سرپرست دانشگاه شیراز:

ارتباط صنعت و دانشگاه در عمل موفق نبوده است

سرپرست دانشگاه شیراز با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه در عمل موفق نبوده است، خواستار تمایل جدی بخش صنعت برای تحقق این مهم در عمل شد.

دکتر محمد مؤذنی یکشنبه ١٢ دی در جلسه ارتباط صنعت و دانشگاه در فارس بیان کرد: ارتباط دانشگاه و صنعت در حدی که صحبت شده در مرحله عمل موفق نبوده است و هم دانشگاه نقایص و مشکلاتی برای عملی شدن این ایده دارد و هم صنعت رغبت کمی برای تحقق این مهم نشان می‌دهد.

او با بیان اینکه دانشگاه شیراز به عنوان دانشگاه جامع و مادر استان فارس هم‌اینک دارای ٧٠٠ عضو علمی و ٧٥٠٠ دانشجوی کارشناسی و کارشناسی ارشد است که در همه گرایش‌های علمی در حال تحصیل هستند، افزود: برای برقراری ارتباط با صنعت برنامه‌های زیادی وجود دارد که فرصت مطالعاتی اساتید و صنعت، هدایت پایان‌های نامه دانشجویان تحصیلات تکمیلی به سمت نیازهای روز جامعه و جذب دانشجوی پسا دکتری از جمله آنهاست.

سرپرست دانشگاه شیراز ادامه داد: در بسیاری از بخش‌ها در حوزه صنعت تمایل جدی برای برقراری ارتباط با دانشگاه نمی‌بینیم که شاید هم به وضع موجود رضایت می‌دهند.

مؤذنی از متولیان بخش صنعت خواست به این مهم فکر کنند که ارتباط آنها با صنعت، وضع موجودشان را بهبود خواهد بخشید.

کریمی، معاون توسعه مدیریت منابع استانداری فارس نیز در این جلسه ضمن تسلیت ایام فاطمیه و سالروز شهادت سردار سلیمانی، تاکید کرد که تولید باید به شکل علمی و با هدف اشتغالزایی دنبال شود.

دکتر نجابت، مشاور عالی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز د ادامه این جلسه تصریح کرد: نزدیکی صنعت و دانشگاه موجب می‌شود تا اعضای هیت علمی، محققین، دانشمندان و دانشجویان ما بیشتر به طرف مطالباتی بروند که مورد نیاز کشور است و از انحصار تنها در مقالات بیرون بیایند.

رئیس پارک علم و فناوری فارس نیز در این جلسه با تاکید بر اینکه برای ارتباط صنعت و دانشگاه نیاز به رویکرد سیستمی است، گفت: آیین نامه‌ای تحت عنوان ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان در فارس در راستای ارتقای فارس در اقتصاد دانش بنیان تشکیل شده است.

دکتر امین ذوالقدر، افزود: فارس پس از تهران، خراسان، اصفهان و البرز در جایگاه پنجم کشور از نظر تعداد شرکت‌های دانش بنیان است.

رئیس پارک علم و فناوری فارس همچنین پیشنهاد کرد که این ستاد هر سه ماه یکبار با حضور استاندار تشکیل شود.

رئیس دانشگاه صنعتی شیراز نیز در این جلسه به ارائه ١٤شیوه ارتباط دو سویه صنعت و دانشگاه پرداخت و گفت: انجام پروژه‌های تحقیقاتی، حضور اساتید به عنوان مشاور در صنایع مختلف، فرصت مطالعاتی صنعتی، حضور صنعتگران در دانشگاه به عنوان مدرس بعضی از دروس، کارورزی و کاراموزی دانشجویان در صنعت، گذرندان دوره یکساله دانشجو در صنعت حین تحصیل، راه‌اندازی رشته‌های تحصیلی مورد نیاز صنعت در دانشگاه، راه‌اندازی ازمایشگاه‌های مشترک، توسعه مهارت دانشجویان برای ورود به بازار وصنعت، پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد و نوآوری در دانشگاهها، ایجاد مراکز تحقیقاتی و ‌پژوهشکدهای مشترک، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز صنعت و ایجاد مرکز تحقیق و ‌توسعه صنعت در دانشگاه از جمله این شیوه‌هاست.

دکتر علویان مهر، همچنین پیشنهاد داد که کلینیک صنعت در فارس با محوریت استانداری و با حضور دانشگاه و صنعت تشکیل شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ دی ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۳
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1400101208529
  • خبرنگار :