به گزارش ایسنا، ششصد و بیست و پنجمین شب از شبهای بخارا به شب «کتابداری ایران» اختصاص یافته است.
این نشست به مناسبت انتشار کتاب «تاریخ شفاهی کتابداری ایران» در ساعت ۵ بعدازظهر روز سهشنبه (۱۴ دیماه ۱۴۰۰ - چهارم ژانویه ۲۰۲۲) به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
این شب از سوی مجله «بخارا» و سخنرانان به یاد و خاطره ایرج افشار تقدیم میشود.
همچنین در خبر برگزاری شب «کتابداری ایران» چنین آمده است: منظور از کتابداری در اینجا کتابداری نوین است که جوانه آن در دهه ۱۳۱۰ش زده شد، و دوسه دهه بعد رشد چشمگیری کرد. بانیان و تأثیرگذاران آن کتابدارانی بودند که در ایران و خارج دانش و تجربه اندوختند و با انگیزه و هدفهای مختلف مصمم بودند که کتابخانههای ایران را سامان بخشند، البته فضای آرمانگرایانه و دیدگاههای طرفدار تغییر و توسعه آن موقع هم بیتاثیر نبود.
اگر برگزاری نخستین دوره کوتاهمدت کتابداری در ایران در ۱۳۱۸ را سرآغاز همان روند تازه به شمار آوریم، اکنون (۱۴۰۰) بیش از ۸۰ سال از آغاز روند جدید کتابداری در ایران میگذرد. هر چند حرکت آغازین آن تا اوایل دهه ۱۳۴۰ کُند پیش میرفت اما پس از تأسیس دوره کارشناسی ارشد کتابداری در دانشگاه تهران، کتابخانههای عمومی، انجمن کتابداران، مجله انجمن و مراکزی چون مرکز خدمات کتابداری و مرکز مدارک علمی ایران شتاب گرفت.
کتاب «تاریخ شفاهی کتابداری ایران» حاصل گفتوگوی ابوالفضل نجاری با ۳۳ نفر از پیشکسوتان و اثرگذاران کتابداری ایران در ۳۳ موضوع مختلف است که به تازگی نشر کتابدار آن را به چاپ رسانده است.
در این نشست و به مناسبت انتشار این کتاب نوشآفرین انصاری، عبدالحسین آذرنگ، بهار رهادوست، ابراهیم افشار، فریبا افکاری، یزدان منصوریان، ابوالفضل نجاری و علی دهباشی مروری بر وضعیت کتابداری نوین ایران خواهند داشت.
شب «کتابداری ایران» در نشانیهای زیر پخش میشود:
instagram.com/bukharamag
telegram.me/bukharamag
aparat.com/bukharamag
انتهای پیام