دکتر شکرالله سلمانزاده در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۱۱ دیماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به وضعیت بیماری در جنوب غرب خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر تنها هفت بیمار مبتلا به کرونا بستری در بیمارستانهای جنوب غرب خوزستان داریم و بیمار بستری در ICU نیز نداریم. در پیک بیماری شاید این موارد بستری کنونی را بستری نمیکردیم زیرا امکان درمان سرپایی این بیماران وجود دارد.
به گزارش ایسنا، وی افزود: حدود یک هفته است که مورد فوتی در منطقه نداشتهایم و شرایط بیماری از هر حیث خوب است. در حال حاضر تنها یک طبقه از بیمارستان آیتالله طالقانی آبادان به بیماران کووید - ۱۹ اختصاص داده شده است و بخشهای عادی این بیمارستان در حال ارائه خدمت به مردم هستند.
سلمانزاده گفت: حدود هفت تا ۱۰ روز است که مورد مثبتی در شادگان نداشتهایم که شاید این مساله به دلیل ایجاد ایمنی عمومی در پی ابتلای زیاد در این نقطه باشد.
وی در خصوص وضعیت پوشش واکسیناسیون و مقاومت در برابر انجام واکسیناسیون افزود: نباید به همه نقاط کشور مانند هم نگاه کرد؛ شرایطی مانند شادگان در جاهای دیگر نیز وجود دارد و از قدیم الایام مقاومت در برابر واکسیناسیون وجود داشته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: در چنین جاهایی قهری عمل کردن زیاد جواب نمیدهد و باید از راه آموزش و تشویق، مردم را به واکسیناسیون ترغیب کنیم. گاهی وقتی مردم مقاومت میکنند، پرسنل ما نیز کوتاه میآیند در حالی که باید مردم را ترغیب به واکسیناسیون کنند. در راستای افزایش پوشش واکسیناسیون، بستههای تشویقی برای مردم و بهورزان در نظر گرفتهایم که تاثیرگذار بوده است اما چند روزی مجددا در این زمینه افت داشتهایم.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد جمعیت شادگان روستایی است، گفت: این موضوع نقطه قوتی است تا با استفاده از ظرفیت بهورزان و شیوخ، در این زمینه گام برداریم اما این کار به تدریج انجام میشود و نباید انتظار داشته باشیم ناگهان پوشش واکسیناسیون این شهرستان به میزان جاهای دیگر برسد.
سلمانزاده افزود: در حال حاضر پوشش نوبت اول واکسیناسیون در آبادان ۸۳ درصد، در خرمشهر ۷۴ درصد و در شادگان ۵۸ درصد است. انتظار میرود مردم هر سه دوز واکسن را تزریق کنند تا ایمنی خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به بروز سوش اُمیکرون در برخی نقاط کشور بیان کرد: موارد ابتلای این سوش هر دو روز دو برابر میشود و در صورت ورود این سوش، تعداد موارد ابتلا به صورت انفجاری افزایش مییاید. از طرفی سازمان جهانی بهداشت در مورد همزمانی همهگیری دلتا و اُمیکرون که میتواند خطرناک باشد، هشدار داده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: در حال حاضر شرایط شهرها بسیار عادی است و خبرهایی از بازگشایی برخی مراکز به گوش میرسد. آموزش و پرورش نیز اعلام کرده بود که شرط واکسن برای حضور دانشآموزان را میخواهند حذف کنند که این موارد بسیار نگرانکننده است.
وی گفت: در ایران هشدارها در مورد اُمیکرون نقص دارد؛ اکنون محدودیتهای شرایط آبی اعمال میشود در حالی که منتظر آمدن اُمیکرون هستیم. از هماکنون باید محدودیتها اجرا شوند و اگر پس از ورود اُمیکرون بخواهیم محدودیتها را اعمال کنیم کار از کار گذشته است و دیگر کارساز نخواهد بود.
انتهای پیام