به گزارش ایسنا، دکتر حسن کریمیان، با اعلام خبر برنامهریزی برای راهاندازی رشته جدید باستانسنجی، گفت: رشته باستانسنجی به تصویب کمیسیون تخصصی و مشورتی علوم انسانی دانشگاه تهران رسیده و در دستور کار شورای برنامهریزی دانشگاه تهران قرار دارد.
مدیر گروه باستانشناسی دانشگاه تهران نیز درباره ضرورت راهاندازی این رشته بینرشتهای، گفت: باستانشناسی جدید متکی بر علوم مختلف اعم از زیستشناسی، شیمی، فیزیک، آمار، علوم اجتماعی و … شده و روشهای سنتی باستانشناسی دیگر جواب نمیدهد. بنابراین ناچار هستیم همه یافتههایمان را از مسیر این علوم بگذرانیم.
وی افزود: تحول عظیم علمی در باستانشناسی بوجود آمده که منجر به ایجاد ۷۲ گرایش بینرشتهای در حوزه باستانشناسی در دنیا شده است. از جمله این رشتههای بینرشتهای میتوان به باستانشناسی وراثت، باستانشناسی جنایی، باستانشناسی فضاها، باستانشناسی اجتماعی و اختر باستانشناسی اشاره کرد.
مدیر گروه باستانشناسی دانشگاه تهران درباره کاربردهای رشته باستانسنجی که در دستور راهاندازی در دانشگاه تهران قرار دارد، اظهار کرد: ناگزیر هستیم که سنجشها در باستانشناسی را از طریق آزمایشگاه انجام دهیم؛ چون روشهای سنتی مقایسه و تطبیق، تقریباً منسوخ شده و برای گاهنگاری و تعیین قدمت لازم است از روشهای آزمایشگاهی استفاده کنیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه تهران، دکتر کریمیان خاطرنشان کرد: در گروه باستانشناسی دانشگاه تهران در فرآیند بازنگری دروس، از دانشهای بینرشتهای استفاده میکنیم.
انتهای پیام