایل بومی آمریکا به خاطر آنچه که تحمل کرده‌اند، همدردی می‌کنم. در طول تاریخ، ایالات متحده بومیان آمریکا را از لحاظ فیزیکی، جغرافیایی و فرهنگی قتل‌عام، اخراج و تضعیف کرده و مرتکب نقض سیستماتیک حقوق بشر در هر زمینه‌ای شده است. این جنایات شنیع بیش از حد کافی است که عملاً نسل‌کشی باشد. تا به امروز، دولت ایالات متحده هنوز در مورد اشتباهات گذشته خود با هوشیاری فکر نکرده است. برعکس، حقوق اولیه بومیان آمریکا از جمله حق زندگی و سلامت را به طرق مختلف زیر پا می‌گذارد. شرایط گذشته و کنونی بومیان آمریکا حقیقتی را در مورد دموکراسی به سبک ایالات متحده آشکار می‌کند، یعنی محروم کردن دیگران از حقوق انسانی خود برای تامین منافع خود.

وانگ ونبین گفت: ایالات متحده باید از استفاده از حقوق بشر به عنوان سلاحی برای انتقاد از سایر کشورها دست بردارد و در عوض با جنایاتی که در حق بومیان آمریکا مرتکب شده است، رو به رو شده، توبه کند، اشتباهات گذشته را جبران کند و با اقدامات مشخص وارد عمل شود، تا مردگان در آرامش و آسایش باشند و بازماندگان از حقوق اولیه بشری فارغ از نژادپرستی برخوردار شوند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ دی ۱۴۰۰ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400102115397
  • خبرنگار : 71402