به گزارش ایسنا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا به شبکه خبری سی.ان.ان گفت: یک مسیر گفتوگو و دیپلماسی هست تا برخی از اختلافات را حل و فصل کرد و جلوی رویارویی را گرفت. راه دیگر رویارویی است و تبعات هنگفت برای روسیه در پی دارد و این در صورتی است که این کشور تهاجم خودش علیه اوکراین را تجدید کند.
بلینکن گفت: ما در حال محک زدن این گزاره هستیم که ولادیمیر پوتین (رئیس جمهوری روسیه) کدام مسیر را انتخاب میکند. هر نتیجه مثبتی از این مذاکرات، تا حدی به تمایل روسیه برای کنار گذاشتن این موضع تهاجمیاش بستگی دارد. بنابراین اگر قرار است ما واقعا شاهد پیشرفت باشیم، باید تنشزدایی ببینیم و روسیه از تهدیدی که هماکنون متوجه اوکراین کرده است، عقبنشینی کند.
وزیر خارجه آمریکا دسامبر هم به روسیه هشدار داده بود که اگر "تهاجم" علیه اوکراین را تجدید کند، با "تبعات هنگفتی" مواجه میشود. بلینکن در آن زمان گفت: فکر میکنم چیزی که مردم باید متوجه شوند این است که اوکراین اهمیت دارد و ما در تعهد خودمان به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی آن قاطع هستیم.
بلینکن همچنین یکشنبه گفت که روسیه و آمریکا در هفته آتی شاهد هیچ گونه پیشرفتی نخواهند بود. او افزود: ما مسائل را روی میز میگذاریم، روسها هم همین کار را میکنند، ناتو و سازمان امنیت و همکاری هم چنین میکنند و ما خواهیم دید که آیا زمینهای برای حرکت رو به جلو هست یا خیر.
وزیر خارجه آمریکا همچنین تکرار کرد که درخواست از آمریکا برای خارج ساختن برخی نیروها از شرق اروپا و همچنین مساله رد کردن عضویت اوکراین در ناتو جزو مسائل مورد بحث نیست.
بلینکن پاسخ مستقیمی به این پرسش نداد که آیا آمریکا جابجایی تسلیحاتش از لهستان و انتقال آن به سمت غرب و جابجایی موشکها یا محدود کردن مانورهای نظامی آمریکا را کلا رد میکند یا خیر.
با این حال این سیاستمدار آمریکایی گفت که اگر روسیه "تخاصم" علیه اوکراین را دوباره از سر بگیرد، "رویارویی و تبعات گستردهای" علیه روسیه در کار خواهد بود.
در همین حال سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه یکشنبه گفت که این احتمال وجود دارد که مذاکرات با آمریکا به سرعت شکست بخورد. او به طور ویژه تاکید کرد که ممکن است گفتوگوها بعد از اولین دور نشست به پایان برسند.
انتهای پیام