به گزارش ایسنا، جلسه علنی مجلس به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد و بررسی گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، بررسی گزارش کمیسیون عمران در خصوص تخلفات صورت گرفته در سیل شهرستان گرمسار در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
در ابتدای این جلسه محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود تاکید کرد: با توجه به سیل اخیر در استان های جنوبی کشور لازم است دستگاه های اجرایی در این خصوص ورود پیدا کرده چون شرایط خوب نیست و باید به وضعیت مردم آسیب دیده رسیدگی شود.
در ادامه عبدالجلال ایری سخنگوی کمیسیون عمران، گزارش این کمیسیون در خصوص تخلفات صورت گرفته در سیل شهرستان گرمسار در اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ را قرائت کرد و نمایندگان تصمیم گرفتند که این گزارش جهت بررسی بیشتر به قوه قضاییه ارجاع شود.
در تذکری در همین رابطه، رئیس مجمع نمایندگان استان هرمزگان تاکید کرد: وقوع سیل خسارات فراوانی به مردم در استان هرمزگان وارد کرده و انتظار می رود در اسرع وقت نسبت به تامین خسارات و حمایت از مردم منطقه اقدام شود.
مجتبی یوسفی نماینده مردم اهواز هم تصریح کرد: بحث آبگرفتگی قصه پرغصه استانهای جنوبی است. خوزستان، بوشهر، بندرعباس و سیستان و بلوچستان همواره با این مشکل روبرو بوده و انتظار میرود در دولت آقای رئیسی اقدامات عاجلی در بودجه سال ۱۴۰۱ صورت گیرد.
در تذکری دیگر سیدموسی موسوی نماینده مردم لامرد و مهر با اشاره به اینکه سیل خسارات زیادی به محصولات کشاورزی، جادههای مواصلاتی وارد کرده، تاکید کرد: از وزیر کشور، ستاد بحران و وزرای کشاورزی و نیرو انتظار میرود هر چه سریعتر خسارات وارده را برآورد کرده و نسبت به جبران آن اقدام کنند.
همچنین معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار خواستار اقدامات مسئولین در رابطه با خسارت های بارندگی و سیل اخیر در حوزه انتخابیه اش شد و گفت: کنارک، چابهار، دشتیاری و زرآباد را آب برده و برخی از مسئولین تهران نشین را خواب زمستانی برده است.
محمدمهدی فروردین نماینده فیروزآباد نیز در تذکری به میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه، بر لزوم ورود جدی ستاد بحران به وضعیت سیل زدگان جنوب استان فارس تاکید کرد.
ناطقین مجلس
جهانگیرزاده: در وزارتخانههای راه، نیرو و صمت کارها به کندی پیش می رود
حسین پور: مردم به دولت انقلابی برای ساماندهی نابسامانیها امید بستهاند
هشدار ایزدخواه نسبت به عواقب حذف ارز ترجیهی
***
نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز، گزارش کمیسیون عمران مبنی بر تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور را نیز بررسی کرده و در نهایت با ۱۴۳ رای موافق با آن موافقت کردند.
علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود به عنوان نماینده متقاضیان تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، تاکید کرد: صنعت آب و فاضلاب کشور سال هاست که علیرغم هزینه کردهایی سرسام آور در بودجه سنواتی در این بخش، نتوانسته پاسخگوی نیازهای کشور باشد.
در جریان بررسی این تقاضا سید البرز حسینی عضو کمیسیون عمران با اشاره به اینکه امروز تأمین آب شرب در سطح کشور با چالش مواجه شده، تأکید کرد که لازم است در خصوص موضوع آب در کشور یک بار برای همیشه بازنگری صورت گیرد. مدیریت این گونه حق مردم را سلب میکند. سران قوا باید به مسئله آب ورود داشته باشند چرا که یک موضوع اساسی برای کشور است.
سیدغنی نظری نماینده مردم خلخال و کوثر هم با بیان اینکه وضعیت آب و فاضلاب کشور فاجعهبار است، بیان کرد: امروز مشکل آب تنها به چندین استان در سطح کشور بازنمیگردد بلکه همه استانها با چالش آب مواجه بوده و حتی در استانهای پرآب نیز به دلیل ضعف مدیریتی ما با مشکل مواجه هستیم. اگر با هر گونه سوءمدیریت، سهلانگاری، بیاحتیاطی و اقدام غیرکارشناسی در این حوزه برخورد جدی صورت بگیرد قطعا به سمت اصلاح حرکت خواهیم کرد.
در ادامه جلسه علی خضریان گزارش کمیسیون اصل ۹۰ قانون اساسی در خصوص نحوه اجرای قانون جامع حدنگار کاداستر مصوب سال ۱۳۹۳ را قرائت کرد.
در اخطاری با استناد به اصل ۴۰ قانون اساسی،حجت الاسلام علیرضا سلیمی نماینده مردم محلات با اشاره به قانون جامع حدنگار گفت: به دلیل کوتاهیهای انجام شده در این قانون خسارتهای زیادی به بیتالمال وارد شده است و ۸۵ درصد طرحهای عمرانی ضرر دیده است.
نمایندگان مجلس همچنین گزارش کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری در مورد طرح جهش تولید دانش بنیان را بررسی کرده و قوه قضاییه را مکلف کردند تا برای رسیدگی به اختلافات در زمینه های علمی و فناوری در شوراهای حل اختلاف و دادگاه ها، شعب تخصصی تشکیل دهد.
اخطارها و تذکرات نمایندگان مجلس
قالیباف در پاسخ به صباغیان: برای به نتیجه رسیدن دقیق و کامل تحقیق و تفحصها مصمم هستیم
آزادی خواه: باید از تولیدکنندگان ماسک قدردانی کرد
میرتاج الدینی: مجمع پارلمانی شهید سلیمانی تشکیل شود
خسروی: تکلیف مدیران دانشگاهها را زودتر تعیین کنید
شریعتی: رویکرد کلی لایحه بودجه ۱۴۰۱ در حقوق و دستمزد مناسب است
سرمدی: جوانان با مدارک عالی به دنبال کارهای خدماتی هستند
حدادی: شهر هشتگرد نه آرامستان دارد نه بیمارستان
تاکید نماینده لنگرود بر ورود مهارت اندوزی به عرصه آموزش و پرورش
نماینده ارومیه: ۸۰۰ هزار تن سیب در سردخانهها باقی مانده است
انتقاد سنگدوینی از کاهش بودجه مناطق توسعه نیافته
عزیزی: مشکل دانشجویان مشغول به تحصیل در خارج از کشور رفع شود
احمدی بی غش: برخی سازمان ها و دستگاهها برای انجام تحقیق و تفحص همکاری نمیکنند
نجابت: شیوه اجرا و جبران حذف ارز ۴۲۰۰ جای تامل دارد
***
در پایان جلسه روح الله متفکر آزاد، عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.
انتهای پیام