دکتر پیمان صالحی در گفتوگو با ایسنا، گفت: اعتبارات تجهیزات آزمایشگاهی در سال ۱۴۰۱ هنوز قطعی نشده است، ولی برای سال ۱۴۰۰ بودجهای برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی پیش بینی نشده بود.
وی با بیان اینکه در لایحه بودجه ۱۴۰۱ اعتباری برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی نیز پیش بینی نشده است، اظهار کرد: با رایزنی که در حال انجام است، امیدواریم بتوانیم اعتبارات آن را در قانون بودجه بگنجانیم.
صالحی با تاکید بر ضرورت توجه به اعتبارات خرید تجهیزات آزمایشگاهی در قانون بودجه، خاطر نشان کرد: بعضا تجهیزاتی که در کشور داریم، فرسوده هستند و این مشکلی است که در کشور وجود دارد، ضمن آنکه ظرفیت بسیار خوبی را در نمایشگاه ایران ساخت داریم که طی آن رویکرد ما خرید تجهیزات آزمایشگاهی از داخل است.
وی با بیان اینکه در نمایشگاه ایرانساخت بیش از ۱۰ هزار تجهیزات آزمایشگاهی در سطح بسیار بالا تولید شده است، یادآور شد: بر این اساس رویکرد ما خرید این تجهیزات از شرکتهای دانشبنیان داخلی است.
معاون پژوهشی وزیر علوم اضافه کرد: ولی از سوی دیگر اگر بخواهیم با علم و تحقیقات روز دنیا به پیش برویم، در برخی نیاز به تجهیزات بهروز دنیا داریم و به برخی از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته دنیا نیاز داریم که در ایران نیست.
صالحی خاطر نشان کرد: بر این اساس تجهیزات آزمایشگاهی که در داخل ایران ساخته نمیشود را باید از خارج خریداری کنیم که نیاز به اختصاص بودجهای برای آن در قانون بودجه داریم.
وی با تاکید بر این که در حال حاضر در آزمایشگاههای تحقیقاتی کشور، ۱۰ هزار تجهیز آزمایشگاهی تولیدشده در کشور به بهرهبرداری رسیده است، اضافه کرد: ولی یکسری از دستگاهها مانند دستگاه رزونانس مغناطیس هسته (NMR) ۶۰۰ مگاهرتز و بالاتر از آن را در ایران نیاز داریم، ولی در کشور تولید نمیشود و حتما باید خریداری شود.
صالحی ادامه داد: از سوی دیگر برخی از این تجهیزات آزمایشگاهی را میتوانیم در ایران بسازیم، ولی از آنجایی که بازار آنها کوچک است، برای شرکتها صرفه اقتصادی ندارد.
وی عدم اختصاص اعتبارات به طرحهای کلان ملی مصوب شورای عالی عتف در لایحه بودجه ۱۴۰۱ را از دیگر مسایل این لایحه عنوان کرد و گفت: اعتبارات این طرحها حذف نشده، ولی بودجهای به آنها اختصاص داده نشده است.
صالحی تاکید کرد: برای اعتبارات این طرحها نیز پیگیری خواهد شد.
انتهای پیام