بهرام فراستی در گفت و گو با ایسنا، از روغن حیوانی اصیل کرمانشاه به عنوان یک روغن منحصر به فرد ار نظر عطر، طعم و کیفیت یاد کرد و افزود: این محصول در بازارهای جهانی متقاضی فراوانی دارد، اما هنوز به میزان کافی و به صورت ساماندهی شده صادر نمیشود.
وی از دلایل عدم صادرات کافی روغن حیوانی کرمانشاه با وجود داشتن بازارهای خوب جهانی یاد کرد و ادامه داد: یکی از مهمترین این دلایل میزان پایین تولید این روغن است، بگونهای که روغن اصیل و واقعی کرمانشاه اکنون تقریبا به اندازه نیاز استان تولید میشود.
این تولیدکننده و صادرکننده روغن حیوانی میزان کنونی تولید روغن حیوانی اصیل کرمانشاه را کمتر از 150 تن در سال اعلام کرد و یادآور شد: دلیل تولید پایین این روغن آن است که دیگر روستاییان و عشایر در زمینه تولید این روغن مانند گذشته کار نمیکنند.
فراستی خاطرنشان کرد: تولیدات روستاییان و عشایر معمولا یا بین خود آنها مصرف میشود و یا توسط بستگان نزدیک خریداری شده و کمتر به بازار میآید.
وی با بیان اینکه عمده دامداریهای روستایی خصوصا در بخش دام سنگین نیز به سمت نیمه صنعتی شدن حرکت کرده اند، تاکید کرد: شیر این دامداریها به صورت خام برای مصرف صنایع لبنی خریداری میشود و کمتر برای تولید روغن حیوانی فرآوری میشود.
به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه، سهم قابل توجهی از روغن حیوانی که اکنون به صورت بستهبندی در بازار به فروش میرسد، روغن اصیل کرمانشاه نیست و از استانهای دیگر مانند مشهد، کرمان و اصفهان به بازار ما میآید و با روغن اصیل کرمانشاه فاصله دارد.
فراستی قیمت کنونی روغن حیوانی اصل کرمانشاهی را کیلویی 700 تا 800 هزار تومان برآورد کرد و گفت: طبیعی است روغنهایی که اکنون کیلویی 150 هزار تومان در بازار فروخته میشود، اصل نیست.
وی سپس به دلایل دیگر عدم صادرات روغن حیوانی کرمانشاه پرداخت و افزود: یکی دیگر از مشکلاتی که داریم عدم بستهبندی مناسب و برندسازی است که البته اکنون چند واحد در کرمانشاه در این زمینه خوب کار کرده اند، اما هنوز جای کار بیشتری وجود دارد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه عدم مطابقت با استانداردهای کشور هدف را از دیگر دلایل عدم صادرات عمده روغن حیوانی کرمانشاه دانست و تاکید کرد: البته روغن حیوانی اصیل تمام استانداردهای لازم را دارد، اما روغنهایی که اصل نباشند در زمینه صادرات با مشکل مواجه میشوند، زیرا هر کشوری استانداردهای خاص خود را دارد.
فراستی اظهار کرد: با وجود همه این موارد هم اکنون صادرات این محصول از سوی پنج، شش فعال اصلی تولید و صادرات روغن حیوانی به کشورهای مختلف مانند کویت، امارات، انگلستان و ... صورت میگیرد، اما عمده این صادرات به صورت سفارش محور است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه اشارهای هم به راهکارهای افزایش تولید و صادرات روغن حیوانی داشت و عنوان کرد: مهمترین راهکار این است که افرادی که اکنون به صورت فردی و بعضا زیرزمینی تولید روغن حیوانی دارند و گاهی حتی با تولید و عرضه محصولات بی کیفیت برند روغن حیوانی کرمانشاه را مخدوش میکنند، ساماندهی شوند.
فراستی تقویت انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی را هم ضروری دانست و افزود: متاسفانه برخی از تولیدکنندگان حاضر به فعالیت در قالب انجمن نیستند.
وی همچنین بر لزوم بسته بندی، استانداردسازی و برندسازی روغن حیوانی کرمانشاه هم تاکید کرد و ادامه داد: اگر بتوانیم میزان تولید و صادرات این محصول را افزایش دهیم، اشتغالزایی خوبی خصوصا برای زنان روستایی به همراه خواهد داشت و به علاوه گردش مالی آن نیز بسیار زیاد است.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی استان کرمانشاه گردش مالی کنونی روغن حیوانی کرمانشاه را نزدیک به هزار میلیارد ریال در سال برآورد کرد که امکان افزایش بیشتر آن وجود دارد.
انتهای پیام