به گزارش ایسنا بنابر اعلام رادیاب، ضوابط اجرای وال پست بر اساس ضوابط پیوست ششم استاندارد ۲۸۰۰ مشخص و تحت نظر مهندس اجرایی انجام میشود. یکی از عوامل تأثیرگذار در کیفیت سازه، اجرای وال پست است.
ضوابط اجرای وال پست چیست؟
اجرای وال پست، از آن جهت حائز اهمیت است که ارتباط محکمی بین دیوار و اسکلت برقرار می شود. در واقع آن ها به طور کامل در هم تنیده می شوند. این در هم تنیدگی موجب افزایش مقاومت سازه ها در مقابل عوامل طبیعی مثل زلزله می شود.
متخصصین بهخوبی استانداردهای اجرایی را می دانند و به خوبی آن را پیاده خواهند کرد. در ضوابط اجرای وال پست، استفاده از پروفیل های مناسب، اصل مهمی شناخته می شود.
روش ها و ضوابط اجرای وال پست:
برای دیوارهایی که حداقل ۴ متر طول دارند، حتماً باید وال پست انجام شود. در صورتی که طول دیوار ۳۰ تا ۴۰ برابر نسبت به ضخامت آن بیشتر باشد، وال پست باید در سازه اجرا شود. این اندازه گیری ها کاملا نسبی است و به هنگام رعایت ضوابط اجرای وال پست، باید عوامل دیگری هم در نظر گرفته شوند. وال پست به صورت عمودی از قسمت تیر طبقه پایین تر به طبقه بالایی بصورت کشویی اتصال داده می شود.
اجرای وال پست با اسکلت بتنی چگونه است؟
در مرحله اول، قالب گذاری صورت می گیرد. همچنین در این مرحله بتن ریزی هم انجام می شود. این روش برای سازه های بتنی قابل استفاده است. صفحات فلزی که در بین طبقات قرار دارند، باید کاملا از هم جدا شوند. این فرآیند به هنگام قالب گذاری و بتن ریزی حتماً باید رعایت شود. ممکن است در برخی از سازه ها، جداسازی به طور کامل صورت نگیرد.
● بعد از مرحله بتن ریزی، صفحات و ستون ها با کمک رول بولت به بتن کاملا متصل می شوند.
● رعایت فاصله صفحات از اهمیت بالایی برخوردار است.
● فاصله یک و نیم متر باید در نظر گرفته شود و همچنین با پروفیل، نبشی کشی انجام می شود.
● در مرحله آخر، کار وال پست تکمیل می شود.
وال پست باید به گونهای قرار داده شود که در بین دو طبقه قرار بگیرد. اگر برای دیوار پنجره در نظر گرفته شده است، برای پنجره هم باید ضوابط اجرای وال پست، به صورت کامل انجام شود. آجرهای فشاری به دلیل وزن زیاد، گزینه های مناسبی برای ساخت و ساز نیستند.
ضوابط اجرای وال پست چیست؟
اجرای وال پست به روشهایی مثل پیچ و مهره زدن به تیرها و جوشکاری اجرا میشود. البته در این روش جوشکاری استانداردهای لازم را ندارد و به همین دلیل کمتر از آن استفاده میشود. پیچ و مهره بهترین روش برای قسمتهایی مثل اسکلت سازه است. در ایران همچنان از روش جوشکاری برای اتصال وال پست استفاده میشود.
ضوابط اجرای وال پست، به این صورت است که وال پست در قسمتهای داخلی و بیرونی با رعایت فاصله منظم و استاندارد ساخته میشوند. اتصال وال پست به ستونها کاملا اشتباه است. با توجه به اینکه برای اتصالات ما بین دیوار و ستون، از پلی اورتان استفاده میشود، معمولاً به کار بردن وال پست برای ستون کاملا غیراستاندارد است. رعایت فاصله بسیار حائز اهمیت است. این کار منجر به انعطاف دیوارهای عمودی میشود و همین اتفاق ضعفی را در سازه به وجود میآورد.
قسمتهای بیرون زده از تیر یا ستون، باید از استحکام خوبی برخوردار شوند. در پشت بام و هر بلندی دیگری ممکن است که تحت نیروهای احتمالی، ریزش صورت بگیرد. از این رو، وال پست گذاری نقش مهمی ایفا میکند. به طور کلی وال پستها با توجه به اتصالات خود، انواع مختلفی دارند. وال پستهایی که با استفاده از فلز، میلگرد یا بتن ساخته میشوند.
نتیجهگیری:
وال پست یکی از راهکارهای اصلی برای افزایش مقاومت دیوارهای سازه در برابر تنشهای احتمالی است. به همین دلیل، ضوابط اجرای وال پست باید به طور کامل رعایت شوند. برای اجرای بهتر، حتماً باید از متخصص مقاوم سازی کمک گرفته شود. در اجرای مراحل باید از مصالح مناسب و با کیفیت استفاده شود. همچنین شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر درباره وال پست برند رادپست با ما با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۴۴۷۳تماس بگیرید.
انتهای رپرتاژ آگهی