به گزارش ایسنا، به نقل از سایت العربی الجدید، طبق گزارش آماری سالانهای که جمعیت ملی خانوادههای شهدای فلسطینی ارائه کرد، در جریان درگیریها و حملات اشغالگران و شهرکنشینهای اسرائیلی در سال ۲۰۲۱ میلادی ۳۵۷ فلسطینی به شهادت رسیده و دستکم ۱۴ هزار و ۳۵۸ تن دیگر زخمی شدند، همچنین سربازان اسرائیلی در کرانه باختری و نوار غزه حدود ۸۰۰۰ زن و مرد فلسطینی را بازداشت کردند و همینطور در این سال ۴۴۱ عملیات شهادتطلبانه علیه اشغالگران و شهرکنشینهای اسرائیلی در کرانه باختری انجام شدند.
طبق این گزارش، تعداد فلسطینیهایی که در سال ۲۰۲۱ میلادی در حملات اشغالگران اسرائیلی به شهادت رسیدند، به ۳۵۷ تن رسید.
محمد صبیحات، دبیرکل جمعیت خانوادههای شهدای فلسطینی در بیانیهای اعلام کرد: نسبت شهدای زن در سال ۲۰۲۱ به ۱۹ درصد رسید که این بالاترین میزان در تاریخ جنایات اسرائیل از زمان اشغال فلسطین در سال ۱۹۴۸ است.
صبیحات اظهار کرد: نسبت شهدای کودک نیز در سال ۲۰۲۱ از ۲۲ درصد فراتر رفت و علت این افزایش را میتوان تسهیل سیاسی و نظامی دستورالعملهای صادر شده برای سربازان اسرائیلی در تیراندازی به فلسطینیها و نبود هرگونه ضابطهای که مانع از هدف قرار دادن فلسطینیها شود و نیز سکوت جامعه جهانی در برابر این جنایات تفسیر کرد.
طبق آمار ارائه شده از سوی این جمعیت، از مجموع ۳۵۷ شهید سال ۲۰۲۱ میلادی، ۲۵۷ شهید مربوط به نوار غزه و ۱۰۰ تن دیگر مربوط به کرانه باختری بودند، همچنین ۷۹ تن از آنها را کودکان زیر ۱۸ سال تشکیل داده و ۶۹ تن از این شهدا زن بودند.
همچنین چهار شهید به نامهای "محمد ابودیه، ابراهیم الرنتیسی، محمد العطار و قصی القولق"، کم سن و سالترین شهدای سال ۲۰۲۱ بودند که همگی زیر یک سال داشته و از شهر غزه بودند. سالخوردهترین شهید سال گذشته میلادی نیز "امین القولق" ۹۰ ساله از ساکنان غزه بود، میانگین سن شهدای فلسطینی ۲۷ سال بود و مه ۲۰۲۱ با ثبت ۲۸۶ شهید زن و مرد، خونبارترین ماه سال گذشته میلادی بود.
از طرف دیگر کادر درمان و اورژانس هلال احمر فلسطین در سال گذشته میلادی ۱۴ هزار و ۳۵۸ فلسطینی را که در حملات اشغالگران و شهرکنشینها و یا درگیریها در کرانه باختری و نوار غزه زخمی شده بودند، درمان کردند.
خلیل ناصیف، از کادر مدیریت اورژانس هلال احمر فلسطین به العربی الجدید گفت: از این تعداد زخمی ۱۶ تن به شهادت رسیدند، ۸۰۱ تن به ضرب گلوله جنگی زخمی شده و ۳۱۰۹ تن دیگر در اثر اصابت گلوله فلزی با روکش پلاستیکی دچار جراحت شده و ۸۹۲۷ تن نیز در اثر استنشاق گاز اشکآور دچار مشکلات تنفسی شدند، همچنین کادر درمان ۱۴۹۱ فلسطینی دیگر را که در اثر ضرب و شتم، سقوط و سوختگی زخمی شده بودند و ۱۴ فلسطینی دیگر را که از عملیات زیر گرفتن با خودرو جان سالم به در برده بودند، تحویل گرفتند.
بر اساس گزارش سالانه دفتر اطلاعرسانی جنبش حماس، کرانه باختری در سال ۲۰۲۱ شاهد افزایش عملیاتهای مقاومت بود که در چهار سال گذشته به اوج خود رسیده است، این عملیاتها در سال ۲۰۲۱ ۴۴۱ مورد رسید در حالی که تعداد این عملیاتها در سال ۲۰۲۰ حدود ۱۰۰ عملیات بوده و همینطور تعداد کل عملیاتهای مقاومت شامل مقاومت مردمی در سال ۲۰۲۱ میلادی ۱۰ هزار و ۸۵۰ مورد بود که حدود دو برابر سال ۲۰۲۰ بود.
در سال ۲۰۲۱ چهار اسرائیلی در قدس و نابلس کشته شده و ۴۳۵ تن دیگر از آنها زخمی شدند که نیمی از این تعداد تنها در قدس بوده و بالاترین تعداد چهار سال اخیر در میان اشغالگران و شهرکنشینها در کرانه باختری بود.
تعداد تیراندازیها علیه اشغالگران به ۱۹۱ مورد رسید که در مقایسه با سال گذشته میلادی افزایش زیادی داشته و به منزله بازگشت به انتفاضه مسجد الاقصی بود، همچنین تعداد عملیاتها با سلاح سرد ۴۱ مورد و عملیات زیر گرفتن با خودرو ۲۱ مورد و عملیات کارگذاری و یا پرتاب بمبهای دستساز ۵۵ مورد قطعی بودند.
مقاومت عملیاتهای حمله به زیرساختها، خودروها و مناطق نظامی اشغالگران با ایجاد آتشسوزی افزایش داد و به ۱۱۲ مورد رسید، همچنین مقاومت ۱۸ عملیات انهدام خودروهای اشغالگران و سه عملیات سرنگونسازی پهپادهای دشمن را اجرا کرد.
همچنین عملیات مقاومت مردمی از تعداد ثبت شده در چهار سال گذشته فراتر رفت و تعداد عملیاتهای پرتاب سنگ به ۳۵۹۴ مورد، پرتاب کوکتل مولوتوف و نارنجک به ۵۶۸ مورد، درگیری به شکلهای مختلف به ۳۶۹۳ مورد، مقاومت در برابر یورشهای شهرکنشینها به ۱۰۹۴ مورد، تظاهرات و راهپیماییهای مردمی به ۱۳۰۶ مورد، اعتصابهای عمومی به ۱۲ مورد و عملیاتهای تنش شبانه در مخالفت با نقشههای شهرکسازی اشغالگران به ۱۴۲ مورد رسید.
فعالیتهای مقاومت در مناطق مختلف کرانه باختری و قدس انجام شدند اما بیشترین آنها در نابلس، قدس و الخلیل و به ترتیب ۲۲۱۷، ۲۱۷۰ و ۱۴۸۹ مورد ثبت شدند.
همچنین اشغالگران اسرائیلی حدود ۸۰۰۰ زن و مرد فلسطینی را در سال گذشته میلادی بازداشت کردند که از این تعداد، بیش از ۱۳۰۰ تن نوجوانان و کودکان دختر و پسر فلسطینی و ۱۸۴ زن بودند و تعداد حکمهای بازداشت اداری صادر شده در این سال ۱۵۹۵ حکم بود.
طبق گزارش سالانه مشترک موسسههای اسرا و حقوق بشر فلسطین در سال ۲۰۲۱، تعداد اسرا و بازداشتیهای فلسطینی در زندانهای رژیم صهیونیستی تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ حدود ۴۶۰۰ تن بود.
طبق این گزارش، در مجموع ۴۶۰۰ زندانی فلسطینی، ۳۴ زن، یک دختر نوجوان و ۱۶۰ کودک وجود داشته و ۵۰۰ تن از آنها بازداشتی اداری و ۶۰۰ تن دیگر بیمار بودند و تعداد شهدای جنبش اسیر به ۲۲۷ تن رسید که آخرین آنها شهید سامی العمور بود که در نتیجه اهمال پزشکی عامدانه به شهادت رسید، همچنین در سالهای گذشته صدها تن از اسرای فلسطینی در اثر بیماریهای مختلفی که در زندان برایشان ایجاد شده، به شهادت رسیدند.
انتهای پیام