حجتالاسلام حسین میرزایی در گفتوگو با ایسنا درباره مالیات بر ارزش افزوده که در لایحه بودجه ۱۴۰۱ پیش بینی شده است، اظهار کرد: موضوع مالیات بر ارزش افزوده مورد جدیدی نیست و همیشه اعمال میشده است، اما در لایحه بودجه که از سوی دولت به مجلس ارائه شده موضوع مالیات بر ارزش افزوده گنجانده شده، ولی هنوز به تصویب نرسیده و باید در کمیسیون تلفیق بودجه بررسیهای لازم در این زمینه انجام شود تا یکشنبه هفته آینده در مورد کلیات آن در مجلس تصمیم بگیرند.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده یک قانون مجزا و جدا دارد و کاری به لایحه بودجه ندارد و پدیده جدیدی نیست. حذف ارز ترجیحی هم یکی از مباحث بودجه ۱۴۰۱ است که هنوز درباره آن تصمیم نهایی گرفته نشده که در صورت تصویب و اجرای آن کمکهای حمایتی برای مردم پیش بینی شده است.
نماینده مردم اصفهان در مجلس درباره گرانی روزافزون کالاهای مختلف، گفت: تورم، علل مختلفی دارد که یکی از دلایل آن افزایش پایه پولی کشور است که عمده این مشکلات را دولت قبلی به وجود آورده و سازمان برنامه و بودجه متعهد است که پایه پولی کشور را به هر طریقی که میتواند افزایش ندهد که البته این امر به معنای حذف تورم نیست و فقط به نرخ تورم اضافه نمیشود.
میرزایی تصریح کرد: معتقدم اگر در چارچوب اقتصاد سرمایهداری حرکت کنیم، مشکلات حل شدنی نیست. بر این باوریم که باید پول از پولِ اعتباری به سمت پول کالایی و حقیقی حرکت کند و اسکناس و پول الکترونیکی به شکل حوالهِ پول باشد. همچنین حذف ربای بانکی، حذف بنگاهداری بانکها، صندوقهای سرمایهگذاری و مؤسسات مالی و اعتباری، تعیین تکلیف شرکتهای دولتی و کمکگیری از درآمدهای شرکتهای دولتی به نفع بودجه عمومی، تعیین تکلیف شرکتهای خصولتی و تعیین تکلیف شرکتهای خصوصی با مدیرت دولت از جمله راهکارهای حل مشکلات اقتصادی است.
وی خاطرنشان کرد: اگر همچنان در چارچوب اقتصادی که از ۳۰ سال گذشته تا امروز از طریق دولت سازندگی پایهگذاری شده است، حرکت کنیم مشکلات اقتصادی کشور حل نمیشود. بنابراین باید پارادایم بازی و ریل اقتصاد را تغییر دهیم تا بر مشکلات کنونی فائق شویم.
انتهای پیام