به گزارش ایسنا، ماهوارهبر سیمرغ روز پنجشنبه سه محموله تحقیقاتی را با موفقیت به فضا پرتاب کرد. سید احمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در این باره اظهار داشت: پس از دستیابی کشور به توانمندی بومی فضایی و ایجاد قابلیت پرتاب ماهواره های کوچک با ماهوارهبرهای سفیر و قاصد، توسعه پرتابگرهای با قابلیت بالاتر مد نظر قرار گرفت و در همین راستا طراحی و توسعه پایگاه فضایی حضرت امام خمینی ( رحمه الله علیه) و ماهواره بر سیمرغ در برنامه صنعت فضایی کشور قرار گرفت.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به پرتاب ماهوارهبر سیمرغ، مدعی شد که این اقدام «یک نگرانی قابل توجه در راستای گسترش سلاحهای هستهای» است و آن را «ناقض قطعنامههای شورای امنیت» دانست.
بنا بر اعلام رسانههای آمریکایی این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا افزود که ایالات متحده همچنان نگران " توسعه ابزارهای پرتاب فضایی توسط ایران" است و این یک نگرانی قابل توجه در راستای آنچه گسترش سلاحهای هستهای مینامید، است.
این مقام رسانهای وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که پرتاب ماهوارهبر ایران ناقض قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. (قطعنامهای که خواهان توقف هرگونه فعالیت مرتبط با موشکهای بالستیک است.)
این مسئول مطبوعاتی آمریکا ادامه داد: ایالات متحده همچنان از تمام ابزارهای منع اشاعه تسلیحات هستهای در اختیار خود برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامههای موشکی ایران استفاده میکند و از دیگر کشورها میخواهد که به فعالیتهای توسعه موشکی ایران رسیدگی کنند.
او در عین حال درباره میزان تاثیر این اقدام بر مذاکرات وین گفت: برنامه هستهای ایران عملا توسط برجام محدود شد. دولت قبلی [دولت ترامپ] ایران را از این محدودیتها رها کرد و با این کار همه نگرانیهای دیگر ما در مورد سیاستهای ایران، از جمله برنامه موشکی بالستیک را بیشتر کرد. به همین دلیل است که ما به دنبال بازگشت متقابل به پایبندی کامل به توافق برجام هستیم.
انتهای پیام