شهابالدین بابایی در گفتوگو با ایسنا، اضافه کرد: فاز یک این شرکت در سال ۹۷ به تولید رسید و با ظرفیت ۱۲ هزار تن در سال شروع به کار کرد و فاز دوم نیز در سال جاری با ظرفیت ۲۰ هزار تن تولید به بهره برداری رسید.
وی با اشاره به اینکه تولید هر دو فاز این شرکت فرو سیلیس است، ادامه داد: این شرکت در شهرک صنعتی جوکار و به دلیل نزدیکی معادن برای تولید کانیهای غیر فلزی ایجاد شده است. همچنین نزدیک بودن معادن سیلیس به ازندریان نقطه قوتی برای تولید مواد اولیه این شرکت است و مهمترین مواد اولیه آن نیز سنگ سیلیس و زغال سنگ است که از داخل کشور تامین میشود.
بابایی با بیان اینکه به جز فروسیلیس، میکرو سیلیکو نیز در شرکت تولید میکنیم، تصریح کرد: میکرو سیلیکو یک محصول جانبی است و به دلیل کیفیت خوب محصول تولیدی شرکت آهن و سیلیس آذرخش ملایر در راه سازی، سد سازی و شرکت نفت مورد استفاده قرار میگیرد و مقدار زیادی از آن نیز صادر میشود.
وی درباره مباحث زیست محیطی این شرکت شرح داد: به لحاظ زیست محیطی تلاش زیادی کردهایم به عنوان نمونه روی سیستم آب آشامیدنی سیستم تصفیه آب نصب کردیم، آبهای مازاد یا فاضلابها را مدیریت کردیم، غبارگیرهای مدرن و به روز دنیا را تهیه کرده و در کاهش آن اقدامات خوبی صورت گرفت و مثلا برای غبارگیرها حدود ۴۹ میلیارد تومان هزینه شده است.
مدیر پروژه شرکت آهن و سیلیس آذرخش ملایر با اشاره به اینکه طی سالهای اخیر فضاهای مازاد اطراف کارخانه را به فضای سبز تبدیل کرده و به بهترین روشها از آنها نگهداری کردهایم، گفت: در تلاش هستیم در آینده به سمت صنعت سبز برویم.
بابایی در رابطه با ارتباط این شرکت با دانشگاه و دانشگاهیان بیان کرد: در بحث محصولات تولیدی مثل محصول جانبی شرکت فوق با دانشگاههای ملایر و همدان در تعامل هستیم و در زمینه طرحهای مطالعاتی نیز با آنها همکاری میکنیم، همچنین در مجموعه ما موارد تحقیقی زیادی به وسیله کارکنان دانشگاهی انجام شده است و برنامه داریم به بهترین شکل از این طرحها در راستای اجرایی شدن استفاده کنیم.
وی درباره پتانسیلهای گردشگرپذیر بودن مجموعه آهن و سیلیس آذرخش ملایر گفت: صددرصد این مجموعه میتواند به عنوان جاذبه گردشگری صنعتی معرفی شود، از طرف دیگر هر واحد صنعتی اطلاعات و نگرشی از حوزه صنعت، تواناییها، نیازها و کمبودهای کشور به بیننده میدهد بنابراین واحد فوق نیز میتواند برای دانشجویان و محققان به عنوان یک جاذبه معرفی شود و ما نیز از این مسئله استقبال میکنیم.
مدیر پروژه شرکت آهن و سیلیس آذرخش ملایر در ادامه با اشاره به اینکه از حدود ۱۵ سال پیش پیشرفتهای زیادی در عرصه صنعت کشور اتفاق افتاده است، گفت: یکی از نقاط قوت شرکت ما به کارگیری پرسنل مجرب، مسلط و متخصص است، همچنین تولید بهینه، مدیریت تولید و عملکرد تیم تحقیقات و تولید نیز از دیگر موارد موفقیت این مجموعه محسوب میشود.
بابایی با بیان اینکه نیاز فعلی حوزه صنعت کشور مدیریت کار است، مطرح کرد: به عنوان مثال ما برای خرید یک کالا به جای یک نفر باید با ۱۰ نفر قرارداد ببندیم و شرکتهایی را نداریم که بتوانند در این زمینه پاسخگوی بخش صنعت باشند و همه موارد را مدیریت کنند.
وی همچنین اظهار کرد: نیروهای کار که از دانشگاه وارد بازار کار میشوند با این محیط آشنایی ندارند، دانش آموختگان تئوریها را آموختهاند اما صنعت برای آنها کاملا ناشناخته است بنابراین باید ارتباط بین دانشگاه و صنعت بهتر شود و دانشجویان در کنار درسهای تئوری از کارخانهها هم بازدید کنند با فضا آشنا شوند تا اصول کار را بیاموزند.
مدیر شرکت آهن و سیلیس آذرخش ملایر نیز در ادامه با بیان اینکه این صنعت یک صنعت پایه و برای صنایع چدن و فولاد استراتژیک است و ارزآوری کاملی دارد، گفت: حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد محصولات این مجموعه صادراتی است، در سالهای گذشته بیشتر در حوزه صادرات فعالیت میکردیم اما در سال جاری برنامه داریم بازار داخل کشور را تامین کنیم.
مسعود سالاروند اضافه کرد: این صنعت محصول بسیار مهمی برای صنایع فولاد کشور است در گذشته وارد کننده این محصول بودیم اما در حال حاضر صادر کننده هستیم.
وی میزان اشتغالزایی مستقیم فاز یک این شرکت را ۱۴۰ نفر و فاز دو را حدود ۳۰۰ نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم آن را ۷۰۰ نفر عنوان کرد و افزود: احداث نیروگاه در داخل این مجموعه از اقداماتی است که مطالعات آن انجام شده و در چهار ماه آینده به بهره برداری میرسد، این طرح برای اولین بار در شرکتهای داخلی صورت میگیرد و به این صورت است که از خروجی کورهها برق تولید خواهد شد.
سالاروند درباره مشکلات صادرات این شرکت مطرح کرد: متاسفانه نمیتوانیم صادرات را به صورت مستقیم صادر کنیم و این اقدام باید با قیمت پایینتر و به وسیله واسطهها انجام شود به همین دلیل تولیدکننده ضرر و زیانی را متحمل میشود.
وی با اشاره به اینکه این شرکت طی سه سال به عنوان صادر کننده برتر انتخاب شده و بیشتر نیروهای آن از بومیان منطقه ملایر و همدان است، اظهار کرد: مجموعه فوق دو کوره در حال احداث دارد که یکی به زودی احداث و دیگری که بزرگترین کوره در خاورمیانه است به زودی در دستور کار احداث قرار میگیرد.
انتهای پیام