سکوبندی آزمایشگاهی، انواع مختلف و اجزای آن

سکوبندی آزمایشگاهی در طول سال های گذشته بنا به نیاز و نوع آزمایشگاه تخصصی و با توجه به گردش کار فضای آزمایشگاهی تکامل یافته اند. کشف و ظهور تکنولوژی های جدید آزمایشگاهی ، تأکیدی بر لزوم توجه بیشتر به خلق فضاهای جدید و انعطاف پذیری آزمایشگاه با مبلمان و تجهیزات متناسب با تکنولوژی های نوین آزمایشگاهی محسوب می شود.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام کارن پویا نوآور، تجهیزات جدید آزمایشگاهی در ابعاد و شکلهای متنوع ، جهت رفع نیازهای هر آزمایشگاه تولید گردیده و اغلب به جز تجهیزاتی که بزرگ بوده و به صورت ایستاده طراحی و پیش بینی شده اند ، عموما برای استفاده بر روی میزهای آزمایشگاهی ساخته می شوند و تأثیر بسزایی بر رشد و ارتقای نحوه طراحی میزهای آزمایشگاهی داشته است.

مجری سکوبندی آزمایشگاه

در یک آزمایشگاه کاربردی و ایمن بایستی تمامی استانداردها و الزامات طراحی و تولید جهت راندمان بهتر و میزان کاهش ریسک دسترسی کارکنان به مناطق پرخطر و جلوگیری از تداخل کار کارکنان حوزه های مختلف آزمایشگاه  نیز در نظر گرفته شود که این امر لازمه انتخاب درست و صحیح تولید کننده تخصصی و مجری سکوبندی آزمایشگاه می باشد.

کدام نوع سکوبندی برای آزمایشگاه ما مناسب است؟

در طراحی آزمایشگاه توجه به نوع تخصص ، مقاومت مورد نیاز و تعداد پرسنل از نکات حائز اهمیت بوده و نیاز به مشاوره دقیق توسط افراد متخصص در این حوزه می باشد. انتخاب درست در طراحی و فراهم آوردن یک آزمایشگاه کاربردی منجر به افزایش طول عمر و همچنین کارایی بالا و حفظ زیبایی بصری گردیده و ضمن پایین آوردن هرگونه ریسک عملکردی ، منجر به کاهش هزینه های نگهداری و آسودگی خاطر مدیریت و کارکنان آزمایشگاه در آینده خواهد بود.

انواع سکوبندی آزمایشگاهی

امروزه با توجه به نوع آزمایشات اعم از میکروبی، شیمیایی و فیزیکی در مراکز تحقیقاتی و پژوهشی ، انتخاب نوع متریال جهت بالا بردن راندمان فضای آزمایشگاه و جلوگیری از استهلاک و فرسایش ، سکوبندی ها به سه مدل سیستم برون فریم ، H  فریم وC  فریم دسته بندی گردیده که متداول ترین آنها سیستمهای ثابت و مدولار می باشند.

تفاوت اصلی بین این دو مربوط به انعطاف میزهای مدولار در جابجایی و تغییر ارتفاع آنها است. سکوبندی ثابت برای آزمایشگاه های پایدار مناسبتر هستند. مزیت اصلی میزبندی مدولار نسبت به میزبندی ثابت این است که به راحتی قابل جابجایی و پیکربندی مجدد هستند. همچنین میزبندی متحرک با چرخ های گردان ، گزینه مفیدی برای دسترسی به اطراف تجهیزات سنگین رومیزی هستند. همچنین سکوبندی متحرک هنگام نیاز به فضای اضافی برای انجام کار یا تغییرات فضای کاری مفید خواهند بود و در نهایت میزبندی ترکیبی هنگامی به کار می‌رود که نیاز به تغییر بخشی از آزمایشگاه در یک مدت زمان نسبتا کوتاه باشد.

چگونه یک آزمایشگاه ایده ال داشته باشیم؟

از سکوبندی ازمایشگاهی می توان به عنوان ایستگاه کار برای کاربران ، فضایی برای نگهداری مواد و تجهیزات مختلف آزمایشگاهی و نصب کانال مخصوص تاسیسات و ایجاد دریچه هایی برای دسترسی آسان به آنها و سایر موارد استفاده نمود. علاوه بر این سکوی آزمایشگاه تاثیر بسیار زیادی بر ایجاد حس آرامش در این فضاها دارد. ایجاد نظم بیشتر در آزمایشگاه ، از تاثیرات مهم طراحی کارآمد و اجرای صحیح سکوبندی آزمایشگاهی می باشد.

مهم ترین ویژگیهای سکوبندی آزمایشگاهی برای اینکه بتواند به بهترین شکل ممکن تمامی نیازهای آزمایشگاه و کاربران را برآورده نماید عبارتند از:

  •  استحکام و مقاومت بالا
  •  نوآوری در طراحی بهینه
  •  پوشش مناسب سطح و سطوح فلزی فریم بندی
  •  نصب و اجرای سریع
  •  استفاده از یراق آلات و اتصالات مناسب و با کیفیت
  •  استفاده از عناصر بصری به منظور القای حس زیبایی و آرامش پرسنل

اجزای اصلی کابینت و میزبندی آزمایشگاه

به طور کلی اجزای سکوبندی آزمایشگاه شامل بخش های اساسی فریم ، کابینت یا یونیت و صفحه رویه می باشد. هر یک از این موارد به تنهایی می تواند در کاربردی بودن و زیبایی فضای آزمایشگاه تاثیر بسزایی داشته و انطباق و هماهنگی با یکدیگر اهمیت زیادی دارند .

استراکچر سکوبندی

استراکچر بایستی مقاومت کافی برای نگهداری از کابینت و صفحات رویه با قابلیت تحمل وزن بالا تا ۲۵۰ کیلو گرم در هر متر مربع را داشته باشد.

کابینت سکوبندی

کابینت یا یونیت آزمایشگاهی از دیگر اجزای تشکیل دهنده سکوی آزمایشگاهی است. این کابینت ها می تواند به صورت معلق ، چرخدار و زمینی باشند. کابینت های معلق به فریم متصل بوده و از این رو نظافت زیر کابینتها بسیار آسان است. کابینت های چرخ دار نیز قابلیت جابجایی داشته که با چرخ هایی که در زیر آنها تعبیه گردیده برای حمل و نقل بسیار مناسب هستند.

کابینت ها از جنس های مختلفی تولید می شوند که بسته به نوع کاربری آزمایشگاه ، می توان به کابینت های ام دی اف ، پی وی سی و استنلس استیل اشاره نمود.

صفحه رویه سکوبندی

رویه سکوبندی و پوشش مناسب سطوح بایستی مقاومت کافی در مقابل مواد شیمیایی و خورندگی را داشته و نظافت و تمیز کردن آنها نیز ساده و آسان باشد. جنس رویه ها متناسب با نوع تخصص آزمایشگاه متفاوت بوده که می توان با استفاده از انواع رویه های سرامیکی ضد اسید ، سنگ کوارتز ، سنگ طبیعی ، رویه های تمام HPLT  و کورین و بکارگیری مشاوره تخصصی بالاترین بهره وری را ایجاد نمود.

کارن پویا نوآور ، مجری سکوبندی آزمایشگاهی

شرکت کارن پویا نوآور به عنوان مجری و تولیدکننده تخصصی سکوبندی آزمایشگاه با سوابق اجرایی بسیار موفق ، آمادگی ارائه خدمات به آزمایشگاه صنایع مختلف را دارد. لطفا برای دریافت مشاوره با شماره ۰۲۱۶۶۱۲۳۶۷۰ تماس گرفته که کارشناسان ما در شرکت آماده پاسخگویی به شما عزیزان خواهند بود.

انتهای رپرتاژ آگهی 

  • چهارشنبه/ ۱۵ دی ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۶
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1400101511326
  • خبرنگار : 30054