به گزارش ایسنا، احمدرضا فیروزی روز دوشنبه ۲۰ دی ماه در نشست خبری جشنواره ملی امیرکبیر که در محل اتاق بازرگانی البرز برگزاری شد، با اشاره به اینکه ایده برگزاری جشنواره پایان نامه های کارفرما محور حدود شش سال پیش مطرح و هدفگذاری شد، اظهار کرد: این طرح با همکاری و تعامل جهاد دانشگاهی و اتاق بازرگانی به مرحله عملیاتی رسید و منجر به طراحی و برگزاری جشنواره ملی امیر کبیر شد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز با بیان اینکه در حوزه ارتباط میان صنعت، دانشگاه و جامعه به گفتمانی مشترک نیاز داریم، توضیح داد: در گفتمان بین این سه حوزه ضعفهایی وجود دارد که باید برای رفع آنها تلاشهای جدیتری صورت گیرد.
این مسئول تصریح کرد: برای ایجاد زبان مفاهمه باید بسترها و ساختارهای متناسبی در سه ضلع دانشگاه، صنعت و جامعه طراحی و عملیاتی شوند.
وی با اشاره به اینکه امروزه در برخی کشورها با نسل چهارم دانشگاهی مواجه هستیم، گفت: نسل چهارم دانشگاههای برتر جهان با حمایت از اختراعات و نوآوریها و راه اندازی بنگاهها و شرکتهای جدید به تولید تجاری رسیدهاند و شاهد پیوند دانش و صنعت در این مراکز هستیم.
رئیس جهاد دانشگاهی البرز اظهار کرد: ما هم باید به سمت الگو برداری از این مراکز آموزشی پیش برویم.
فیروزی با بیان اینکه ساختار مراکز و شهرکهای تحقیقاتی، پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در این کشورها در بخش خصوصی راهاندازی شدهاند، اما در ایران عموما دولتی هستند، یادآور شد: برای حرکت در این مسیر باید به بخش خصوصی اهمیت بیشتری داده شود و بسترها و سیاستگذاریهای مورد نیاز در این حوزه بازنگری و بازطراحی شود.
وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه ارتباط دانشجو با صاحب صنعت میتواند به کمک توسعه فعالیت اقتصادی کشور بیاید، تصریح کرد: این جشنواره با هدف ایجاد ارتباط میان دانشجو و صاحبان صنایع و کارفرمایان در دستورکار قرار گرفته است.
وی به برخی تجارب جهاد دانشگاهی البرز در راستای تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت اشاره کرد و تصریح کرد: برگزاری اولین جشنواره ملی نوآوریهای فرهنگی دانشجویان، اجرای گسترده و همه ساله تورهای بازدید دانشجویان از صنایع و بنگاههای موفق، برگزاری سالانه مسابقات دفاع سه دقیقه ای پایاننامههای دانشجویی، تورهای بازدید پژوهشگران محققان از صنایع و فناوریهای برتر، برگزاری کارگروههای چهارگانه تقویت ارتباط دانشگاه، صنعت و جامعه به عنوان بخشی از تلاشهای جهاد دانشگاهی در این عرصه بوده است.
این مسئول اضافه کرد: جشنواره ملی پایاننامههای سال دانشجویی حدود ۲۰ سال است از سوی سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی برگزار می شود و جشنواره امیرکبیر میتواند تکمیل کننده آن باشد.
وی افزود: امیدواریم در طول سالهای آینده جشنواره امیرکبیر بتواند در افزایش پایان نامههای تقاضا محور و ارتقای این گفتمان موفقتر عمل کند.
انتهای پیام