ابوالقاسم یوسفینژاد در نشست کارآفرینان استان گیلان اظهار کرد: طی سه سال اخیر تعداد مرزهای ما از دو مرز انزلی و آستارا به پنج مرز رسیده و شامل مرز کاسپین، سه مرز ریلی، زمینی و دریایی در آستارا و بندرانزلی هستند.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۲۷ واحد تولیدی انبار اختصاصی دارند، افزود: این تولیدکنندهها زیر نظر گمرک فعالیت دارند ولی کالاهای آنها در گمرگ تخلیه نمیشود و از بسیاری هزینهها جلوگیری میشود و با استقرار تیم ارزیابی در محل دیگر نیازی نیست کالا به گمرک آورده شود.
ناظر کل گمرکات استان گیلان و مدیرکل گمرک انزلی با بیان اینکه فعالان اقتصادی در سایت فعالان مجاز اقتصادی ثبتنام کنند، گفت: در این سایت ۱۸ آیتم وجود دارد که میتواند به تجار در زمینههای مختلف از جمله صادرات، واردات، تعیین ماهیت و نحوه پرداختها کمک میکند در حالی که تاکنون فقط سه فعال اقتصادی در سطح استان در این سایت ثبتنام کردهاند.
یوسفینژاد با تاکید بر اینکه همه مرزها با تمام توان در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: بدون هیچ زیرساخت گمرکی ۱۵ سال است که در کاسپین فعالیت داریم و علیرغم تفاهمنامه با منطقه آزاد، هنوز اقدامی صورت نگرفته و ساختمان و درب خروج و سالن مسافری نداریم.
وی با بیان اینکه در صورت فراهم شدن زیرساختهای لازم توسط منطقه آزاد، گمرک این منطقه میتواند به صورت دو شیفت فعالیت کند، متذکر شد: علیرغم پیگیری برای تبدیل شدن گمرک گلشن به اداره کل هنوز زیرساختهای این کار ایجاد نشده است.
یوسفینژاد با تاکید بر باز شدن درب تجارت به سمت فاز صنعت و تسهیل ارتباط بین این دو، تصریح کرد: تجار گمرک را پیشانی کار میبینند در حالی که ۲۷ سازمان در فرایندهای گمرکی نقش دارند و در بحث تجارت خارجی سازمانهای زیادی دخیل هستند.
ناظر کل گمرکات استان گیلان و مدیرکل گمرک انزلی گفت: در حال حاضر روسیه مقصد بیشترین صادرات و واردات گیلان است و با توجه به اینکه روسیه یکی از اعضای اصلی پیمان اوراسیاست و گمرکات گیلان دبیر اوراسیا در کشور است در این بخش مسایل مربوط به اوراسیا را دنبال میکنیم.
اصغر امانی، رئیس انجمن سرمایهگذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی نیز اظهار کرد: تلاش داریم با جلسات همفکری و هماندیشی بین همکاران و مسئولان راهکارهایی برای فعالیت بهتر وجود دارد بیابیم.
وی با بیان اینکه تلاش داریم با هم و به برداشت یکسانی از قوانینی که در برخی مواقع تفاسیر مختلفی از آن برداشت میشود، دست یابیم، گفت: هرچه هماهنگی بیشتری با دستگاههای اجرایی بوجود آوریم به فعالیت باثباتتر کمک میکند.
همچنین در این جلسه تعدادی از تجار و کارآفرینان استان گیلان به طرح مسایل و مشکلات خود پرداختند که از آن جمله در جریان قرار دادن تجار از قوانین تجاری جدید بهویژه در گمرک گیلان و آستاراخان، قطعی برق بهویژه در روزهای گرم سال که باعث وارد آمدن خسارت به کالاهای انبارشده میشود، معطلی کامیونهای بار پشت در بسته گمرک خارج از ساعت اداری، تفاوت قایل شدن بین اجناس هایتک و با وزن پایین در مقایسه با اجناس صادراتی فلهای همچنین طولانی بودن روند فعالیتهای گمرکی اشاره کردند.
انتهای پیام