خرانق که به تازگی از مرکز بخشی به همین نام به شهر ارتقا یافته است، در ۷۰ کیلومتری شرق اردکان قرار دارد و از مناطق تاریخی استان یزد محسوب میشود که تا مرکز استان حدود ۸۰ کیلومتر فاصله دارد.
مردم روستا بیشتر به کشاورزی مشغولند اما «زردک» محصول اصلی آنها است که با کیفیت بسیار بالایی تولید میشود.
زردک یا هویج ایرانی منبع غنی از آنتی اکسیدانها، پتاسیم و ویتامینهاست که برای حفظ سلامت قلب مفید است و از بروز بسیاری از بیماری ها پیشگیری می کند.
این محصول در ۵.۵ هکتار از مزارع خرانق کشت میشود و با بهره گیری از آن انواع غذاهای محلی، مربا و ترشی تهیه و پخت می شود.
خرانق دارای جاذبههای بینظیری تاریخی است لذا تا سال ۱۳۹۸ و قبل از شیوع کرونا دو دوره جشنواره زردک نیز در راستای معرفی توانمدیها و ظرفیتهای این منطقه برگزار شد ولی تداوم آن به دنبال شیوع این بیماری طی دو سال اخیر متوقف شده است.
انتهای پیام